Ahojte poraďte mi včera som ešte bola zamestnaná posledný deň v práci a dnešným dnom môžem ísť na pn?
Nikdy tu v tej krajine nebude poriadok,ak sa donekonečna dávajú PNky ako komu vyhovuje a nie kvôli chorobe....
@janinah poznám doktora čo dával pnky a kadejaké diagnózy za úplatky (hlavne cigánom), teraz sedí v base
Takže nie je všetko stratené 😂
@alenah31 a neplatí prvé dni on zamestnávateľ? Ja som myslela, že to platí i pri skončení pracovného pomeru v ochrannej lehote.
@erika12345 to má akú logiku, keď už u neho nepracuje, prečo by jej mal ešte PN platiť?
@dopolbokaodrata o čo. Tu podaktorí píšete ako že som stimulant vypočítaví?osem mesiacov som bola pn s nádorom prsníka a išla som skôr do prace bo som sa cítila fajn ale až tak fajn to Adi nebolo keďže musím zas ísť na marodku...tak si odpustíme blbe komentare
@erika12345 To plati v pripade, ze pracovny pomer stale trva.
@erika12345 dík
@dopolbokaodrata neviem, preto sa pýtam, som to brala tak, že je v ochrannej lehote.
@ivka1474 presne, ona nepíše, že jej nič nie je, len rieši, či môže ísť na PN. ...
@fokuska ďakujem.
@erika12345 aký zamestnávateľ? Ona už žiadneho nemá. Keby prac. pomer trval vtedy zamestnávateľ platí prvých 10 dní a následne soc. poisťovňa. Jej bude PN vyplácať iba sociálka. @ivka1474 len pozor - ak ste boli PN 8 mesiacov a medzi ďalšou PN ste neodrobili aspoň 26 týždňov ďalšiu platenú PN budete mať len 4 mesiace nakoľko PN sa spočítavajú za obdobie 52 týždňov späť.
@ivka1474 ja som nehovorila nič o tebe že si špekulant.
Ja som napisala zamestnavatela do PN v ochrannej lehote aj ked tam nepracujem, lebo v poistovni mi kazali papiere poslat do poistovne, kde patri moj zamestnavatel. Tak vsetko musim postou posielat.
@fokuska ale robia to tie baby zo sociálky, aj ja som sa s tým už stretla. Ale ja už som drzá a sprostá keď im volám a posielam to tam kam to patrí - ešte nechajú ľudí preháňať hore dolu, koľkí idú, lebo tomu nerozumejú a boja sa, že nedostanú peniaze - ja tých ľudí chápem keď tak robia - však im to kázali, ale tie ženy čo tam robia nechápem. Zabúdajú, že sú tam pre ľudí a nie ľudia pre nich😒😒
@alenah31 dík, nevedela som.🤣
@ivka1474 na PN môžeš ísť vždy, ale pokiaľ na ňu nastúpiš v OL (do 7 dní od ukončenia PP) budeš ju mať platenú. PN-ku už nenesieš do práce, ale rovno do soc. poisťovne.