V akej práce ste sa našli?

17. apr 2020

Baby, poradte nejaku prijemnu pracu, v com ste sa nasli, co Vas bavi? V mojom odbore som nenasla uplatnenie a neviem co nove si vybrat. Dakujem

moonlight1210
17. apr 2020

to zalezi, co ta bavi. co si predstavujes ty?

a vela urobi aj kolektiv. ak si rozumiete, viete si pomahat a ste na jednej vlne, tak aj blba praca je zrazu prijemna.

takze mozes najst pracu snov, no blby kolektiv ti z toho urobi nocnu moru. a aj praca za pasom, moze byt sice unavna, no zabavna, ked si s kolegami rozumies.

a co vlastne si ty predstavujes pod prijemnou pracou?
malu pokojnu tichu kancelariu s peknym vyhladom?
alebo velky openspace a moznost byt v kontakte s kazdym?
chces mat iba konkretnu pracu, ktoru si v pokoji urobis od-do a ides domov s dobrym pocitom, ze si vsetko stihla? alebo chces radsej vyzvy a necakanane situacie, co ta nutia byt kreativna a v strehu?
chces byt skor pomocna sila so svojou malou zodpovednostou, alebo chces pracu, kde budes mat zodpovednost za viac veci a ludi pod sebou?
chces pracu, ktora bude sice rutinna, no prave to ti prinasa uspokojenie, ze ju mas pod kontrolou? alebo chces nieco kreativne, stale tvorit nieco nove?

nad tymto sa zamysli najprv. potom hladaj pracu, co by tomu odpovedala.

A plus - kvalifikacia. nie kazda praca je vhodna pre kazdeho. mozno bude aj taka, co by si chcela, ale nikdy ju robit nebudes, pokial nebudes mat prislusne vzdelanie, alebo to bez neho nejde.

krisbar
17. apr 2020

Ja som vystudovana ucitelka, nikdy som to nerobila, robila som vsak office managera, na zakaznickom. Tie prace ma bavili ale vzdy som sa zacala nudit, lebo ja som brutal efektivna a aktivna ale takych v korporatoch nemaju radi. A teraz mam maly obchodik s farmarskymi potravinami a je to moja vasen a radost a az droga. Treba si najst noeco co ta bavi, aj ked je to uplne mimo studia, inych zamestnani, lebo v praci travime tretinu dna a ked ta je na hovno, tak je to dost blbe takto stravit vlastne tretinu zivota.

luccija
17. apr 2020

Ak by som menila pracu, jedine byť sama sebe paňou a nie pracovný čas od - do, takze fotografka a prioritne malé deti novorodenci...pekná práca, nenáročná na čas, dá sa robiť z domu, dobre platena

luccija
17. apr 2020

@moonlight1210 si personálna či psychologicka?dobre si to opisala a zhrnula😊

bosorka2302
17. apr 2020

Ja pracujem v polepsovni. Pre mna je to skvela praca...

moonlight1210
17. apr 2020

@luccija nie, aj ked obcas pohovory robim. len som si tak predstavila seba, co by som ako prve zvazovala, keby som menila pracu.
teda za podmienky, ze mam cas a priestor a nemusim brat prve ponuknute.

takze by som si prebrala, aky typ prace chcem. niekedy je clovek proste presyteny tym typom prace, co robi.
(k tomu cca plat a pracovny cas - aj ked to zavisi od prace, aku hladam.).

potom by ma zaujimali aj priestory, kde budem pracovat, okrem ineho. lebo mozno fajn praca, super kolektiv, ale otrasne podmienky: kaziaci sa nabytok, kaziaca sa technika, problemy s kurenim, alebo taha cez okna a trikrat za zimu clovek riesi zapal mechura. v lete upek rovno na slnku. - to vsetko je sice na druhom mieste, ale nakoniec ma taky vplyv, ze si clovek povie, ze to nevydrzi a odide.

no a kolektiv je sice velmi dolezity, ale zial na to nemame vobec ziaden vplyv, pretoze to clovek uvidi az na mieste. ale zas ma 3 mesiace, aby si povedal, ci to da, alebo nie.
Kazdopadne nieco moze clovek pochytit uz vtedy, ked poziada pri pohovore, ze by rad videl svoje buduce pracovne miesto, ak je to mozne, a prisluchajuce priestory. Cca uvidi buducich kolegov a je moznost si vsimnut, ci niekto po nom zazera (lebo sa boji o miesto?), alebo je tam niekto, kto je hned velmi familiarny (niektori ludia toto nemaju radi), atd.
u nas, ked niekto pride na pohovor a chce vidiet svoje miesto, tak mu to ukazeme. ale vela ludi sa na toto zabuda pytat. chcu vediet iba pracovne, casove a platove podmienky.
u nas je sice velmi cisto a fajn, ale v niektorych firmach su ludia potom velmi neprijemne prekvapeni podmienkami, do akych prisli a chuti robit im to neprida.

