Upratovanie na živnosť

6. jún 2024

Ahojte dievcata, rada by som sa spytala tych, ktore robite upratovanie na zivnost, ake ste mali zaciatky v tejto sfere? Podarilo sa vam relativne rychlo (napr. do roka) najst stabilnu klientelu? Ako ste si zhanali klientov? Oplati sa to financne? Za predpokladu teda, ze priznam cely prijem, nemam zaujem platit si len minimalne odvody.
Upratovanie som robila vyse 10 rokov, najprv ako upratovacka, neskor ako objektarka. Bola to zatial asi jedina praca, co mi sedela ako ,,rit na serbel", naozaj som v tejto sfere ako doma. Mam len obavy z toho, ci sa budem vediet uzivit, lebo mame hypo, takze nechcem ist prilis do rizika.
Dakujem za rady a skusenosti ♥️

tundra
6. jún 2024

Zaciatok je vzdy tazky,zacinas z bodu 0.
Nemam osobnu skusenost,ale tiez sa pohravam s myslienkou rozbehnut vlastny kseft v sluzbach.
Mam pred tym,ako zivitel rodiny,velky respekt.
Kazdopadne drzim palce,mas na to vsetky predpoklady,ked si to 10 rokov robila👍

tiika
7. jún 2024

Keď nechceš ísť do rizika, tak podľa mna je dobre mat klasické zamestnanie a toto rozbiehať popri tom.

thirstymonk
7. jún 2024

Ked chces slobodu, musis sa vzdat istoty. To je zaklad podnikania.

Zrobis si fb page, pripadne sa mi ozves a ja ti zrobim web. Robis si reklamu, po nete, v novinach, das si vyrobit letaky atd atd... O klientelu sa neboj. Vzdy sa najde niekto, kto radsej da mesacne stovku, nez by sa mal kazdu sobotu natahovat so zenou ohladom upratovania. Tiez som zacinal z nuly s hypo na krku... Aj ked v inej sfere

autor
7. jún 2024

@tiika Presne nad tym som aj rozmyslala, ze zohnat si pracu na polovicny uvazok, trebars 3 8micky alebo 2 12tky v tyzdni a popri tom zhanat klientov. Tak by som mala aspon pokryte odvody, pravidelny prijem... aj ked nizsi... ale viac priestoru uz nieco zacat budovat.

@thirstymonk Tomu rozumiem, ratam s tym, ze prvy rok ci dva budem generovat len minimalny zisk, v tom lepsom pripade. Reklamu na nete, ci uz fb alebo konto na Domenii by som si vytvorila, taktiez by som mohla buducich moznych klientov oslovovat priamo s ponukou sluzieb, s tym mam skusenosti z predoslej prace, pustali ma aj do obchodnych stretnuti a priamo som vyhladavala zakazky, aby som babam zabezpecila prijem, a teda aj nam ako firme. Ale mnohokrat sa stavalo, ze ma oslovovali aj znami nasich klientov, lebo ja sa drzim toho, ze podstivo odvedena praca je najlepsia reklama.

@tundra Veru, ked ma clovek uz rodinu, iste financne zavazky, musi rozmyslat triezvo, ci si moze dovolit ist do rizika.

margotka17
12. jún 2024

Nevyskúšas nevieš. Je veľa domácnosti, kde sa zíde upratovanie či už bežne či príležitostne. Ak s tvojou prácou budú ženy spokojné, ver mi, že reklamu ti nebude treba. To je ako kaderníčka, ak ta ostriha na smiech, viac tam nepôjdeš, ani ju neodporúčis kamoškam. Choď do toho, skončiť môžeš kedykoľvek, ak by to nešlo podľa tvojich predstáv.