Ahojte ,v ktorom tt ste oznámili tehotenstvo zamestnávateľovi ?
Hneď ako som zistila že som tehotná som to hlásila nadriadenej (zatiaľ “medzi nami”), pretože pracujem aj s nebezpečnými chemickými látkami, oficiálne zamestnávateľovi v 11tt….
7tt kvôli bezpečnosti
Sla som hned na PN , v pondelok v praci, utorok u doktorky, v stredu som do prace nenastupila
Na PN mozem byt kedykolvek a s cimkolvek, nikomu som nic neoznamovala asi az v 13tt, ze nech uz so mnou nepocitaju a nastupim do prace za 4 roky
Ešte nevedia a to som v 13tt, tento rok bol totiž celkom kľud a už máme voľno 🤷 Ale predtým cca v 9tt, lebo som už nevládala ťahať celodenné suplovanie a navyše mi plánovali hodiť na krk aktivity za iné tehotné kolegyne. Záleží od pracoviska a momentálnej situácie asi.
V 12 tt,samoska,v tom case da vacsina lekarov aj tehotensku knizku.7-10 tt je este strasne vela potrativ,preto sa to neodporuca.Usetris ai neprijemne situacie.
V 12 tt,
ale ja nepracujem fyzicky, nepracujem s nejakými nebezpečnými látkami, Nedviham nič ťažké a nepracujem ani v noci
Treba zvážiť aj druh prace, lebo pokial zamestnávateľ nie je písomne oboznámený s tým, že si tehotná tak nie si chránená ZP