Upratovanie v práci

16. jan 2024

Ahojte, len ma zaujíma ako fungujete vy v práci čo sa týka upratovania, moja práca je kancelárska čisto administratíva, ale plus musím každý deň vysávať koberce, plus ak je špina tepovat, upratovať všetko od wc až po kancelárie. S tým, že nemám nič k mzde. Funguje to aj u vás? Nebola som na to zvyknutá, buď nám priplatili alebo sme mali pani na upratovanie.

romi0310
16. jan 2024

No ja som vacsinou robila v kancelarii a vzdy sme mali upratovačku. Raz ked nam jedna odisla, tak sme pol roka fungovali tak, ze sme sa striedali s kolegynami, ale iba s tym, ze sme pozmyvali dlazku, utreli prach, wc sme necistili a dostali sme za to k vyplate nejake peniaze. Takze urcite by som sa narovinu spytala vedenia, ze ako to tam funguje a ze bola by si rada, ak by si za dalsiu pracu dostavala aj adekvatnu odmenu. Počítam, ze pracujes u sukromnika. Ti velakrat chcu jedneho cloveka vyuzit minimalne na 3-4 pozicie :D

simsalabim
16. jan 2024

A preco mysis upratovat prave ty? Ak to nemas v naplni prace, nerob to.

autor
16. jan 2024

@romi0310 samozrejme súkromník, preto píšem aj anonymne. Pritom svoju robotu musím mať odrobenu plus toto. Upratovať musím lebo som tu len ja a šéfka a tá neupratuje.

petamich
16. jan 2024

vzdy sme mali upratovacku alebo to robi dedikovana osoba, ktora za to priplatok samozrejme ma

elviku11
16. jan 2024

načo každý deň vysávať, keď ste tam len dve?

0silvia0
16. jan 2024

rozhodne si pýtaj príplatok, máš upratovanie v pracovnej zmluve?

lucka_ke
16. jan 2024

prečo si s tým súhlasila bez príplatku? buď ti priplatia alebo to nebudeš robiť, hľadala by som si inú prácu

autor
16. jan 2024

Lebo tu chodia ľudia a samozrejme nosia bordel z vonku, nemám nič v pracovnej zmluve, to by ani nemohlo byť, dala mi to ako body mimo pracovnej zmluvy čo všetko mám robiť.

zalka
16. jan 2024

Máš to písomne? Lebo si koledujes i ty o problémy....napr. budeš utierať prach postavia sa na rebrík a spadnes...tak to nebude brane ako pracovný úraz niečo také si matné pamätám zo školenia BOZP. Lebo si robila niečo čo nemáš v zmluve. A táto práca nesúvisí s tvojou čo máš v zmluve. Odmietla by som ju vykonávať, jedine žeby sa spravil dodatok k zmluve alebo na pozíciu upratovačky aj nová dohoda o pracovnej činnosti ak to robíš nar rámec pracovného času.

0silvia0
16. jan 2024

a robíš to v rámci pracovného času alebo si odrobíš a po práci ešte denne hodinu upratuješ?

autor
16. jan 2024

Ja nemám ani BOZP poučenie, nakoľko som sa na to pýtala a zostalo ticho, pritom všade inde som to mala. Ďakujem za názory, lebo toto mi tu normálne nepríde čo sa tu robí a za žiaden príplatok.

autor
16. jan 2024

@0silvia0 v rámci pracovného času, ale samozrejme to čo sa mám venovať robote ja tu upratujem zas.

zuzubb007
16. jan 2024

Si robis srandu, ze kazdy den upratujes, mam kancelariu a ak si povysavam raz za mesiac aj to je vela, a co, ze mam vlasy vsade netrapi ma niesom upratovacka, smeti vysypem v piatok tam to konci, skor to prezivas nikdo ti nekaze riadit

autor
16. jan 2024

@zuzubb007 neprežívam mám to nariadené denne vysávanie a ak je špina čistenie..

