Uvažujem, že sa znovu vrátim k učiteľstvu

Včera o 15:55

Ahojte, prosim vas o radu. Po vysokej skole som ucila 3 roky na ZŠ, matematiku a fyziku. Naskytla sa mi moznost pracovat za skoro dvojnasobny plat, tak som ucitelstvo zavesila na klinec. Pracovala som pre firmu 5 rokov a bola som spokojna, ale viac pracovne vytazena. Niektore dni som bola v praci aj do 19-tej, co si pri malom dietati nemozem a nechcem dovolit. Neskor som otehotnela, ale rodicak mi konci a syn uz bude mat v januari 3-roky. Uvazujem, ci neskusit opat ucitelstvo. Samozrejme za nizsi plat, ale viac volneho casu. Co za cca 8-9 v skolstve zmenilo?
Vyhovuje vam praca v skolstve pri malom dietati?
My sme mali pracovny cas od 7-13:30+homeoffice. Kedysi som zarobila ozaj malo, mozno nejakych 600€.
Neviem ako je to tabulkovo, atestacie nemam.
Dakujem za info 🤗

mamina7070
Včera o 16:03

ano chod spat do skolstva kym je dieta male resp do puberty je to vhodnejsie z pohladu casu urcite platovo okolo 900-1000€ by si mala mat v cistom

danielle21
Včera o 16:21

Okolo tisicky budes mat

monsterablue
Včera o 16:23

Nechod do skolstva. Budes vynervovana z deti a nebudes mat uz potom trpezlivost na vlastne.

autor
Včera o 17:16

@monsterablue to si nemyslim. Volali ma ucit na gymnazium. To uz nie su “deti” ale takmer dospelaci 😅

sunny3
Včera o 17:53

.

adri266
Včera o 17:57

Pre matku s malymi detmi je ucitelska profesia skvela v tom, ze si cerpas dovolenku, ked su prazdniny. Niektore skoly maju skvely pracovny cas, ale pozor, niektore maju ten cas dlhsi. Ja som napr ucila na SS, kde som ucila aj o 16.00 a v piatky aj o 18.00, kedze som ucila aj dialkovych studentov.
Gymanzium je super v tom, ze deti su viac vyspele, viac sa chcu ucit, ale to neznamena, ze tam su iba take 🙂.. A gymnazium je samozrejme narocnejsi v priprave, ale to snad vies vzhladom na predmety, ktore ucis.
No a nevyhody Ti myslim nemusim vypocitavat. Ale ak Ta to bavi, chod do toho, v najhorsom pripade to ukoncis. Ale myslim si, ze vzhladom na kombinaciu, ktoru mas, sa viacere skoly o Teba pobiju.

tortelinka
Včera o 18:52

Tak máš kombináciu,o ktorú sa školy pobijú, môžeš si vybrať

tulipanik12
Včera o 19:10

Hej,to je síce super kombinácia a matematika ako hlavný predmet s malým dieťaťom (zatiaľ jedným) aj často na OČR,čo sa na školách samozrejme toleruje, lebo však učiteľov je málo a potom chudáci žiaci, ktorí majú non-stop suplovaný hlavný predmet ako na škole mojej dcéry 😪

autor
Včera o 20:04

@adri266 Ano viem, ale pracovny cas sme uz riesili s riaditelom a je to uplne vyhovujuce. Nie su externi studenti, dlhsie sa ostava v praci, ak su rodicovske zdruzenia a mam triedu, popripade kruzok.

@tulipanik12 Myslim, ze to sa neda ovplyvnit. A kedze na gymnaziu mat/fyz plataju nekvalifikovanym ucitelom uz druhy rok, tak je lepsie “kvalifikovana” ucitelka aj ked niekedy na OČR. ci?

letfenixa
Včera o 20:12

Ja učím mat-fyz, na ZŠ, ale iné som nerobila. Ako bezdetna som školou žila, bola som aj zástupkyňa, mňa to veľmi bavilo. Teraz ako detna veľmi oceňujem prac.dobu, prázdniny vykryte dovolenkou. Áno, bývam unavená a syn nonstop rozpráva, ale nejak to už dávam. Covidom sa dosť vecí zmenilo, najmä fyziku učím inak, viac prakticky, veľa skupinového vyučovania, menej skusania. Plat neviem, ja mám 2 atestacie a max počet kreditov, takže som inde v tabuľke. A je to extra žiadaná aprobacia.

tulipanik12
Včera o 20:12

Nie, snáď lepšie, ak tam je niekto, kto má aspoň snahu čosi tie deti naučiť ako kvalifikovaný a neprítomný, či?

raduska12
Včera o 20:14

Za mňa najlepšia voľba byť v školstve kym deti vyrastú. Nastúpila som keď išiel syn do MŠ dcéra akurát začala 3 ročník. Všetky prázdniny sme spolu, pracovná doba tiež super. Na gymnáziu asi nebudeš mať dlhšiu prac.dobu než do 14.30.
Platovo samozrejme horšie ako v inej profesii, ale mne to zato stojí.

lonely66
Včera o 20:33

určite choď do školstva. pri malom dieťati na nezaplatenie.... sama som tam už 12 rokov a nemenila by som. vlastne už by som vôbec nemenila. síce plat nie je bohvieaký úžasný, ale ak máš dieťa, tak jednoznačná voľba. len....musí ťa to baviť. ak ťa nebavila práca s ľuďmi, tak radšej nie... ešte uvádzaš, že si pracovala tak, že si mala dopoludnia prácu (asi mimo domu) a popoludní HO. však táto kombinácia by šlapala ďalej aj v prípade, že máš škôlkára.... či nie?

luccija
Včera o 20:57

Určite choď nemáš nad čím vahat

tortelinka
Dnes o 08:00

@tulipanik12 tak s tým bohužiaľ nenarobia nič,ja tak mám kolegyne,na striedačku ocr a PN

autor
Dnes o 08:04

@lonely66 Uvadzala som, ze takto sme to mali v skole, kde som ucila, poobede sme mali este homeoffice. Nebola som celych 8h v skole.
Ucenie bolo ok, len plat bol pred takmer 10rokmi uplna bieda.

@tulipanik12 myslim, ze nie. Kedze je to starsi pan na dochodku a jedine co ziaci robia, ze prepisuju poznamky. Ale ked nema kto ucit, aj to je dobre.
Tento nazor mi pride trochu zvlastny, teraz ma nikde nezamestnaju kvoli dietatu, lebo co ak budem na ocr? Aj starsi kolegovia brali casto PNku, bohuzial v kolektive sa vie chytit kadejaka choroba. Ale v poriadku😅

letfenixa
Dnes o 08:18

@tulipanik12 naozaj? Nemôže byť učiteľ chorý?