Dobrý deň, mam možnosť ísť pracovať ako vedúca školskej jedálne ZŠ s MŠ. Mam prax iba ako pomocná sila v skolskej jedálni SŠ. Zaujímal by ma názor či by ste do toho šli bez praxe, či je reálne sa vysvihnut a stať sa "profi" vedúcou 🙂 aj keď viete, ze to bude ťažké.
Choď do toho! Naučíš sa.
Ahoj,držím palce, určite to vyskúšaj,ak máš chuť a energiu naučiť sa niečo nové. Prajem ti,aby sa ti v práci darilo 🍀
@mishel178 vsetko sa da ked sa chce. Ked si predstavim na akej pozicii som zacinala ja a este k tomu v cudzom jazyku....ani sa mi len pred 4 rokmi nesnivalo, ze raz budem tam, kde som. Chod do toho. Praca v skolstve ma okrem ineho vyhodu volnych vsetkych prazdnin. A to je k nezaplateniu! Ja uz striham meter do konca juna a potom takmer 2 mesiace prazdnin⛱🌊🌞
@jenn7 čudovala by si sa. Na to, že patríš pod školstvo o ňom veľa nevieš. Prvý júlový týždeň, sumarizácia starého sk. roka, dokumentácia, vyhodnocovanie, príprava na vyraďovanie… 2 týždne letnej školy a potom od cca 20.augusta opäť v škole. Chystá sa nový sk. rok, triedne knihy, plány, výzdoby…teda už mínus 4-5 týždňov. A to nerobím výberové konania, úväzky, rozvrhy, inovačné zásahy do školského vzdelávacieho…
@palicka Neverim, ze robis kazdy rok nove ucebne plany, ked sa knihy nemenia. Vyzdoba je otazka jedneho pracovneho dna. V podstate sa ucitelia motaju po skole a piju kavu pocas jula a augusta. Porady su 2-3 hodinove, aj tak sa na nich nic nevyriesi. Jeden, dvaja problemovi ziaci sa preberaju, vysledok nulovy. Nikdo ma o tom nepresvedci o opaku.
Jediny fakt, ze ucitelky po 20 rokoch praxe uz zacinavaju vyhorievat. Praca je narocna na psychiku, ale stale je moznost odist a venovat sa inej praci.
@kornelies svoju prácu milujem a nie, nevymenim. Čo sa týka plánov, menia sa. Pokial používaš ETK, potrebuješ sa prehrať pekne exel tabuľkami a postupne nastavovať nakomplet skolsky rok, sviatky, týždne, prazdniny… nebudem Tá presviedčať o niečom, o com nemáš ani paru. Zbytočne. Výzdoba otázka jedného dňa? A čo, zatemnim okna? Už si s tými mininoznicami niekedy strihala? Okrem toho chystám boxiky pre deti, menovky na skrinky, stolicky… všetko sa laminuje… a predstav si, kávu som sa ani po 20 rokoch nenaučili piť!
@mishel178 určite choď do toho. Moje začiatky brutál ťažké, preplakala som veľa dní, neľutujem. Minimálne to skús.
@palicka Predstav si, ze mam paru o tom, co hovoris. Knihy stale tie iste uz roky rokuce. Plany tak isto. Ucitel musi mat pripravy iba prve dva roky. Jedine, co nie je na vasej praci lahke, ze musite sklbit spravanie s vyucbou. Bohuzial velakrat ucitel musi viacej vychovavat ako ucit. To stoji vela energie, ale na druhej strane nadstandartne dlha dovolenka to vynahradi.
@kornelies Si učiteľka?
@caroline_ lebo cerpame dovolenku, žiadne prázdniny...a vonkoncom to nie je dva mesiace ako si veľa ľudí myslí, tiež máme povinné zadany čas ,kedy si dovolenku ceprat nemozeme
@kornelies máš pravdu, presne to sa bude čoskoro diať, začnú odchádzať lebo sú vyhoreni a kvantum z nich je v dôchodkovom veku a už len dotahuju... a nie po 20 sú vyhoreni rokoch, ja aj po 3 rokoch ...škoda, učím rada ale tiež odidem
@zuzanockamt Momentalne pracujuca na volnej nohy. Dnes oducenych 13 hodin, vseobecna anglictina, obchodna anglictina, ani jeden ziak sa neuci z tych istych knih. Ziaci su prevazne HR, riaditelia velkych spolocnosti, vysokoskolaci z ekonomickych univerzit, takze priprava a spravanie musi byt 110%. Nestazujem sa, stale napredujem, momentalne musim zvladnut slovnu zasobu a princip fungovania veternych elektrarni.
Dokazem porovnat statne skolstvo so sukromnym sektorom. Ano, ucitelia sa stazuju na nizke mzdy, ale keby mali byt vykony niektorych spravodlivo ohodnotene, su na dlazbe.
@kornelies To je úžasné, že si sa v súkromnej sfére našla a že zvládaš denne učiť 13 hodín plus príprava na každú túto hodinu. A k tomu samozrejme domácnosť, rodinu, vlastné záujmy a voľný čas. Obdivuhodné, naozaj úžasný výkon. Držím palce.
@zuzanockamt Vsetko sa da zvladnut, pokial ma clovek spravny time management. Hodinu denne varim plus upratujem. Vikend zacina v piatok vecer posedenim s priatelmi, v sobotu s detmi turistika, bicykle, zahradka atd a v nedelu je to podobne. Ono to skor bude tym, ze mam vela energie a som zdrava a hlavne nevzdycham, ze sa nieco neda.
13 hodin je myslenych 45 minutovych, co znamena 10hodin 60 minutovych. To len na uvedomenie si, ked prvostupniari ucia cca 23-25 vyucovacich hodin tyzdenne, co je v podstane 18-20 hodin tyzdenne. Celkom slusna praca.
@kornelies super, super...ja som zase spokojná v štátnej sfére...denne odpracujem tých 8-10 hodín
ako pomocná sila v šk, jedálni si isto nemala prístup k číslam a prijmom - pochybujem že sa budeš vedieť orientovať v administratíve a normám. Pomocná sila je o umývaní riadu, chystaní surovín a vydávaní stravy . Zodpovednosti o hyg. podmienach v gastronomii .Ak vieš viac - tak je to tvoje plus a musíš vedieť na čo máš .