Som už vyse polroka nezamestnana a hladam si pracu. Poposielala som kopu životopisov altivne sa pytam kde kade, teraz u nas v obci hladaju na leto poštarku,. Ked som sa bola opytat veducej pošty tal len krutila hlavou ci to zvladnem ze to je velmi tažka praca a ze to skusi so mnou, To je naozaj je take tazke? momentalne mam sebavedomie na bode mrazu
Je to tazka praca. Okrem fyzickej narocnosti je tam aj system, v ktorom sa musis naucit pracovat plus je to praca s ludmi. Ale naucit sa to da, to sa nemusis bat. Prve dva tyzdne by si mala mat skolitelku. Neboj sa, skus. Naucis sa 😉
Na dedine ako tak sa da zvladnut zalezi aka veľká dedina ja som.si povedala ze nikdy v zivote to robit nebudem ;) obdivujem zeny ktore to bavi a davaju to v pohode....
Bola som vedúca posty takze viem co to obnasa ;) a ano system doručovatelia az tak vela nemusia ovladat.len nahodit si listy prevzat penaze a zauctovat predany tovar ;) rano poskladať si zásielky podla rajonu(podla.ulic.popripade poradie cisla domu)
@eliska13 no ako nadvahu mam zeby to zato?
Aký je plat? Čo viem pred 15 rokmi som chcela tiež na leto no plat 350 eur som sa hneď otočila na opätku. Veľmi by na neprekvapilo keby dodnes ponúkajú minimálnu mzdu.
Pritom človek sa tam fyzicky namaka, hlavne v každom počasí či 40 či -10 ...je zodpovedný za peniaze (dôchodky) ako tiež sa čudujem že je niekto ochotný za almužnu takto pracovať. Ešte keď sa všetkým nosili dôchodky na ruku tak poštárka na "sprepitnom" mohla mať dosť aké teraz keď už skoro všetkým ide dôchodok na účet tak neviem táto práca má skôr mínusy ako plusy.
@apolka77 ano ponukaju mi minimalku ale 0 a 600e je rozdiwll doteraz som nemala nic a je to v dedine neprecestujem ale respekt teda mam velky asi to odmietnem bojim sa
Na to, čo všetko tá práca obnáša je slabo platená. Ono to nieje len že rozviesť poštu a tým to haslo. Neviem ako u vás, ale je tam zodpovednosť za peniaze. Bicykluješ či je horúčava či prší. Pre niekoho môže byt aj strašiakom pes čo ide vyvaliť bránu. Na začiatku je toho veľa a potom ta hodia do vody, do rajónu a nikto tam nebude čo by ti pomohol ak niečo nebudeš vedieť. Neviem o akú dedinu sa jedná. Ak malíčku kde poznáš ulice je to iné ale ak o nejakú veľkú s novými ulicami a domami, tam je to už náročnejšie.
Ma ale aj svoje výhody. Pri roznasaní si sama sebe pánom, nedýcha ti na krk nepríjemný šéf a ak si šikovná máš skôr voľno. No na začiatku kým sa do toho dostaneš budes aj neskôr končiť podľa mňa.
Keď si to tak čítam, asi som ta skôr odradila, ono skúsiť môžeš, budes v skúšobnej dobe takže odísť nebude problém. Možno zistíš, že je to v pohode a každé € sa hodí. Veď životopisy môžeš aj ďalej posielať a možno sa vyskytne niečo lepšie 🙂
Nedaj sa odradiť. Vyskúšaj, uvidíš. Peniažky potrebuješ a veľa chodenia ber ako bonus, že si v pracovnom čase môžeš zacvičiť (nemyslím to v zlom ). Nie vždy všetko, čo sa na prvý pohľad zdá ako problém, ním nakoniec aj je.
A hlavne nezabudni šiltovku, opaľovací krém a vodu ak sa rozhodneš to skúsiť.
Fú, ono kým nájdeš systém, ako idú čísla a ulice za sebou a ako si uložiť poštu bude to trvať minimálne 2 týždne a vtedy ti bude práca trvať aj raz tak dlho ako Vašej poštárke a nik ti to nezaplatí. Ak nastálo zvažovala by som kvôli tej pracovnej dobe celkom fajn, voľným sviatkom, víkendom. Ale na záskok nie, radšej hľadaj nejakú inú brigádu. Nejaký hypermarket alebo supermarket nechceš radšej skúsiť? Neverím, že nič nie je voľné.
Moj muz tak pracoval 8 mesiacov. Plat naozaj mizerny no potreboval vela chodit, mal to odporucane od lekarov, takze na par mesiacov sa to dalo zvladnut financne....
Neboj sa toho a skus to. System sa naucis,nie je to lahka praca,ale ani nezvladnutelna. V dedine je to jednoduchsie ako v meste. Urcite vyskusaj.
Každá práca je zo začiatku ťažká, ale je lepšie skúsiť, ako neskôr rozmýšľať, čo by bolo keby? Nenechajte sa obmedziť vlastným strachom. Koniec koncov kedykoľvek z toho môžete "vycúvať". Veľa šťastia!
Čoho sa bojíš?Veď nejdeš operovať ľudí.Budes mať pohyb, práca nie je psychicky náročná nebudeš pracovať dlho.Nadvaha je problém budeš unavená a poštárka by mala byť rychla
suseda roznasala letaky a mala riadnu nadvahu po par mesiacoch krasne schudla dala sa dokopy aj psychiku aj fyzicku a nasla kopu znamych ... za leto velku zmenu sice nepocitis,ale zvladnes to .. staci si verit
Prečo by si to mala odmietnut? Však skús a uvidíš, odísť sa dá vždy. Treba len rátat, že ti to bude trvať dlhšie prvé dni ako pôvodnej postarke. Ak sa dá, prísť do práce o pol hodku skorej - roztriedit poštu npriklad. Viem, že ti ti bezplatia ale kým sa zorientujes. Určite to je práca náročná ale tak, keď to zvládli iné...
U nás v lete roznášajú poštu študenti a zvládnu to. Skús a uvidíš.
Ja robím doručovatelku pre
konkurenciu.Dorucujem len obyčajnú poštu,pracovnú dobu mám tak ako si to zorganizujem sama.Stiham popritom ešte ďalšiu prácu.Dorucovanue mám hlavne kvôli pohybu.Na pošte som kedysi robila tiež,ale na priehradke.nie doručovatelku.Nem,slim si,že by doručovanie bolo nejak extra zložité.Takze už určite to skus
@autorka Ja robím poštárku dorucovatelku od januára.Veru je to ťažká práca ako fyzicky tak aj psychicky.Vela info naraz čo všetko treba naučiť,roznášať či je 40 stupňov teplo alebo -10 v zime snehu vetru.Velka zodpovednosť za peniaze.Treba mať na túto prácu povahu,keďže je to praca s ľuďmi a ľudia sú vseliaky.Plus je že víkendy a sviatky som doma a dá sa popri práci stíhať škôlku a školu nosiť a vyberať deti.
prvy tyzden za mnou a nie je to take strašné, ale ani lahke
výborne, držím palce 🙂 vážim si každého kto chce robiť hocijakú robotu a nie len natŕčať ruky
Máš nadváhu, alebo si ztp či prečo by si to nemala zvládnuť?Budeš chodiť na bicykli ci peso?