Úrad práce a dohoda

miusinka3
20. sep 2023

Dobry den, som na urade a robim na dohodu, kedy musim odovzdat uradu papier ohladom mzdy ktoru dostavam?

januska12323
20. sep 2023

Mzdy? Pred nastúpením na dohodu si mala doniesť zmluvu.

miusinka3
autor
20. sep 2023

@januska12323 zmluvu som dodala ale nasledne mi dala papier o mzde a čase, ktory ma vyplnit zamestnavatel a mam to doniest na urad ale nepovedala kedy

opica_skorica
20. sep 2023

@miusinka3 kazdy mesiac, aby na urade vedeli, ze ci si uz neprekrocila obmedzeny pocet dni alebo obmedzenu vysku eur.

melanta
20. sep 2023

@miusinka3 do 8 dní po skončení mesiaca. Ak máš výplatný termín dohodnutý týždenne, tak do 8 dní po skončení týždňa resp. dohodnutého obdobia.

miusinka3
autor
20. sep 2023

@opica_skorica od 12.9 mam zmluvu takze az 12.10 staci zaniest? ale myslim ze mi dala 2 papiere že 10. a 11. mesiac (na 3mes mam dohodu) ale po 40 dnoch ma vraj vyradia tak či tak

miusinka3
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
melanta
20. sep 2023

Ak dostaneš za september zaplatené až v novembri, tak stačí v novembri. Ale ak dostaneš zaplatené za september v októbri, tak logicky v októbri.

miusinka3
autor
20. sep 2023

@melanta za september dostanem pravdepodobne v oktobri vyplatu, no papier kde je mzda za sept. mi na urade nedala, iba za oktober a november

miusinka3
autor
20. sep 2023

takže ten september vyplateny mam brať ako ten 10. mesiac? a oktober ako ten 11.?

melanta
20. sep 2023

@miusinka3 áno, ak ťa budú za september vyplácať v októbri, tak jeden papier použiješ v októbri, druhý v novembri. A na december si vypýtaš za november ďalší papier.

miusinka3
autor
20. sep 2023

@melanta lenže podla toho čo hovoria (že 40 kal.dni mozem byt na zmluvu max inak ma vyradia) mi to vychadza že 21.10 ma vyradia

miusinka3
autor
20. sep 2023

takže keď dostanem za sept. vyplatu 15.10, ten papier zanesiem do 8 dni takže do 23.10?

opica_skorica
20. sep 2023

@miusinka3 do 8 dni po skonceni mesiaca.
Za september do 8.oktobra, atď.
Tak ako pise @melanta

miusinka3
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miusinka3
autor
20. sep 2023

@melanta vy s tým vyradením ako to je neviete? Keď je ta zmluva na 3 mesiace, a chcela by som ostať zaevidovana cely čas ako sa to da vyriešiť?

opica_skorica
20. sep 2023

@miusinka3 ked budes na dohodu robit uz 41.den (povolenych je 40 dní), tak k tomu dňu ťa vyradia.

Citaj:
https://www.upsvr.gov.sk/obcan-hladajuci-zamest...

miusinka3
autor
20. sep 2023

@opica_skorica takže potom zdravotka a ine odvody mi potom idu z tej mzdy čo dostavam mesačne? Že mi to zamestnavateľ odvadza, Nemusim nič platit sama?

opica_skorica
20. sep 2023

@miusinka3

ak mas dohodu na cely mesiac, mal by za teba zamestnavatel i platit odvody.

Ak mas dohodu iba na dni napriklad, ze pondelok a utorok a streda, potom ostatne dni si zdravotku doplatis ty sama, lebo na tie ostatne dni, na ktore sa dohoda nevztahuje, ta zamestnavatel neprihlasi.

miusinka3
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
opica_skorica
20. sep 2023

@miusinka3 ved sa opytaj, mate mzdarku, ci ta prihlasia na cely mesiac do zdravotky
alebo iba niektore dni?
A budes vediet, kludne by ta mohli i na cely mesiac, lebo ak nie, tak si tie soboty a nedele (cca 8-9 dni) potom sama na zdravotke budes musiet ohlasit a do 8.10.aj doplatit. Opytaj sa v praci u mzdarky.

samuelson35
20. sep 2023

@miusinka3 na víkendy sa dohoda zo zdravotnej poisťovne neodhlasuje, len na pracovné dni, kedy sa práca nevykonáva. Čiže ak pracuješ po-pia, prihlasena si na celý čas trvania dohody. Podľa mňa to tam firma dala, aby ťa nemusela vopred informovať, kedy máš pracovať a kedy máš voľno.
PS: nemyslím si, že potvrdenie o zárobku musí byť do 8. v mesiaci predložené. Ja som určite dávala neskôr, lebo sme mali výplatný termín až 19. Veď určite máš na pracovníčku ÚPSVaR kontakt, zavolaj jej a opýtaj sa, možno aj s tými tlačivami sa len pomýlila a zabudla ti dať na 9/2023.

miusinka3
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
samuelson35
20. sep 2023

@miusinka3 a ešte ak za mesiac prekročiš sumu 234€ za ten mesiac, tiež ťa vyradia

miusinka3
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz