Už som sem písala diskusiu na otvorenie second handu ,ale po prieskume,čo som si spravila ,sa celkom obávam do toho pustiť. Tak predsa len zvažujem aj iný smer . Ale nemám celkom jasno ,tak by som chcela poradiť v tomto odvetví . Prosím Vás tie ,čo upratovacie služby máte, alebo ste si upratať dali,dávate ,čo si o tom myslíte? Ako si mám vypracovať cenník? Koľko je akurát pri napr. umývaní okien ,tepovaní a podobne ? Ide o trenčiansky kraj ..Ďakujem ❤️
@melanta Ďakujem .Ja mám len tieto dva smery ..second hand mala mamina ,a bola som dlho "súčasťou ",len tam potrebujem aj kúpnu silu , a dobrý priestor,na základe prieskumu do tohto nejdem , a nedokázala som zohnať vhodný priestor,ten ktorý som chcela,tak tam nájom bol vysoký......Čo sa týka upratovania ,skúsenosti mám, aj ma upratovanie baví a mám aj ponuku priestorov -sídla, za rozumnú cenu , skôr mi išlo o to , či som schopná sa uživiť a mať cenník, aby si to napr.aj "obyčajný ľudia" mohli dovoliť. Viem ,že náklady nepustia,ale zaujíma ma,či sa to oplatí . Samozrejme podnikateľský zámer si vypracujem . Veľmi pekne ďakujem za odpoveď .
1. Pozri si cenníky upratovacích služieb v TN kraji.
2. Napíš si predpokladané náklady - mesačný prenájom priestorov, jednorázové zariadenie priestorov, jednorázový nákup techniky, mesačný nákup profesionálnej chémie, náklady na PR (reklamy na FB, IG, iné kanály), náklady na upratovačky ak ich budeš mať.
3. Z toho si vypočítaj, aký cenník musíš mať a ako sa konkurenčne k tomu približuješ šo vzďaluješ.
4. Tiež si urob riadny prehľad konkurencie - čo ponúkajú, v akej kvalite, aké kvalitné stroje a chémiu používajú.
Proste urob si riadny podnikateľský plán s číslami, marketingom, konkurenciou. To ti napovie. Ak to urobiť nevieš, odporúčam nepodnikať. Samozrejme, môžeš si zaplatiť niekoho, kto ti podnikateľský plán urobí. Ale môj názor je, že ak si niekto nevie vypočítať, aká má byť jeho cena, tak to je zlý začiatok. Ja som registrovala aj diskusiu ohľadom toho second handu. Úprimne, nejdeš dobrým smerom. Tiež som bola roky zamestnanec a rozhodla som sa ísť podnikať. Ale presne som vedela, v čom. V čom som dobrá a viem, že sa v tom presadím. Takže ak chceš uspieť, zameraj sa na to, čo ťa baví a v čom si dobrá. Ak ťa baví niečo, čo ešte nevieš, tak na tom pracuj a choď to robiť až keď to budeš vedieť. V mojom prípade to bolo napríklad urobenie si VŠ a naučenie sa ďalších jazykov. Ale mať každú chvíľu iný podnikateľský zámer, to nie je ideálna cesta.