Ahojte prosím vás kto by mi poradil? Končí mi MD a nastupujem na RD počas ktorej budem mať PP na 10 hodín týždenne. Môžem si v tomto úväzku uplatňovať NČZD - jedná sa o príjem vo výške cca 200 eur brutto, alebo je výhodnejšie ak si ju uplatní manžel v Ročnom zúčtovaní?
Ďaľšia otázka - pravdepodobne si nemôžem uplatniť ani daňový bonus na dieta, keďže príjem do konca roka nepresiahne stanovenú hranicu. ( dieťa je zverené do starostlivosti mne, teraz žijem s druhým manželom a s dieťatom s ktorým som na MD. 🙂 pre info) ďakujem
@majusqa77
čiže NČZD - si môžem uplatniť ja - tým pádom to bude výhodnejšie keďže som mala max. materskú tak pre muža to nemá význam - chápem to dobre?
a daňový bonus na dieťa si môžem uplatniť aj keď nedosiahnem aktívne zdaniteľné príjemy za rok vo výške 2112eur - materská sa tam nezarátava či?
ďakujem pekne za radu
mozes si uplatnit ty. pripadne rozdiel potom manzel (pozor, tam sa ti do prijmu bude ratat aj MD). danovy bonus - bud si uplatnis ty, alebo moze aj tvoj manzel (aj na deti z predchadzajuceho vztahu)