Úplne som pokazila šancu na pohovor

22. aug 2024

Momentálne som pár mesiacov bez práce s tým že pozerám ponuky. Pred pár dňami som našla pozíciu vo firme v ktorej chcem robiť už dlho a toto bolo konečne niečo, čo by som sa vedela naučiť a mohli by ma zobrať. Popri tom som poslala ešte životopis aj na dve iné pozície. Dnes mi volali z tej vysnívanej práce akože krátky hovor s nejakými info, sa to natiahlo na 20 minút nakoniec ale ok. Ale ide o to že som úplne začala panikáriť, keď sa pýtala prečo by som to chcela robiť tak som začala hovoriť o úplne inej pozícii, rozhovor v anglictine tiez nič moc zrazu som zo seba sotva pár viet dostala. Normálne som mala pripravené v hlave že čo poviem a nakoniec som tam rozprávala úplne hlúposti. Teraz pred chvíľou mi prišlo že ďakujú za záujem ale moju žiadosť zamietli. Normálne mi je nanič, ani si neviem predstaviť posielať tam životopis na inú pozíciu lebo tam si už musia myslieť svoje

henikap123
22. aug 2024

Z každého pohovoru, keď som si to premietala spätne mi bolo na nič, mala som vždy trému a povedala som nejakú blbosť.
Aspoň vies čo sa budú pýtať v budúcnosti v tej firme na inú pozíciu. Takých uchádzačov ako si ty je tam plno, nebudú si myslieť nič v budúcnosti.
Ale úplne tá chápem. Potrebujes sa z toho vyspať a zabudnúť 🙂 hľadaj ďalej držím palce.

petronelag
22. aug 2024

Ale prečo si začala panikáriť, to sa asi všade pýtajú, prečo by chcel u nich robiť na tej pozícii, aby videli, ako si tú prácu predstavuje. Rozhovor v cudzom jazyku to obyčajne u veľa vyzerá dosť obmedzene. Robila som tieto pohovory, ale tak nič sa nestalo, v ďalšej firme treba pôsobiť istejšie.

autor
22. aug 2024

@petronelag ja neviem prečo som tak začala panikárit, od začiatku hovoru som sa nevedela sústrediť a úplne odveci som začala hovoriť o tej pozíciu že prečo mám záujem. A s spýtala že či viem čo robí firma a to aj keď viem tak proste som len koktala

raffaella
22. aug 2024

Budeš už vedieť, že ak pošleš životopis je dobré mať aspoň základné veci nacvičené v prípade zavolania. Stres veľa robí, preto je fajn mať také základné odpovede vopred v hlave pripravené a čo najviac byť v kľude. Zvlášť ak je to pohovor v cudzom jazyku, mne vedia v strese vypadnúť slová čo normálne viem a používam a keď budeš pripravená tak menšia šanca že sa ti to stane.
Bude iná ponuka, neboj. Skôr sa sústreď teraz na lepšiu prípravu a určite to vyjde čoskoro.

uhnakova
22. aug 2024

pohovory sú dosť o cviku. Posielaj veľa životopisov, hocikde, kde aspoň trochu vyhovuje tvoj profil, nacvičíš si to a vyjde to. Držím palce.

mojemenonikto
22. aug 2024

Telefonický pohovor sa dá dohodnúť na konkrétny čas, nezvyknú volať kedykoľvek. Tak si dohodni čas, kedy vieš, že budeš sama a v pokoji a budeš sa vedieť sústrediť. Prichystaj si pohár vody, ak budeš cítiť úzkosť tak si trochu odpi.
Vopred si priprav na papier základné body o ktorých by si chcela hovoriť a čo môžeš očakávať, že sa ťa budú pýtať. Napríklad:

- čo konkrétne si robila v predchádzajúcom zamestnaní
- čo by si chcela robiť v budúcnosti
- čo ťa najviac na ponuke firmy kam sa hlásiš zaujalo
- čím sa firma, kam sa hlásiš, zaoberá
- aké sú tvoje silné a slabé stránky
- aké sú tvoje platové očakávania a prípadné benefity (príprav si pre istotu sumy mesačne aj ročne v hrubom aj čistom), nemala by si habkať, keď sa ťa spýtajú na plat.
a podobne

Príprava by mala byť heslovite, aby si vedela rýchlo odpovedať a aby si sa nezamotala v dlhom texte. Tiež by si nemala vyvolať dojem, že to čítaš. Priprav si tiež otázky, ktoré by si chcela položiť ty im. Dobre položená otázka ich môže presvedčiť, že práci rozumieš, a že si ten správny človek, ktorého potrebujú.
Hore hlavu, nič si z toho nerob. Každý v živote niekedy niečo pokazil. Možno si onedlho nájdeš ešte lepšie platenú prácu ako tú, o ktorú si prišla.

