Poprosím najmä tých, ktorí túto VŠ vyštudovali, prípadne pracujú v odbore. Aké je uplatnenie s týmto odborom? Viem, že zdravotníckych pracovníkov je nedostatok, ale jedná sa najmä o lekárov a sestry. Zamestnám sa s touto školou, lebo na nejakú samostatnú, súkromnú prax to nevidím, určite nie pár rokov po škole. Zvažujem okrem iných aj tento odbor, po škole by som sa chcela ideálne niekde zamestnať, kým získam nejaké skúsenosti a prax, neskôr by som sa možno venovala aj fitnes trénovaniu, ak by som si dorobila potrebné kurzy, aspoň okrajovo. Asi píšem trochu chaoticky, dosť ma to láka, ale zase nechcem stratiť čas štúdiom niečoho, čo nemá dostatočné uplatnenie.
skus si pohladat inzeraty na pracu pre fyzioterapeutov. V dnesnej dobe by som sa nebala, ze by si nemala pracu. Najst dobreho fyzioterapeuta je zazrak. Co som zachytila tu na MK, napriklad centrum Adeli, kde pomahaju aj detickam.
Všetci fyzioterapeuti, ktorých osobne poznám (je ich asi 10) sú na roztrhanie. Majú tak napeckovaný kalendár, že termín dávajú o 2-3 mesiace. Ale tú pozor. To nie sú ľudia, ktorí sa uspokojili so slovenskou školou a zamestnaním v slovenskej nemocke. Všetci moji známi majú zahraničné stáže, kurzy, niektorí aj zahraničné školy, svoju prácu milujú a stále sa vzdelávajú. Taký Tomáš Malárik (vygoogli si ho) si pýta za terapiu 180€ a nezoženieš k nemu voľný termín, lebo najbližší má o pár mesiacov 😉. Keď budeš dobrá, nebudeš mať o robotu núdzu .
môj fyzioterapeut stále hľadá fyzioterapeutov k sebe do firmy.....
Ďakujem všetkým za odpovede, najmä
@atikab, keďže má asi najlepší prehľad, tým ze pracuje v odbore. Práveže by som si zo začiatku hľadala niečo v štátnej sfére, ale veľa inzerátov sú u súkromníkov, prípadne na živnosť, alebo v zahraničí.
Ludia su taki chrontavi a pokriveni, ze sa kazdy fyzioterapeut urcite uplatni 🙂