V práci beriem všetko moc osobne.

umpalumpas
30. júl 2019

Ahojte. Pracujem v kolektíve asi ako väčšina ľudí. Môj problém je v tom, že akúkoľvek pripomienku od kolegyne beriem ako útok a neviem si pomôcť. Viem že nie je tam z ich strany nijaký osobný problém, ale aj tak. Dnes mi rozkazovala kolegyňa, ktorá mi nemá čo kecat do mojej prace. Slušne som sa ohradila, že budem robiť to, čo mám na starosti. Ďalšia ma zas odporne správanie asi ku každému. Tak som dnes už zaujala pozíciu “ aký požičaj, taký vráť”, lebo inak sa nedá. Vôbec neviem čo mám robiť. Všetko si beriem strašne osobne. 😩

pribinak
30. júl 2019

Treba byt nad vecou, aby si si zbytocne nepokazila vzťahy. To sa uz potom tažko urovnava.
Treba slušne a jasne povedat ľudom, ze vies co je tvoja náplň prace a poslat ich prec, lebo nemas cas teraz debatovať
Ak je niekto protivná povaha vyhni sa jej zďaleka, poznámky jedným uchom dnu a druhym von, nic ine sa tam neda
Drz sa

katarina40
31. júl 2019

@umpalumpas niesi jediná ja som taká istá niekto mi niečo povie a uz doma sa nad tým trápim😞a popritom ani nemusím to sme asi tak poviem doslovne sproste povahy citlive ze si to všetko pripustame prajem veela veela síl v praci 😊😊a netreba si nič pripustat to povie len taký co ma najviac nakakane pred vlastným.

barborka291
31. júl 2019

Prečítajte si knihu Štyri dohody

vendulka80
31. júl 2019

Z vlastnej skusenosti zo ženského kolektívu... odrobiť, zarobiť a ist domov. Neoplati sa v niektorých zamestnaniach a pri niektorých typoch ľudí udržiavať ine vzťahy ako čisto pracovne. Oni mozno vycítili, ze si citlivá duša a poďme na nu. Prečítaj su nieco o asertivite a hlavne nauč sa vypúšťať takéto poznámky z hlavy. Pokial svoju robotu robis dobre tak stoj si za tym a nedávaj sa zneistovat. Ja som si urobila okolo seba ohradu a za nu nikto neprejde. Nerozprávam o súkromí, o tom co varím, zaváram, iba čisto o pracovných veciach. A tym pádom som pre kolegyne nezaujímavá a nemaju nic na mna. Lebo to su take typy... ked si šikovná v praci tak hľadajú nieco v súkromí aby sa mohli niecoho chytit a zneužiť. A vobec ma to netrapi. Kedysi som bola velmi priateľská a tiez si kazdy do mna hubu otrel bez príčiny. Potom som si povedala stop. Kvoli nejakým trubam predsa nenechám robotu, ktorá ma baví a nebudem hniť na úrade prace za almužnu.

liz_lemon
31. júl 2019

@vendulka80 no, to si myslis len ty, ale prave ludia, o ktorych sa toho vela nevie, su predmetom zaujmu ostatnych

caroline_
31. júl 2019

@liz_lemon presne tak, ja som tichy a nekonfliktny typ, riadim sa tým ze ak nemám čo povedať radšej som ticho, a hlavne neohovaram druhých, keď som ešte bývala vo svojom rodnom meste robila som len vo výrobe tak trikrát hadaj koho tam najviac neznasali a ohovárali, proste som bola pre nich asi divná...

vendulka80
31. júl 2019

@liz_lemon to je pravda. Tajomno priťahuje ale u mna pochopili, ze neprejdú.

gabika0825
31. júl 2019

Mala by si sa skôr sústrediť na prácu, nereagovať vôbec na pripomienky, ja by som zaujala skôr ignorantský postoj, najmä ak si sa už raz slušne ohradila... tu nepomôže stále dokola to isté hovoriť...

umpalumpas
autor
31. júl 2019

@gabika0825
@vendulka80 Som veľmi citlivý človek a čo nezávidím je, keď sa taká istá kolegyňa za taký istý plat ide hrať na šéfku a rozkazuje kade tade. Včera situácia....... pýtam sa kolegyni : “ koľko sme tých zmlúv už urobili? Dnes to bola fuška.”
Odpoved agresívnym tónom : “ no to neni všetko, čo si myslíš, inokedy ich mame aj 30”
1. Čakala som odpoved číslo xy
2. Kto sa jej pýtal že či je to všetko?

