V práci som mesiac a mám pocit, že ma nikto nemá rád

baki03
2. jan 2024

Ahojte, som v práci nová… pracujem tam asi mesiac a stále mám pocit že ma tam nik nemá rad. Prídem si osamotená. Pracujem v kancli iba so ženami a aj to staršími o 15,20 rokov… Čo robiť aby som lepšie zapadla?:(

pralinka25
2. jan 2024

@baki03 mesiac je kratka doba. chce to cas. bud mila, priatelska nerob intrigy, ked mozes pomoz a bud ferova. viac urobit nemozes. pretvarovat sa ani hrat sa na nieco co nie si nema zmysel.

lenicka999
2. jan 2024

Práca v čiste ženskom kolektíve je najhoršie čo som zažila. Nič nenarobíš, musíš vydržať, po čase ťa začnú akceptovať.

barborachors
2. jan 2024

Ako prezit v zenskom kolektive:
Hlavne nevycnievat, nebyt moc pekna, moc sikovna, nevytrcat akymkolvek sposobom. Mas doniest priskocne, chlebicky a bombosku, dobru kavu. A dealovat Avon a pritakavat na vsetko, co stare kolegyne vravia. Usmievat sa a byt mila a aktivna. Medzi recou utrusit, ze mate v rodine alebo medzi znamymi lekara, to zabera tiez.To ze to nie je pravda, je fuk, ved lekar sa moze aj potom odstahovat do zahranicia, co je na Slovensku bezna prax.
Mozno uletene rady ale ak si sikovna, vsetko odkomunikujes alebo ich dajako obabres.Dnes sa maju ludia dobre ti, co si vedia poradit aj za cenu bielej lzi a lsti.

hugger
2. jan 2024

@pralinka25

Nerobit intrigy nestaci. Vyskusaj positive gossip - ludia zvyknu pripisovat dobre aj zle vlastnosti ktore vyzdvihujeme ked o niekom hovorime tomu kto tu klebetu vyslovil.

https://positivepsychology.com/positive-gossip/

1ivanka1
2. jan 2024

@barborachors 🤣🤣🤣a zial aj toto vsetko je malo.staci jedna harpia a konec.

lenicka999
2. jan 2024

@barborachors Úplne s tebou súhlasím 😉. Hlavne neukazovať že si šikovnejšia a vieš niečo lepšie ako ony. Držať hubu a robiť iba toľko čo ony robia, alebo spraviť len to čo ti povedia nič naviac. Nesmieš ich ohroziť. A presne niečo priniesť pod zub. Uvidíš ako falošne sa budú na teba usmievať a dokoca aj prehodia pár slov a pochvália. Po čase zistíš že sa tam pekne medzi ne schováš, budeš dostávať peniaze a robiť len to máličko čo oni a počas pracovnej doby si poriešiš aj svoje privátne veci. Hlavne nebonzovať šefovi, pretože vyhodí skor teba ako celý kolektív kolegýň.

anickaaa6aaa
2. jan 2024

Mesiac je málo.. chce to čas. I ak s tým priskocnym... Veru. V kancli mám jednu kolegyňu a tá mi dáva patrične najavo že som priskocne ešte nedoniesla...no smola... Nieže by som nechcela... Ale...