Dobrý deň, ste tu niekto zamestnaný na ÚV SR ? Zvažujem nad jednou ponukou a chcela by som vaše osobné skúsenosti, ako sa vám páči pracovať v štátnej správe, pripadne aké sú benefity. Ďakujem za odpovede.
@a_alexandra_a no s tým vyhodenim. U nás je to tak že zrušia pracovne miesto zo dňa na deň.. a robí sa to pravidelne každý mesiac. Čiže každý mesiac sa ľudia trasu čo bude… ale niesom na úrade vlády.
A prečo je tam ťažšie niekoho vyhodiť ? Tým, že sú zmluvy na dobu neurčitú ? Tabuľkové platy sú mi jasné, no stačí to na vyžitie v tejto dobe, dávajú pripadne aj nejaké väčšie odmeny individuálne ?
Odporúčam prečítať zákon o štátnej službe, tam sa dozvieš ako sa dá "vyhodiť" zo štátnozamestnaneckého pomeru
Tak to ti držím palce, nie je jednoduché sa tam dostať a ak pôjdeš na výberko, ten zákon o štátnej službe musíš mat v malíčku
tú "ponuku" si dostala či si ju proste len niekde videla? asi tak by som začala 😀
Cez známosť 😀 preto zvažujem, ešte som sa nezačala pripravovať na VK
Benefity práce v štátnej správe sú hlavne tie, že je ťažšie niekoho vyhodiť. Jednoducho nemôže ti niekto povedať len tak, že končíš. Plat vieš tiež aký máš, podľa tabuliek, ÚV ich má zdvihnuté o 20% zo zákona. Máš o 5 dní viac dovolenky...