Úzkosť - práca

19. dec 2022

Ahojte

Chcela by som sa opýtať ohľadom toho keďže mam uzkosti veľmi je ťažké nájsť prácu keď si neviem dať rady keď na mňa príde silnejšia úzkosť preto rozmýšľam že je to tým ze väčšinou som doma a tak som sa rozhodli ze by som na par hodín šla niekam robiť aspoň 2 hodinky, len neviem mám kus obavy ako to zvládnem keďže mam problém ostať doma sama hodinu nie to ešte dve hodiny....

Bolo by to dobrý nápad?

marianarem
19. dec 2022

A ako to vyzera, ked na teba ta silnejsia uzkost pride? S cim si nevies dat rady? Ja mam tiez problemy s uzkostami, ale casom som zistila, ze sa da prekvapivo vela urobit aj popri nich.
A na terapiu chodis, mas naucene aspon nejake zvladacie techniky?

mamadievcatiek
19. dec 2022

Ak budeš musieť do práce cestovať tak sa ti neoplatí pracovať na 2 hodiny denne.Úzkosti máš také silné že sa ti nedá chodiť do prace aspon na 4 hodiny denne?

autor
19. dec 2022

@mamadievcatiek je to rôzne raz nemám úzkosť a zase inokedy hej

autor
19. dec 2022

@marianarem hrozne myšlienky to ma asi najviac paralyzuje

marianarem
19. dec 2022

Ked su to myslienky, tak treba ist na terapiu, s tym sa da pracovat. A praca je v takomto pripade podla mna dobry napad, budes donutena prepnut na nieco ine. Najhorsie je zostat s tymi myslienkami sam a nemat co na praci.

mamadievcatiek
19. dec 2022

Pri práci prídeš na iné myšlienky a v podstate nebudeš mať na výber.Budeš donútena fungovať.Akú prácu hladaš? Neviem si to predstaviť kde by ťa zamestnali na 2 hodinky.Možno by bola fajn taká práca kde budeš buď sama alebo malý kolektív.

autor
19. dec 2022

@mamadievcatiek tak niečo také byva napr, keď máš brigádu alebo Flexibilný čas

autor
19. dec 2022

@marianarem ved chodím ku psychologické ale nepríde mi že mi to extra pomohlo neviem nájsť dobru psychologičku

marianarem
19. dec 2022

Tak to ano, najst naozaj dobru moze byt tazke. Kazdopadne pracu skus. Pri takych myslienkach je dobre mat nieco, co ta od nich odputa. V praci sa ti potom moze aj darit, co moze byt pozitivna skusenost a tie tiez vedia uzkost zmiernit.

ronie338
19. dec 2022

Aj ja mávam úzkosti a keď to máš takto tak samotná psychologička nech je akokoľvek dobrá nepomôže tam už psychiater a zrejme aj lieky sa nasadia. Ja som mala problém byť sama, nemohla som do auta sadnúť, ani mhd nič a až psychiatricka mi pomohla... a potom dychové cvičenia, tie sú super, prechádzky a nájsť si niečo, pri čom si zamestnať hlavu niečom iným ako sebou, mne pomáha aj háčkovanie lebo sa musím sústrediť na počítanie keď robím hračku q nemyslím na seba. A mam aj zvuky ktoré ma ukludnia napríklad dážď.

rol76
20. dec 2022

Ja som sa nervovo zrútil kvôli práce ešte v roku 2004. Trvalo to lekárom,aj mne 10 rokov,hospitalizácie na psychiatrii,x krát,kým mi našli správne lieky,a že som potom dokázal ísť pracovať.Najprv na štyri hodiny denne, potom postupne na osem hodín. Bohužiaľ taká práca,kde neni stres, neexistuje. Tu pracujem ako vodár už šesť rokov,a je mi to veľmi náročné. Našťastie mám dobrého šéfa,komu keď poviem že som vyčerpaný duševne,tak v pohode mi dá pár dní voľna. Úzkosti z toho, že ako zvládnem svoju robotu, mám denno denne,ale už som sa s tým asi naučil žiť. Nebudem Vám radiť,ale človek s úzkosťami,depresiami si musí zamestnať svoju hlavu. Myslím to tak, že ne byť stále sám zo svojimi myšlienkami,a ne rozmýšľať stále nad tým, že čo bude zajtra,alebo že čo bude so mnou,ako zvládnem toto a hento.Ísť psychiatrovi v dnešnej dobe už neni hanba,alebo psychologičku-psychológa vyhľadať. Verím že aj Vy si nájdete spôsob,ako sa postaviť na nohy. Držím Vám palce 🤗❤️
PS: beriem jeden antidepresívum ráno,a jeden večer,a tie lieky mi nemajú vplyv na moje fungovanie.🤗

janula2511
30. jan 2024

Ahoj,ako si na tom teraz?