Upratovanie trojpodlažného domu

1. okt 2021

Ahoj.Chcela by som sa poradit s niekym kto ma skusenosti, ci uz upratuje alebo si niekoho plati.Este som neupratovala tak velky dom, ma 3 podlazia.Na kazsom podlazi je 4x tych vacsich dvojkridlovych okien + 1 az 2 tie mensie.Na 2 poschodiach su aj tie velke balkonove dvere a na poslednom aj 4 stresne okna, vsade zaluzie + na chodbe zo 3 velke okna,take tie balkonove jednodielne..Nie je to novy dom, sice udrziavany, nie je tam velka necistota, ale chlpy zo psa ano, aj zanesene zaluzie boli na dlhsie umyvanie, proste pani domu nie je az taka detailistka, ale tak bola aj pracovne vytazena aj obrovsky dom..sa necudujem .. Tak podlaha je tak v kutoch zanesena aj popri listach, kupelna obkladacky aj v kuchyni tiez od oleja, od mydla na niektorych miestach dost.Proste vsade lapace prachu, skrinky..Pani chce komplet dom, aj okna, zaluzie,prach, teraz odo mna chcela aj "vytepovat gauc" ,Kazde to poschodie som robila len okna po 6 hodin.Teraz som zacala s upratovanim kazdeho poschodia kupelna-velka,wc, kuchyna, prach, podlahy, ten gauc co si zelala vydrhnut- tiez som tam bola 6 hodin a este nemam ani dokoncene to 1 poschodie.Kolko si mam za to všetko pytat? odhadujem, ze dom moze mat do 200 m2.

evica17
1. okt 2021

Tak od hodin by som si ja pytala. 5 eur na hodinu minimalne, mozno viac, zalezi kde ste, v akej lokalite.

evita_g
1. okt 2021

a vy ste sa nedohodli vopred? časová či úkolová mzda, kedy ti vyplatí?

nafka0483
1. okt 2021

A to si ta pani najala len tak, ze prid upratat, nedohodli ste sa vopred ani na tom ake vsetky prace mas urobit - ze k tomu este teraz prihodila gauc a tiez ste sa vobec nedohodli vopred na sume?
Co ked povis sumu a ona povie ze to je vela a nezaplati? To len tak robis zadarmo bez akejkolvek dohody vopred?

autor
1. okt 2021

@nafka0483 nepotrebujem toto riesit ani to ze mi nevyplati peniaze :D ja sa pytam niečo iné.

nafka0483
1. okt 2021

Tak ja by som si najprv presla s pani domacou vsetky cinnosti, ktore mam urobit - potom by som to odhadla casovo a spytala sa ci mam povedat cenu podla poctu hodin, alebo podla cinnosti. Napr. umytie okien - x eur a je jedno ci ich umyjem za 5 hodin ci za 25. Alebo naopak - platena bude kazda hodina a budem robit kym nebudu hotove vsetky cinnosti.
Podla toho by som urcila bud hodinovu taxu alebo nacenila jednotlive cinnosti. Z toho co si popisala neviem povedat, lebo neviem co presne zahrna upratanie kazdej izby (napr. vysavanie+zmyvanie, alebo len vysavanie, alebo ma roboticky vysavac s mopom cize nic... ci v kupleni umyt sanitu, ci vylestit komplet vsetky obkladacky...)

autor
1. okt 2021

@nafka0483 ano ďakujem za upozornenie, beriem všetko na vedomie.Nenecham sa osklbat a ti ludia ani nie su z tych co by ma chceli osklbat..

qetka
1. okt 2021

Skus pozriet podla nejakeho cennika firmy. S tym, ze ak to nerobis na fakturu, tak samozrejme menej, kedze oni z toho platia zamestnanaca aj odvody za neho. len tak zhruba som nasla napriklad:
https://www.upratovaniepeja.sk/cenniky/upratova...
zjedna sa o jednarazove upratanie, alebo tam budes potom uz chodit pravidelne?

Nezda sa mi, zeby to bolo 200m,2 kedze to mame aj my a podla mna to nie je obrovsky dom, my mame iba dve podlazia a 8 okien a 2 dvojkridlove balkonove. Podla toho popisu mi to pride naozaj velky dom a tam ide samozrejme cena hore podla metraze.

tina4931
1. okt 2021

Nemôžete mi prosím napísať súkromnú správu?

autor
1. okt 2021

@qetka ďakujem za odpoveď, no veru možno má aj viac m 😅

autor
1. okt 2021

@qetka vlastne také jednorázové generálne upratovanie

qetka
1. okt 2021

tak tam je samozrejme cena vyssia ako pravidelne.
Ja si davam umyt firme okna (zaluzie nemame) a hlavnu kupelnu parnym cisticom vydrhnut - kachlicky, sprchac a tak. Plus tepovanie - gauc, postel, detske postielky. Stalo ma to myslim 150 naposledy ale minuly rok. zpredtym si nepmatam. Ale ziadne ine upratovanie. Boli tu dvaja ludia asi 6 hodin. A teda ked sa mi menili v byte najomnici, tak som dala jednoizbak 40m2 cely vydrhnut a to bolo o nieco menej, mari sa mi 120, cca 3 roky dozadu ale.

simca06022011
1. okt 2021

Bezne upratovanie bez okien platíme 8eur/hod plus vsetky pomôcky su naše. Takéto jednorazové drhnutie celého domu by ste si mali dohodnúť fixne. Záleží aj od tvojej sikovnosti, od obtuaznosti... Jedna vec je upratať pravidelne, tj udržiavať to, druha musieť drhnut staršie veci, tráviť pri tom viac casu... Napr ja upracem tu plochu u nas za 1,5h a upratovačka to robi 4h...

sslobodnamama777
1. okt 2021

200 eur je malo?

elisaelisaday
2. okt 2021

Ahoj! Ja som si davala upratat dom pred nastahovanim. Velmi vela okien + zimna zahrada. Okna sa umyvaju nie na hodinu, ale podla typu okna. Generalne upratanie je drahsie ako priebezne a cena za priebezne upratanie je 10 eur/hod.