Uvažujem o práci opatrovateľky v Rakúsku - rady

15. júl 2021

Ahojte, zvažujem že by som začala chodiť ako opatrovateľka do AT, u nás si dlhodobo nedokážem nájsť prácu pretože som bola na dvojnásobnej materskej, potom som mala zdravotné problémy takže som musela riešiť to. V našom regióne je veľmi ťažké si nájsť prácu aj s veľmi dobrou praxou a nie ešte takto keď som bola dosť dlho mimo svojho odboru. Už dlho sa snažím, zobrala by som akúkoľvek normálnu prácu aj slabšie ohodnotenú ale tu sú akurát tak poistní poradcovia a pod.
Chcem si spraviť opatrovateľský kurz, pre mňa to veľký rozdiel nebude slúžku a otroka robím aj doma, ale tu mám za to akurát aroganciu a krik svojho hnusného muža. Synov už mám na SŠ, oni sú samostatní.
Jediné čo by som nemohla je nejaký imobilný pacient, ktorého by trebalo dvíhať.

Viete mi poradiť ako začať, mám trošku obavy z agentúr, je to pre mňa úplne nové, na čo si dať pozor? Prácu potrebujem, doma sa pri mužovi asi zbláznim, ani nechcem sedieť doma a nemám nikoho kto by mi vedel poradiť v tých praktických veciach či sa týka opatrivateľstva, ako napr odvody alebo ako s agentúrami, atď. Ďakujem za rady.

tina4931
15. júl 2021

Pripojím sa.

elizabet173
15. júl 2021

na tvojom mieste by som si vyriešila najprv problém s mužom, lebo takto budeš makať ako opatrovateľka a doma ťa všetko počká. Takže budeš unavená podstatne viac, ako si teraz.

ewellina
15. júl 2021

Potrebný jazyk ovládaš?

autor
15. júl 2021

@elizabet173 ked nie som doma naor na par dni on si urobi vsetko sam, sodoma gomora by ma doma nečakala, ale kedze nepracujem, ma pocit ze nic nerobim, co pri troch detoch aj ked vacsich urcite nehrozi, a aj tak je hnusny cokolvek urobim. Doma nevyriesim nic realne. Keby som mala peniaze odidem uz davno, ale nemam. Takze musim vyriesit financie. Doteraz ma deti potrebovali ovela viac takze sa nedalo robit na turnusy. Teraz to mozne je tak sa snazim odrazit.

loginexistuje
15. júl 2021

za mna urob kurz studuj jazyk a vyskusaj si tu pracu tu na slovensku a potom chod za hranice predsa len prac ti pomoze skor najst miesto ked si uz limitovana zdravotnym stavom

darinkaninka
15. júl 2021

Žiadna známa poblizku.neopatruje v Rakúsku? Najpresnejšie info dostaneš od takej, čo tam už pracuje. Opatrovateľsky kurz máš? Nemčinu aspoň základy?

pribinak
15. júl 2021

Podľa mna máš o tejto práci veľmi skreslene predstavy. Budeš slúžka a totálna. Baba z ost blocku prišla na robotu. Ak nevieš dobre jazyk, tak rataj s tým, že veľmi vyskakovať nemôžeš

Problemy doma sa nevyriešia, len tá počkajú

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
15. júl 2021

toto ale nebude dobrým krokom, si si istá, že doma bude všetko ok aj bez teba? Deti sú zrejme v puberte, zobrať prácu v nejakom obchodnom reťazci?

autor
15. júl 2021

@darinkaninka
@ewellina komunikacne zaklady mam, a ucim sa dalej, to mi je samozrejme jasne ze bez toho sa nepohnem, hladala som prakticke skusenosti tych ktori chodia

@pribinak totalna sluzka na robotu som aj doma, akurat bez akehokolvek platu. Ak by som vedela najst hoci aj slabsiu robotu doma, tak tam idem a neriesim. Moj svagor chodi, ale su zle vztahy, kedze on sa prizenil a je dost tazka povaha takze od neho sa nedozviem nic ale viem ze sa nepretrhne a hoci je chlap so silou, tiez ma pani ktorej vari nakupuje, stara sa o domacnost ale pani nie je imobilna a nemusi ju dvihat a pod.