zuzubb007
16. jan 2024

No ak to mas v pracovnej zmluve napisane beriem slovo spat, tym padom to musis robit, vlastne ak to robis v pracovnom case tak sa niet co stazovat

autor
16. jan 2024

@zuzubb007 nemám to v zmluve už som písala vyššie. To je jedno chcela som vedieť názor iných, či to tak majú.

melanta
16. jan 2024

Dnes jej oznám, že od dnešného dňa to nerobíš. Ak chce, aby si to robila, nech ti zabezpečí adekvátne školenie BOZP, nech ti dá dodatok k pracovnej zmluve o upratovacích činnostiach a navýšenie mzdy o fixných 250 eur. Nemusíš to robiť, nemáš to v pracovnej zmluve, nemáš tú povinnosť. Robíš to, pretože chceš. Tak to proste je. Takže prestaň dnešným dňom. Daj jej to písomne mailom.

babulkomale
16. jan 2024

Dalsi sikulko sukromnicek cukricek. Predpokladam, ze na papieri mas menej penazi a zvysok na ruku.
A na páske bludy.

autor
16. jan 2024

Ďakujem za rady.

cinky16
16. jan 2024

po tebe a sefke zas nemoze byt taky bordel kazdy den...tych 20 min. co popratas ti predsa neublizi a mas to to svojom prac. case

melanta
16. jan 2024

@cinky16 prečo by to mala robiť? Robí administratívnu prácu. Prečo by už len z princípu mala každý deň upratovať? Aj keby to bolo len 5 minút. Raz za čas, keď vypadne upratovačka, okej, upraceme si po sebe, ale každý deň? Nie, nevidím dôvod, aby to robila.

babulkomale
16. jan 2024

@cinky16 chodia tam ludia, citaj.

janinah
16. jan 2024

Predsa sa tá na to museli opýtať pri prijímaní do práce.ci budeš upratovať a museli mat tvoj ne/ súhlas.Mozes sa o tom rozprávať so šéfkou.ale asi kvôli 10 minútam upratovania nebude prijímať upratovačku.Ja by som pýtala priplatene.pokial o tom nebola reč už pri prijímaní.
Naša sestrička stiera podlahu na amb.a vynesie kôš do miestnosti na to určenej.ma za to príplatok a súhlasila pri podpise prác.zmluvy.Dezinfekciu stolíkov.lehatka.pristrojov má v náplni práce.to nerátam k upratovanie.

babulkomale
16. jan 2024

@zuzubb007 ty tam pracujes ze vies ze jej "nikto nekaze riadit"? Mesiac dychas prach v kancli?
Riadny humus, sorry.

zuzubb007
16. jan 2024

@babulkomale nedycham, mam podlahu a ziadne chuzvalce prachu tu niesu, ale kazdy den je extrem vysavat, ked tam nechodi 500 ludi denne

cinky16
16. jan 2024

@babulkomale ano, citam, autorka este nech napise, aka velka je prevádzka, ci 500 m2, alebo 50m2 a tiez kolko ludi tam pride za den, ci 10 ci 100...zas si nemyslim, ze ti ludia, tam tolko toho nanosia, zeby to bol problem pred zaverecnou upratat.

cinky16
16. jan 2024

@melanta treba zobrat vystup u prace a najst si novu, kde nebude upratovat a vyriesene😀

januska12323
16. jan 2024

Nieže to nemusíš robiť, ty to ani robiť nemáš ak to nie je v zmluve.

minenkak
16. jan 2024

Rob len to čo máš v zmluve alebo odíď ak nemáš chuť sa hádať

zalka
16. jan 2024

Baby vy necitate? Autorka píše.

...upratovať všetko od wc až po kancelárie. .....

To nie je pratanie kancelárie to je i chodba i wc...to nie je 10 minútová robota.
@janinah
@cinky16