Vedúca školskej jedálne

mishel178
6. jún 2022

Dobrý deň, mam možnosť ísť pracovať ako vedúca školskej jedálne ZŠ s MŠ. Mam prax iba ako pomocná sila v skolskej jedálni SŠ. Zaujímal by ma názor či by ste do toho šli bez praxe, či je reálne sa vysvihnut a stať sa "profi" vedúcou 🙂 aj keď viete, ze to bude ťažké.

lenka7477
6. jún 2022

ako pomocná sila v šk, jedálni si isto nemala prístup k číslam a prijmom - pochybujem že sa budeš vedieť orientovať v administratíve a normám. Pomocná sila je o umývaní riadu, chystaní surovín a vydávaní stravy . Zodpovednosti o hyg. podmienach v gastronomii .Ak vieš viac - tak je to tvoje plus a musíš vedieť na čo máš .

pbra40
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pbra40
6. jún 2022

@mishel178 kazda prilezitost v zivote, ktora vyzera byt lepsia, by sa mala vyskusat. Urcite chod. Budes si viac vycitat to, ak to neskusis😉
Zo zaciatku to bude narocne, ale casom sa to da naucit

mishel178
autor
6. jún 2022

@lenka7477 🙂... učený z neba nikto nespadol

alguno
6. jún 2022

Choď do toho! Naučíš sa.

lubka474
6. jún 2022

@mishel178 presne moja situácia. Od 1.5. som veducou. Všetko sa da naucit

lubka474
6. jún 2022

@mishel178 mesiac som sa začala, tiež som šla z pozicie pomocna sila a ver mi, že sa to dá

marca12
6. jún 2022

@mishel178 urcite do toho chod. Clovek by sa mal chopit kazdej dobrej prilezitosti. Co nevies,sa naucis,ak si sikovna. Musis si verit.

mishel178
autor
6. jún 2022

@lubka474 jeeej..... tak to je potešujúce, trošku ste ma povzbudila 🙂.... v pripade potreby viem na koho sa obrátiť 😉

kikulienkadd
6. jún 2022

Ahoj,držím palce, určite to vyskúšaj,ak máš chuť a energiu naučiť sa niečo nové. Prajem ti,aby sa ti v práci darilo 🍀

lubka474
6. jún 2022

@mishel178 ja som sla so toho, lebo inak by nebola sanca sa posunut. 🙂 Kedykoľvek napis

jenn7
6. jún 2022

@mishel178 vsetko sa da ked sa chce. Ked si predstavim na akej pozicii som zacinala ja a este k tomu v cudzom jazyku....ani sa mi len pred 4 rokmi nesnivalo, ze raz budem tam, kde som. Chod do toho. Praca v skolstve ma okrem ineho vyhodu volnych vsetkych prazdnin. A to je k nezaplateniu! Ja uz striham meter do konca juna a potom takmer 2 mesiace prazdnin⛱🌊🌞

caroline_
7. jún 2022

@jenn7 a preco teda niektori ucitelia tvrdia ze nemaju prazdniny?

kacena4
7. jún 2022

@jenn7 no s tymi prazdninami nemad pravdu, kedze je to ZS s MS pracovat sa bude aj cez leto a takmer vsetky prazdniny...

jenn7
7. jún 2022

@caroline_ ja nie som ucitelka, len patrim pod skolstvo. A co robia ucitelia cez letne prazdniny? Pochybujem ze sedia v prazdnej skole.

palicka
7. jún 2022

@jenn7 čudovala by si sa. Na to, že patríš pod školstvo o ňom veľa nevieš. Prvý júlový týždeň, sumarizácia starého sk. roka, dokumentácia, vyhodnocovanie, príprava na vyraďovanie… 2 týždne letnej školy a potom od cca 20.augusta opäť v škole. Chystá sa nový sk. rok, triedne knihy, plány, výzdoby…teda už mínus 4-5 týždňov. A to nerobím výberové konania, úväzky, rozvrhy, inovačné zásahy do školského vzdelávacieho…

jenn7
7. jún 2022

@palicka este raz...nie som ucitelka, patrim pod univerzity a my v lete nepracujeme.

kornelies
8. jún 2022

@palicka Neverim, ze robis kazdy rok nove ucebne plany, ked sa knihy nemenia. Vyzdoba je otazka jedneho pracovneho dna. V podstate sa ucitelia motaju po skole a piju kavu pocas jula a augusta. Porady su 2-3 hodinove, aj tak sa na nich nic nevyriesi. Jeden, dvaja problemovi ziaci sa preberaju, vysledok nulovy. Nikdo ma o tom nepresvedci o opaku.
Jediny fakt, ze ucitelky po 20 rokoch praxe uz zacinavaju vyhorievat. Praca je narocna na psychiku, ale stale je moznost odist a venovat sa inej praci.

palicka
8. jún 2022

@kornelies svoju prácu milujem a nie, nevymenim. Čo sa týka plánov, menia sa. Pokial používaš ETK, potrebuješ sa prehrať pekne exel tabuľkami a postupne nastavovať nakomplet skolsky rok, sviatky, týždne, prazdniny… nebudem Tá presviedčať o niečom, o com nemáš ani paru. Zbytočne. Výzdoba otázka jedného dňa? A čo, zatemnim okna? Už si s tými mininoznicami niekedy strihala? Okrem toho chystám boxiky pre deti, menovky na skrinky, stolicky… všetko sa laminuje… a predstav si, kávu som sa ani po 20 rokoch nenaučili piť!

martinsimona
8. jún 2022

@mishel178 určite choď do toho. Moje začiatky brutál ťažké, preplakala som veľa dní, neľutujem. Minimálne to skús.

kornelies
8. jún 2022

@palicka Predstav si, ze mam paru o tom, co hovoris. Knihy stale tie iste uz roky rokuce. Plany tak isto. Ucitel musi mat pripravy iba prve dva roky. Jedine, co nie je na vasej praci lahke, ze musite sklbit spravanie s vyucbou. Bohuzial velakrat ucitel musi viacej vychovavat ako ucit. To stoji vela energie, ale na druhej strane nadstandartne dlha dovolenka to vynahradi.

zuzanockamt
8. jún 2022

@kornelies Si učiteľka?

fialkadanka
8. jún 2022

@caroline_ lebo cerpame dovolenku, žiadne prázdniny...a vonkoncom to nie je dva mesiace ako si veľa ľudí myslí, tiež máme povinné zadany čas ,kedy si dovolenku ceprat nemozeme

fialkadanka
8. jún 2022

@kornelies máš pravdu, presne to sa bude čoskoro diať, začnú odchádzať lebo sú vyhoreni a kvantum z nich je v dôchodkovom veku a už len dotahuju... a nie po 20 sú vyhoreni rokoch, ja aj po 3 rokoch ...škoda, učím rada ale tiež odidem

kornelies
8. jún 2022

@zuzanockamt Momentalne pracujuca na volnej nohy. Dnes oducenych 13 hodin, vseobecna anglictina, obchodna anglictina, ani jeden ziak sa neuci z tych istych knih. Ziaci su prevazne HR, riaditelia velkych spolocnosti, vysokoskolaci z ekonomickych univerzit, takze priprava a spravanie musi byt 110%. Nestazujem sa, stale napredujem, momentalne musim zvladnut slovnu zasobu a princip fungovania veternych elektrarni.
Dokazem porovnat statne skolstvo so sukromnym sektorom. Ano, ucitelia sa stazuju na nizke mzdy, ale keby mali byt vykony niektorych spravodlivo ohodnotene, su na dlazbe.

zuzanockamt
9. jún 2022

@kornelies To je úžasné, že si sa v súkromnej sfére našla a že zvládaš denne učiť 13 hodín plus príprava na každú túto hodinu. A k tomu samozrejme domácnosť, rodinu, vlastné záujmy a voľný čas. Obdivuhodné, naozaj úžasný výkon. Držím palce.

kornelies
9. jún 2022

@zuzanockamt Vsetko sa da zvladnut, pokial ma clovek spravny time management. Hodinu denne varim plus upratujem. Vikend zacina v piatok vecer posedenim s priatelmi, v sobotu s detmi turistika, bicykle, zahradka atd a v nedelu je to podobne. Ono to skor bude tym, ze mam vela energie a som zdrava a hlavne nevzdycham, ze sa nieco neda.
13 hodin je myslenych 45 minutovych, co znamena 10hodin 60 minutovych. To len na uvedomenie si, ked prvostupniari ucia cca 23-25 vyucovacich hodin tyzdenne, co je v podstane 18-20 hodin tyzdenne. Celkom slusna praca.

zuzanockamt
9. jún 2022

@kornelies super, super...ja som zase spokojná v štátnej sfére...denne odpracujem tých 8-10 hodín

ajka0207
9. jún 2022

@jenn7 čo robíš na univerzite? Lebo ja teda nepoznám nikoho kto by reálne celú dovolenku minul cez leto.

kataleya
9. jún 2022

@jenn7 nie nesedia v prázdnej škole. Dokončujú čo treba. Prípadne som aj napr. kvety polievala ak mi nevychádzala dovolenka.