@elizabet173 myslis to dobre ale hladam tu nieco ine, v supermarkete som musela dvihat dokladat tazke veci to som nedavala, podmienky neboli vobec dobre a ten stres tam bol este horsi ako doma.

katuska19
15. júl 2021

moja mamina roky chodila, ale vedela dobre nemcinu, nasla si riadne cez agenturu, tam sa musis zaregistrovat a tusim plati z prvej vyplaty proviziu agenture, usetrila si slusne peniaze, ale ozaj chodila roky a mala aj dobre aj zle skusenosti, praca to lahka veru nie je.

autor
15. júl 2021

@bambulienka25 komunikacne zaklady mam a ucim sa dalej, kuurz si idem urobit teraz, zacinam to riesit, napisem ti ip

oli18
15. júl 2021

Ja poznam niekolko zien, ktore chodia uz cez 20 rokov a uz su davno dochodkyne a stale chodia. Niektore neovadali jazyk vobec a aj po rokoch hovoria len v neurcitkoch a so slovnikom. Takze sancu mas, kedze si este mlada a agenture je jedno, ci obstojis, alebo nie. Oni svoje peniaze od teba zinkasuju. Je na tebe, ci vydrzis. Rodiny su rozne, ty si na zaciatku vyberat velmi nebudes moct. Ale ak by si predsa nemohla vydrzat, mozes poziadat agenturu o vymenu rodiny. To sa robi bezne. A ano, budes robit to, co doma, iba za slusne peniaze. Mozes si dat podmienku, ze nechces leziaka, ale chodiaceho. O svojom zdr stave radsej nehovor.

ewellina
15. júl 2021

Ja síce nechodím, ale učila som opatrovateľky. 😉

kiki68
15. júl 2021

Kurz opatrovatelky, jazykovy kurz ( musis vediet zaklady urcite) , medicinsku nemcinu ( vyrazy ako vysoky tlak, nazvy vysetreni, chorob, pomocok). A potom dobru agenturu. Je ich vela, ale dobre je napr ist priamo cez rakuske stranky, napr na ams portali, tom verejnom mas kopec ponuk. Dobre je mat ja vodicak ( vela ludi sa moze potom prepravit) a zadat Jasne poziadavky. Ak sa da, tak pracuj na rakusku zmluvu.

annamalaga
15. júl 2021

No len keď nemôžeš dvíhať veci v supermarkete, zvládneš starostlivosť o starého človeka , ktorého treba opatrovať 24 hodín v kuse. To možno švagor má dobrú rodinu na opatrovanie, ale ty také šťastie mať nemusíš. Nechceš radšej ísť najskôr skúsiť opatrovateľku na Slovensku robiť . Či to zvládneš po zdravotnej stránke. A keď budeš mať peniazkov trocha tak pouvazuj nad rozvodom. Chlap, ktorý si neváži ženu si ju nezaslúži.

dkethe
15. júl 2021

Radsej do freshu ako toto. Na to musis mat povahu, zaludok... ti starki si zasluzia laskavu opateru, nie zenu co to bude robit nasilu a s odporom lebo nema nic lepsie. Chapes ma? zvladnes toto v prvom rade? Ci vies nemcinu je na poslednom mieste

selest
15. júl 2021

Ja som tam robila par rokov a bola som velmi spokojna. Ale uz som viac rokov doma.
Robila som bez ag. Ak mas fb skus sa pridat do skupiny, vo vela veciach poradia a vela najdes v archive

autor
15. júl 2021

@dkethe prečo by som to mala robiť s odporom ? Samozrejme že bez určitej dávky empatie sa táto práca robiť nedá. To že som nešťastná doma neznamená že by som opatrovateľku robila s odporom 🤷🙈

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz