Dobry den, som na urade a robim na dohodu, kedy musim odovzdat uradu papier ohladom mzdy ktoru dostavam?
@januska12323 zmluvu som dodala ale nasledne mi dala papier o mzde a čase, ktory ma vyplnit zamestnavatel a mam to doniest na urad ale nepovedala kedy
@miusinka3 kazdy mesiac, aby na urade vedeli, ze ci si uz neprekrocila obmedzeny pocet dni alebo obmedzenu vysku eur.
@opica_skorica od 12.9 mam zmluvu takze az 12.10 staci zaniest? ale myslim ze mi dala 2 papiere že 10. a 11. mesiac (na 3mes mam dohodu) ale po 40 dnoch ma vraj vyradia tak či tak
Ak dostaneš za september zaplatené až v novembri, tak stačí v novembri. Ale ak dostaneš zaplatené za september v októbri, tak logicky v októbri.
takže ten september vyplateny mam brať ako ten 10. mesiac? a oktober ako ten 11.?
takže keď dostanem za sept. vyplatu 15.10, ten papier zanesiem do 8 dni takže do 23.10?
@miusinka3 ked budes na dohodu robit uz 41.den (povolenych je 40 dní), tak k tomu dňu ťa vyradia.
@opica_skorica takže potom zdravotka a ine odvody mi potom idu z tej mzdy čo dostavam mesačne? Že mi to zamestnavateľ odvadza, Nemusim nič platit sama?
ak mas dohodu na cely mesiac, mal by za teba zamestnavatel i platit odvody.
Ak mas dohodu iba na dni napriklad, ze pondelok a utorok a streda, potom ostatne dni si zdravotku doplatis ty sama, lebo na tie ostatne dni, na ktore sa dohoda nevztahuje, ta zamestnavatel neprihlasi.
@miusinka3 ved sa opytaj, mate mzdarku, ci ta prihlasia na cely mesiac do zdravotky
alebo iba niektore dni?
A budes vediet, kludne by ta mohli i na cely mesiac, lebo ak nie, tak si tie soboty a nedele (cca 8-9 dni) potom sama na zdravotke budes musiet ohlasit a do 8.10.aj doplatit. Opytaj sa v praci u mzdarky.
@miusinka3 na víkendy sa dohoda zo zdravotnej poisťovne neodhlasuje, len na pracovné dni, kedy sa práca nevykonáva. Čiže ak pracuješ po-pia, prihlasena si na celý čas trvania dohody. Podľa mňa to tam firma dala, aby ťa nemusela vopred informovať, kedy máš pracovať a kedy máš voľno.
PS: nemyslím si, že potvrdenie o zárobku musí byť do 8. v mesiaci predložené. Ja som určite dávala neskôr, lebo sme mali výplatný termín až 19. Veď určite máš na pracovníčku ÚPSVaR kontakt, zavolaj jej a opýtaj sa, možno aj s tými tlačivami sa len pomýlila a zabudla ti dať na 9/2023.
@miusinka3 a ešte ak za mesiac prekročiš sumu 234€ za ten mesiac, tiež ťa vyradia
Mzdy? Pred nastúpením na dohodu si mala doniesť zmluvu.