Viete a toto je čo nenaaaaavidim.

lilitela
31. júl 2019

@umpalumpas To zneje akoby ta neprijali, asi tam nerobis dlho, ked ta potrebovala poucit cislom, ktore by si inak vedela, ci ako?

mirro
31. júl 2019

@umpalumpas nauč sa jedným uhom dnu druhým von, lebo inak budeš trpieť.

umpalumpas
autor
31. júl 2019

@lilitela nie že neprijali, ale toto je taká stará fuchtla ktorá je vo všeobecnosti nasrana na cely svet. Nie je to osobne, ale mna to trápi že tak na mna reaguje. Včera som bola na rozvrhu napísaná na úplne inú prácu ako som robila. Lebo jedna ktorá je tam 8 r si mysli že môže rozkazovať. Som jej povedala že idem robiť to čo mám od šéfky naplánované. Urazila sa a nakoniec bola šéfke žalovať. Mám 36 rokov a dve deti. Odmietam byt automaticky špinavou handrou ktorou si mysli že budem keď som tam len 3 mesiace. Ja nikomu nerozkazujwm čo ma kto robiť, tak si to neželám ani ja.

lilitela
31. júl 2019

@umpalumpas S tym suhlasim. Ale teda vidis, ci sa uz citi ohrozena, alebo ide o trapnu hierarchiu... ja som mala raz pracu, ktoru som mala velmi rada, ale nejak som sa necitila dobre, neviem, ci som nezapadla, lebo ludi tam pracovalo dost a nikdy predtym a ani potom sa mi nic podobne nestalo. Kazdy den total spatne rano mi bolo, ked som si predstavila tie kravinky, ktorymi dostavam pocitovat, ze "co chcem?" - nastupila som namiesto inej baby, ktora zjavne robila veci inak a to sa asi niektorym nepacilo, co za novoty sem nosim. A tiez ma praca bavila, tak som sa prekonavala, ze vydrzim. Vyriesilo sa mi to samo, kedze islo o krachujucu firmu majitelia sa este pokusili priviest novu sefku, ktora si priniesla novy zachranny tim a tak polovicu ludi vyhodila, nechala si iba takych "vykonavacov". Poucila som sa, ze toto si uz nenecham robit, v praci clovek travi 1/3 dna, a aj keby som sa nastavila, ze kaslem na nich, takto ten den travit nechcem. mimochodom
- nakoniec firma skrachovala aj tak.

jana_eyre_2
31. júl 2019

aj ja si vela veci pripustam a kedze to na sebe nemam rada, tak nad tym zvycajne len myknem plecom..

v praci som proste predychala a sla dalej robila si svoje, teraz sa uz aj ohradim ak prekroci niekto hranice a sice to v hlave chvilu rozoberam, na druhy-treti den na to uz zabudnem.. na toto som musela dospiet vekom, ked som si zacala viac verit..

koniarova
31. júl 2019

@umpalumpas Neblázni. To za takú blbosť si nahnevaná? Veď ti zas až také hrozné nič nepovedala. Keď sa budeš takto utápať a znervózňovať pre somariny, v žiadnej práci spokojná nebudeš. Všade sú totiž "také" kolegyne, ako tá tvoja.

dskjhfdlkdjhl
31. júl 2019

@umpalumpas mne pripadas ani nie tak citliva, ale extremne nasertivna.