marca12
17. apr 2020

@luccija to sa velmi mylis,ze nenarocna na cas. Vidno,ze si novorodeniatka profi nefotila a s upravami fotiek stravis hodne casu,ak ti zalezi na vysledku.

kiki68
17. apr 2020

@marca12 presne fotka je makacka. Este k tomu deti a tie su trosku tazko predvidatelne. Mne stacilo mat fotku na skole a tie semestralky boli hodiny stravene okolo toho. A to sme boli kvazi dospelaci

luccija
17. apr 2020

@marca12 moja kamarátka to robí viem cca čo to obnáša.Aj tak si myslím, že je to príjemná práca v pohodlí domova, kto dnes netravi čas nad PC?pri dnešných fotoaparátoch, programoch...opýtam sa inak kde dnes za pol hodinu, hodinu zarobis 50 eur?práve preto sa fotia bábätká do 2,3 t lebo prespia vacsinou😀dnes fotografia zažíva boom ľudia si dajú fotiť narodeniny, tehotenstvo, psov, Vianočné fotenie.z fotiek spraviť albumy, plátno na stenu, jedným robila z fotiek dvierka na rolldor.Ale tak to bol môj názor ja to považujem za peknú, príjemnú pracu.

luccija
17. apr 2020

@moonlight1210 tiež pomáham pri hľadaní vhodnej práce, typu, povahach a ľudia nemajú vôbec predstavu a myslím, že 70%ludi robí prácu na ktorú sa psychicky nehodia.Z toho následne neurózy, vyhoretie a pod...ja už skôr pracujem s tymi čo si zle vybrali a zrútili sa, stratili ideály, či sa im to prejavilo na fyzickom a psychickom zdraví.
Alfa omega všetkého je zistiť či je človek introvert, extrovert, ako zvláda záťaž, zodpovednost.Su výborní ľudia v znalostiach, ale prax, tlak psychicky nezvládnu.To ako posadiť introverta z knižnice do managerskej stoličky, kde riadi ľudí a tlačia ich termíny.Su ľudia, ktorí si chcú odrobiť a domov ísť s čistou hlavou, druhých by to nudilo a potrebujú výzvy a každý deň sa prekonávať.Kazdy by sa mal dať otestovať vôbec na aký typ práce je vhodný, aké sú jeho plusy, mínusy, empatia, či je vhodný do tímu či skôr samorost😊

luccija
17. apr 2020

Alebo by sa mi páčila práca kozmeticky, ale po tichu a nie počúvať od klientiek klebety a problémy😊iba relax, vôňa krémov a tichá hudba

miamie
17. apr 2020

@luccija a kde sa môže človek otestovať a akým spôsobom. Pýtam sa preto, lebo po RD rozmýšlam či sa vrátim do AK ako advokátsky koncipient alebo pôjdem do verejnej správy a tam si to odkrútim od do. Priznávam, že som KK ( kancelárska krysa) teda podľa mňa🙂

nikaella
17. apr 2020

@luccija sila som tie minioblecka co davaju newbornikom. A veru na par foteni som bola, a to mas take 4 hodky. Plus teda upravy. Na hodinu to nevychadza ziadna slava ked si to rozratas.... ale ten pokoj a viac menej home office 😁 a neustala vona babatka 😍 Ale tiez pomaly presedlavam od full sitia k foteniu...

marca12
17. apr 2020

@luccija ja sa tiez momentalne neviem najst. Chcem pracovat z domu,nechcem byt s ludmi. Unavuje ma ich vecna nespokojnost. Neviem,co by ma bavilo.

luccija
17. apr 2020

@miamie u psychologicky, ale nie každá to robí.Par sedení plus test prípadne kouč.Ale psychológ je aspoň študovany čo sa týka pováh, temperamentu...kouč je dnes každý kto prejde nejakým komunikačným seminarom a vie dobre rozprávať😀sú citlivi ľudia ktorých denná práca s ľuďmi, problémami vycicia z energie.

