V práci si neverím

6. dec 2022

Ahojte, mam 22 rokov, nikdy som nikde poriadne nepracovala len rok brigády v pizzerii ako čašníčka, to mi islo super, kym som mala kolegyňu ktorá ma zaucala. Po pol roku odišla a dali ku mne inu čašníčku, z tej som mala dosť stres a tak mi to nejak prestalo ist. Prešla som potom do kuchyne, tam mi to šlo super. Po roku som teda odišla a od roku 2019 som nikde nerobila. Ešte si robim skolu,externe. V júni budem mat statnice. Teraz ale potrebujem peniaze a teda nejakú pracu/brigadu. Rozposlala som si životopisy, už som bola aj na pár pohovoroch ale nikde sa mi neozvali. Dnes som mala pohovor na osobnú asistentku riaditeľa v jednej firme čo by pre mna bola Vysnívaná praca ale veľmi sa obavám keďže s niečím takým nemam vobec skúsenosť a neverim si v tom. Bolo by s nim treba cestovať na sluzobky do zahraničia cca 2x do mesiaca na 2-3 dni. Chcela by som to robit ale mam strach či to budem zvládať, keďže sú to veci ktoré momentalne neviem a neviem ako si mam veriť.
Dalsia ponuka je viac menej na istotu, skrátený úväzok v Kauflande. Len to sa bojim, že sa tam “zahrabem” predsa nie je to nieco čo by som chcela robit dlho. Čo by ste mi poradili? Ako ste to mali vy s prvou prácou? Bojim sa že poriadne nic neviem :/

3009
6. dec 2022

Skús prvú prácu, trocha získaš prax a keď ti to fakt nepôjde odísť môžeš hoci kedy. Ak vieš cudzí jazyk tak hor sa do toho. Robiť pokladníčku v Kauflande to môžeš hoci kedy.

limoncino
6. dec 2022

Ahoj, ja som robila asistentku 5 rokov, tiež som nastupovala úplne bez skúseností a veľmi rýchlo som sa chytila. Ale som necestovala.
Neboj sa, pokiaľ budeš mať dobrého šefa, rýchlo sa zaucis.
Ja už toto síce nikdy robiť nechcem, ale nie je to ťažká práca.
Držím palce a ver si

nique
6. dec 2022

Mas 22rokov. Ziaden zamestnavatel nebude od teba vyzadovat 10r skusenosti. Vobec sa nemas coho bat. Je dolezite, aby si to ale nevzdala pri prvom probleme. Ver mi, ja som si presla aj peklom a sikanou a dnes si vyberam do timu ludi sama. Chce to roky tvrdej prace a trpezlivosti. Ale raz sa ti to vrati. Vela stastia!

dadis
6. dec 2022

Musis si viac verit. Tiez som zacinala ako asistentka, ked som studovala VS a poviem ti, vela muzov ma taku odvahu a sebavedomie, ze by na taku poziciu ani neposlali CV a rovno by si poslali na poziciu, ktoru studuju. Na to, aby si robila asistentku, si si VS nemusela robit. Co studujes? Preco si nehladas miesto v odbore?

danalop
6. dec 2022

Nie je to ťažká práca, len si treba veriť, naučiť sa dá všetko, na toto dokonca nepotrebuješ ani titul.

nikdenikto
6. dec 2022

Ak ťa zamestnajú ako asistentku, určite by som radšej vzala to.

kellypiu
6. dec 2022

vezmi to z tej strany, ze nemas co stratit, mozes len ziskat, ked ti to nepojde, nebude ta to bavit tak odides, mas sancu nieco zmenit, zazit, tak sa toho chop, lebo podla mna v zivote najviac lutujeme veci, ktore sme neurobili 😉

limoncino
6. dec 2022

A presne ako píšu dievčatá, máš skúšobnú dobu, ta je aj pre Teba nielen pre zamestnávateľa. Ak po dvoch mesiacoch zistis, že toto nie je pre Teba, proste to ukončis.
A ešte tu bol pekný postreh o sebavedomí, poziciu ktoru mám teraz mi ponúkli na základe CV na profesii a poviem Ti, ja sama by som sa nikdy neaplikovala. Za prvé by som si povedala, že na toto nemám a za druhé že ma to nebude baviť. A čuduj sa svete bavi ma to a dokonca to vyzerá tak, že vašom pôjdem ešte vyššie. Takže niekedy v nás ľudia vidia to čo my sami nie.
Do Kauflandu môžeš hocikedy ale toto je možno pozicia ktorá Ťa vystrelí úplne niekam inam

autor
6. dec 2022

@nikdenikto Ano aj ja len mam strach. Neviem robit v tých programoch na pc, faktúry atd

limoncino
6. dec 2022

Vieš ako rýchlo sa to naučíš? Ja robím v SAP strašne som sa ho bála a teraz ho milujem lebo je to fakt premakany systém v ktorom nájdeš všetko
Neboj sa

daniela2202
6. dec 2022

Si slobodná, bez záväzku.... skúšať, skúšať, skúšať - 👉👍