autor
22. aug 2024

To je najhrosie, ja som si pripravovala v hlave že čo poviem čo ma láka na tej práci, prečo by som bola dobrý fit. A potom zrazu na hovore mi to všetko vypadlo. Aj sa pýtala že či môžem teraz alebo zavolá neskôr, ale tak som nič nerobila tak že v poriadku môžeme pokračovať.
Tak ja som aj myslela že tu teóriu ovládam, už som aj taký hovor uz mala na inú pozíciu. Ale toto ma fakt lákalo ako práca aj hovorím že tá firma mi je sympaticka.

mojemenonikto
22. aug 2024

Dostala si klasické "okno". To sa stane na skúške aj keď si naučená. Herci to poznajú veľmi dobre. Nič si z toho nerob. Práca príde a odíde. 😉

vyrovnanaosoba
22. aug 2024

Nič si z toho nerob. Ešte príde vysnená ponúka, pri ktorej budeš vedieť prečo ju chceš a čo vieš ponúknuť. 😉

samkolea
22. aug 2024

Ja som tiez mala minuly rok taky, ze som hladala pracu, tolko CV’s som poslala, ze sama som si nepamatal uz, v hlave sa mi ti poplietlo komplet a tiez som si pri pohovore polietla pozicie, nevedomky. A ze co ini tak divne reaguju. 30min po pohovore mi doslo, ze ja som hovorila o uplne inej pozicii z profesijneho zivota a na aku som aplikovala. 😅😅. Stava sa. A kopec inych trapnosti. Sme ludia, normalne. Urcite to vyjde. Ja som dala vypoved v mojej terajsej praci, potom som to olutovala, aplikovala na inu, navzajom sa vsetci pozname, ale nezobrali ma tam ale na inu. Takze tiez som chodila par tyznov ulickou hanby na obed 😃😃😃🤪🤪 a po chodbach, vybavovat novy nastup. Si museli vsetci pomysliet, ver kazda senzacia trva 3 dni.

guiseppinka
22. aug 2024

Moja skusenost: poslanych x zivotopisov, v jedno rano telefonat, zaujala som ich, kecali sme skoro hodinu, bolo mi vysvetlene co ako kde. Vysledok bol pozvanie na "nacuvy". Kes mi poslali mail, tak datum a den sa nezhodoval, ako sme sa dohodli, takze som pisala kvoli potvrdeniu. Asi 2 hodiny na to, som sla na pracak, lebo som mala termin, cestou tam mi volalo nezname cislo, dvihla som a tam ahoj xy, ja som AB z firmy C a chcela by som ta pozvat k nam na pohovor. Mozes vtedy? Skoro mi z tykania vypadol telefon z ruky. Zrusila som, dalsie cislo, ci mozeme spravit online pohovor, idealne este dnes, ze tak o 2 hodiny. Skoncila som na pracaku, na kave dalsie cislo a zase pozvanka na pohovor. Pruser bol, ze niektore miesta som si z hlavy nepamatala, ale poucena, ked som posielala zivotopis, vzdy som ulozila aj inzerat - jednak kvoli platu, ktory ponukali a kvoli cinnostiam...
Tie pohovory cez telefon su vzdy take prekvapujuce, hlavne ozaj, ked posielas vela zivotopisov a bezne sa moze stat, ze nevies ktora firma vola alebo si posielala veci strasne davno. Najlepsie je to mat niekde na jednej kope vsetko a ked zavolaju, tak to len vytiahnut rychlo a zorientovat sa v tom...
Alebo este skusenost spred par rokov - uchadzala som sa o jedno miesto, volali mi, ze to miesto neotvaraju, ale ze ma pozyvaju na pohovor na inu poziciu. Na pohovore padla klasicka otazka "preco ste sa uchadzali o toto miesto" a vymysli nieco...

danica2711
22. aug 2024

ako ti píšu kočky, všetko si priprav heslovite na papier + natrénuj nahlas. Keďže si zjavne trémistka, použi jednoduchú fintu: keď ti zavolajú z firmy, kam sa hlásiš, ospravedlň sa, že momentálne nemôžeš telefonovať a že im zavoláš o pol hodiny. Za ten čas sa vydýchaj, ukľudni a skoncentruj na to, čo budeš hovoriť - ver mi, pomáha to

renusik
25. aug 2024

Nedávno sa mi stalo niečo podobné na pohovor som šla. Istá sama sebou ako som vošla. Dnu celé zle. Od stresu mi brneli pery bola. Som. Nervózna samozrejme ma nepriali