luccija
17. apr 2020

Pozri si emiero.sk a otestuj sa celkom fajn test daj vedieť či sedí na tvoju povahu
@marca12

marca12
17. apr 2020

@luccija jezisi sedi snivala som byt zdravotna sestra a vysiel liecitel a podobne odvetvia

qetka
17. apr 2020

Ja robim v IT. Paci sa mi, ked sa ludia divia, ze som zena a robim to co robim. Viackrat sa ma uz snazili stiahnut do inych firiem, lebo je to naozaj nezvycajne. Viem, co mam robit, som v tom dobra. Kolegovia ma mnohokrat na zaciatku podcenovali, ale vzdy som ich presvedcila o tom, ze som lepsia ako vacsina z nich 😂. Velakrat som sa zasmiala na tom, ako chceli nasi “zakaznici” pomoc iba od chlapa a nakoniec som to aj tak musela robit ja a vzdy to bolo nad ocakavania 🙂 Ale teda ja na sebe fakt makam, uz 20 rokov, nie je to vobec zadarmo.

lija22
17. apr 2020

@qetka ahoj, to je super, ze si super. velmi obdivujem a sklanam sa pred kazdym odbornikom, a ty este aj robis dobre meno zenam. parada 🌷

qetka
17. apr 2020

@lija22 dakujem, snazime sa aj stredoskolacky motivovat, aby sa do IT nebali ist. Kazdy rok k nam do firmy berieme vela dievcat na exkurzie, aby sme im ukazali, ze sa nemaju coho bat 🙂

kopytko03
18. apr 2020

Ja sa strašne teším na čas, kedy mi už nebude záležať na výške príjmu a zamestnám sa v archíve a budem študovať staré listiny 🙂

krisbar
18. apr 2020

@kopytko03 toto je presne ta zla logika.....robit co ma nebavi a cakat a cakat..a co ked sa to nikdy nestane? Uplne premarneny zivot pracou, ktora nedavala zmysel ani naplnenie. Ak ta praca bavi a najdes v nej uplatnenie a svoju vasen, tak prinesie aj financie. Funguje to. Presne na tomto su zalozene startupy - ludia bez penazi robia co ich bavi a uspeju. Ved nemusis len sediet v archive a studovat listiny, mozes o tom pisat vedecke prace chodit prednasat doma do zahranicia, na fakulty, zalozit si blog, robit prehliadky archivu. Ked len ja total laik vidim niekolko prilezitosti, co potom clovek pre ktoreho by sa to stalo vasnou. Je mi aj luti niekedy ludi, ktori nemaju gule vyjst zo svojej komfortnej zony a zacat robit to co ich bavi. Ale radsej sa upnu na nejaku akoze buducnost a vlastne len prezivaju. Viem o com hovorim. Sama som z tej komfortnej zony musela vyjst aby som tu svoju vasen nasla.

izabela333
18. apr 2020

@luccija urcite by som ta za tych podmienom navstivila 🙂 Som otravena, ked pocas masaze sa rozprava a vedie sa diskusia.

mirka_92
18. apr 2020

Ja som vyskúšala niekoľko rôznych prác/brigád. Vyštudovala som síce manažment ale svoje šťastie som našla pri automobiloch a ich náhradných dieloch :D

miamie
18. apr 2020

@kopytko03 ja to cítim rovnako ako ty popisuješ. Keď nastane ten správny čas a nebude mi záležať na tom koľko zarobím a deti mi odrastú, tak chcem vymeniť svoju prácu právnika za prácu v útulku 🙂

autor
18. apr 2020

@mirka_92 A aku pracu mas kontkretnejsie prosim?

mirka_92
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mirka_92
18. apr 2020

Pracujem na predajni náhradných dielov. Čiže mi príde zákazník buď s konkrétnym dielom, s jeho číslom (vtedy som nesmierne vďačná) alebo príde a hľadám a hľadám v katalógoch a nákresoch :D A to som pred touto prácou nevedela o autách takmer nič :D ale ako sa vraví, všetko sa dá naučiť ;)

kopytko03
18. apr 2020

@krisbar páči sa mi, že bez toho aby si poznala z môjho života akúkoľvek podrobnosť, si ma odsúdila a označila za takmer nesvojprávnu. Napriek siahodlhému príspevku, ktorý si o mne a mojom živote napísala, ťa ubezpečujem, že so svojim životom, prácou aj záľubami som spokojná 🙂

miamie
18. apr 2020

@kopytko03 krisbar to podľa mňa nemyslela v zlom, len to podala nesprávnym štýlom. Ak by to vyjadrila/ napísala všeobecne, nie menovite tebe, tak by to mohlo slúžiť poďla mňa ako nakopnutie pre iných.
@krisbar a ako si vyšla zo svojej komfortnej zóny? Čo si zmenila/ čo sa ti zmenilo tým v živote? Rada sa nechám inšpirovať.