Včera posledný deň v práci a dnes PN?

ivka1474
7. máj 2019

Ahojte poraďte mi včera som ešte bola zamestnaná posledný deň v práci a dnešným dnom môžem ísť na pn?

alenah31
7. máj 2019

@ivka1474 na PN môžeš ísť vždy, ale pokiaľ na ňu nastúpiš v OL (do 7 dní od ukončenia PP) budeš ju mať platenú. PN-ku už nenesieš do práce, ale rovno do soc. poisťovne.

ivka1474
autor
7. máj 2019

@alenah31 ešte tam ale zamestnávateľa napísať že?dakujem moc za radu

janinah
7. máj 2019

Nikdy tu v tej krajine nebude poriadok,ak sa donekonečna dávajú PNky ako komu vyhovuje a nie kvôli chorobe....

alenah31
7. máj 2019

@ivka1474 nie, a načo? Ty už zamestnaná nie si.

fokuska
7. máj 2019

@ivka1474 Co s tym ma zamestnavatel? V den ked nastupujes na PN u neho nepracujes, tak naco mu bude tvoja PN?

dopolbokaodrata
7. máj 2019

@janinah poznám doktora čo dával pnky a kadejaké diagnózy za úplatky (hlavne cigánom), teraz sedí v base
Takže nie je všetko stratené 😂

erika12345
7. máj 2019

@alenah31 a neplatí prvé dni on zamestnávateľ? Ja som myslela, že to platí i pri skončení pracovného pomeru v ochrannej lehote.

dopolbokaodrata
7. máj 2019

@erika12345 to má akú logiku, keď už u neho nepracuje, prečo by jej mal ešte PN platiť?

ivka1474
autor
7. máj 2019

@dopolbokaodrata o čo. Tu podaktorí píšete ako že som stimulant vypočítaví?osem mesiacov som bola pn s nádorom prsníka a išla som skôr do prace bo som sa cítila fajn ale až tak fajn to Adi nebolo keďže musím zas ísť na marodku...tak si odpustíme blbe komentare

fokuska
7. máj 2019

@erika12345 To plati v pripade, ze pracovny pomer stale trva.

erika12345
7. máj 2019

@erika12345 dík
@dopolbokaodrata neviem, preto sa pýtam, som to brala tak, že je v ochrannej lehote.

erika12345
7. máj 2019

@ivka1474 presne, ona nepíše, že jej nič nie je, len rieši, či môže ísť na PN. ...

erika12345
7. máj 2019

@fokuska ďakujem.

alenah31
7. máj 2019

@erika12345 aký zamestnávateľ? Ona už žiadneho nemá. Keby prac. pomer trval vtedy zamestnávateľ platí prvých 10 dní a následne soc. poisťovňa. Jej bude PN vyplácať iba sociálka. @ivka1474 len pozor - ak ste boli PN 8 mesiacov a medzi ďalšou PN ste neodrobili aspoň 26 týždňov ďalšiu platenú PN budete mať len 4 mesiace nakoľko PN sa spočítavajú za obdobie 52 týždňov späť.

dopolbokaodrata
7. máj 2019

@ivka1474 ja som nehovorila nič o tebe že si špekulant.

liaka
7. máj 2019

Ja som napisala zamestnavatela do PN v ochrannej lehote aj ked tam nepracujem, lebo v poistovni mi kazali papiere poslat do poistovne, kde patri moj zamestnavatel. Tak vsetko musim postou posielat.

alenah31
7. máj 2019

@liaka to už nie je tvoj zamestnávateľ - zbavili sa zodpovednosti to je celé - a hrozne smutné bohužiaľ☹

fokuska
7. máj 2019

@liaka No to je riadna blbost, ty v tom case si uz zamestnavatela nemala.

alenah31
7. máj 2019

@fokuska ale robia to tie baby zo sociálky, aj ja som sa s tým už stretla. Ale ja už som drzá a sprostá keď im volám a posielam to tam kam to patrí - ešte nechajú ľudí preháňať hore dolu, koľkí idú, lebo tomu nerozumejú a boja sa, že nedostanú peniaze - ja tých ľudí chápem keď tak robia - však im to kázali, ale tie ženy čo tam robia nechápem. Zabúdajú, že sú tam pre ľudí a nie ľudia pre nich😒😒

fokuska
7. máj 2019

@alenah31 Ved toto, ze aj na UPSVaR aj na SP velakrat aj "poradia" zle, ved kolko je tu takych pripadov v diskusiach a potom tu zeny co sa vyznaju musia presviedcat, ze nie je to tak ako povedala pani na SP, ale tak ako hovori zakon.

liaka
7. máj 2019

@fokuska
@alenah31 no co narobim. Ja som jej trikrat zdoraznila, ze uz nepracujem. Pozrela po mne, na tretikrat ako na debila a s usmevom mi povedala, ze vsetko musim podielat na socialnu poistovnu, kde patri zamestnavatel, aj ked tam uz nepracujem.

erika12345
7. máj 2019

@alenah31 dík, nevedela som.🤣