umpalumpas
autor
31. júl 2019

Som psychiatrický pacient. Momentálne trpim úzkosťami. Nová práca, depky do toho, ja dufam, že keď sa mi stav zlepší, bude lepsie

umpalumpas
autor
31. júl 2019

@dskjhfdlkdjhl nasertivna?

umpalumpas
autor
31. júl 2019

@dskjhfdlkdjhl ja pomôžem keď môžem, aj sama od seba. Chcem byt milá hlavne na začiatku. Ale strašne si beriem veci

caroline_
31. júl 2019

@umpalumpas ja to isté, aj s tými uzkostami... No časom som prišla na to, že každý jeden človek, keď je na mna nepríjemný, ma problém sám so sebou, to ma naučilo si to až tak nebrať... Kolegyňa ma problémy doma s deťmi a mužom, tak si to v sebe spracovava tým ze si to kompenzuje na iných... A vidím to aj tu na MK, vkuse tie isté nicky reagujú útočne na každého... Asi v tom niečo bude ;)

umpalumpas
autor
31. júl 2019

@caroline_ aj ja mám problémy kadejaké, ale nenechavam to vyžrať okoliu. Radšej sa uzavriem sama do seba a neriešim okolie.

lubkavargova1
31. júl 2019

uprimne musis sa naucit nepripustat si vsetko lebo skoncis velmi skaredo. Nie, ze ta budu buzerovat, ale nakoniec bud das vypoved sama alebo ta vyclenia z kolektivu. Lebo uprimne ako to tak citam, ani ja by som nechcela byt s extremne precitlivelou kolegynkou v praci. Panboh by sa bal ti nieco povedat, odpovedat na nieco, abo sa len usmiat alebo neusmiat, alebo nieco rozpravat s inou kolegynkou a ty by si uz splietalal katastroficke scenare...proste kliiiiidek a pohoda lebo fakt skoncis na liekoch, ale vlastnou vinou.

marty_4
31. júl 2019

suhlasim s tym, ze musis niektore veci vypustat, nebrat si to osobne, ale povzniest sa nad vecami, najma ked ta niekto usmernuje, tak to zakonite nemusi znamenat, ze ta nema rad, ze ma nieco proti tebe 🙂

umpalumpas
autor
31. júl 2019

@lubkavargova1 ja už na liekoch som. Niekoľko rokov.

saluda
31. júl 2019

@umpalumpas ak sa niekto nepekne správa k ľuďom, je stále nahnevaný, tak ten je vlastne nešťastný, nespokojný so svojím životom, niečo ho trápi. Takto si to nabudúce povedz a uvidíš, že sa ti uľaví.
Čo sa tyka tvojich uzkosti, k psychiatrovi pridaj aj psychoterapiu, aby si mala s kým prebrať takéto kritické situácie. Nauč sa byť so sebou spokojná, mať sa rada, potom ťa už len tak ľahko nikto nerozhodi. Asterivita by ti tiež pomohla v riešení konfliktnych aj bežných situácií

gabika0825
6. aug 2019

@umpalumpas Lebo sa snaží hrať na zaujímavú. Myslí si, že ti môže rozkazovať. Pozri, nepýtaj sa jej nabudúce nič, všetko sa keď tak opýtaj vedenia, ak budeš chcieť niečo vedieť... s takýmito nie je reč a nikdy nebude. Nie je to aj tým že tam je dlhšie ako ty? Lebo ja som sa s podobným stretla, keď som nastúpila do práce medzi samé ženy, prišla som ako nová akurát vtedy zobrali iba mňa čiže som prišla sama, no aj keď som robotu vedela robiť, tak tiež som sa niekedy potrebovala niečo spýtať a vtedy sa mi tiež dostalo takýchto odpovedí, čiže potom som to riešila iba cez vedenie. Vždy som zavolala, potrebujem vediet toto a toto a dovidenia. No neskôr som odišla lebo jednej som tam vyčistila žalúdok a ona sa išla ohrádzať že to bude riešiť cez vedenie a že ma vyhodia atď ale aj tak ma nevyhodili, no ja som musela odísť lebo ja si nenehám takéto veci.