Upratovačka v škole - nárok na dovolenku

oblacik00
24. aug 2021

Kolko dni dovolenky ma upratovacka v skole? Ma narok na viac volna ako ucitelia? Su volne prazdniny ?Dakujem.

jajo1
24. aug 2021

nie, upratovačka v škole patrí medzi nepedagogických zamestnancov, takže základná výmera je 5 týždňov, po dovŕšení 33 rokov alebo pri starostlivosti o dieťa 6 týždňov. Upratovačka nemá toľko dovolenky ako učitelia

bilstein
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
oblacik00
autor
24. aug 2021

@jajo1 a neexistuje nejaka vyššia kolektívna zmluva alebo niečo podobné ? čo robia cez prázdniny , ked vlastne v škole nik nie je ? Odpadá im denne upratovanie tried wc....robia iné práce ?

loginexistuje
24. aug 2021

@oblacik00 umyvaju okna umyvaju po malovke a take tie vacsie prace pastovanie podlah a pod

jajo1
24. aug 2021

výmera, ktorú som uviedla v príspevku vyššie, je presne uvedená výmera z kolektívnej zmluvy vyššieho stupňa @oblacik00. Maximálne v kolektívnej zmluve danej školy by teoreticky mohla byť stanovená vyššia výmera, ale pravdupovediac, v reáli som sa s tým ešte nestretla, takže naozaj treba počítať len so základnou výmerou

oblacik00
autor
24. aug 2021

dakujem pekne za odpovede 🙂

lubmar
25. aug 2021

Cez prazdniny maju upratovacky viac prace ako cez skolsky rok, umyvaju sa vsetky okna, sklenene vyplne, vitriny, tepuju sa koberce v druzinach, sedacky, umyvaju lampy, drhnu kachlicky, umyvatelne steny, kabinety, proste vsetko, na co nie je cas po cely rok len pri beznej udrzbe. Patria medzi nepedagogickych pracovnikov a chodia normalne dalej v lete do prace, ked su tam uz ucitelia neni.

oblacik00
autor
26. aug 2021

@lubmar ano letne prazdniny som vedela ,ze chodia 1 mesiac do prace, skor tie mensie prazdniny som chcela vediet , ci maju tolko dovolenky na pokrytie prazdnin alebo maju klasicky pocet dni dovolenky.