Únava z práce a ľudia v nej

19. mar 2024

Som extremne unavena z prace, asi to uz nedavam. Milion pracovnych porad, manazovanie nula bodov, produktivny musime byt na 200%, robim aj cez vikendy, po praci, kedysi to boli len obdobie, no uz to trva dlho. Nevladzem. A ked uz mam pocit, ze si oddychnem, cestujem na sluzobnu cestu na par dni prec. Plat je fajn, ale mohol by byt lepsi, na pracu som zvyknuta, bavi ma, ale vztahy v praci, superivost a pribrzdenost niektorych kolegov ma vytaca. Osobny zivot uz ani nemam. S priatelom bud byt nemozem, alebo nevladzem. Ale neviem si predstavit pracovat inde, co ak to tam bude horsie. Ani neviem, co robit, ci si dat volno, alebo si to nepripustat, viac na robotu a ludi v nej kaslat, alebo zmenit pracu. Co by ste mi poradili.

martinmmartin
19. mar 2024

Nauc sa hovorit nie. A ako bonus ta postupne budu viac a viac respektovat. Pritakavaciu opicku nerespektuje nikto iba jej nakladaju

marcellka32
19. mar 2024

Čo je to za prácu že aj víkendy aj všetky voľná si v práci? Máš predsa nejaký mesačný počet hodín

lenka.25
19. mar 2024

Môj muž bol takýto . Myslel si , že bez neho padne cela firma . Ale takto to jednoducho nefunguje . Ale on na to prišiel sám , keď mala naša dcéra asi 5 rokov a on si uvedomil , že ani nevie kde ma škôlku ( samozrejme že vedel , ale netušil kde ma vchod , kde ma triedu , kedy sa chodí ráno do škôlky , kedy zo škôlky , malú väčšinou nestihol večer ani pobozkať na dobrú noc ) . Potom prišiel našťastie Covid a už som nestíhala sama aj dať malú do škôlky aj zo škôlky a začal ju vodiť on . Úplne si to užíval , pochopil o koľko veci prišiel a zrazu prestal cez vikendy zdvíhať telefón , niečo ako ísť v sobotu do práce, s tým uťak zo dňa na deň a hlavne sa naučil povedať nie . A keď si prvý krát zobral 2 týždne v kuse dovolenku , polovica firmy si asi mysleli že umiera 😂 . Už 4 roky funguje len od pondelka do piatku , jasne že nie 8 hodín denne , ale aj 10-12 podľa potreby , ale tie vikendy patria iba nám .

martinmmartin
19. mar 2024

tiez ti mozno pomoze preratat si kolko hodin ti praca naozaj realne zoberie zo zivota ( vratane dojazdu atd) a kolko takato hodina po preratani je tvoj zisk. Moznoze zistis ze robis za minimalku

autor
19. mar 2024

@martinmmartin @marcellka35 @lenka.25 ja si pripadam ako v skole, same porady, na ktorych vas skusaju, popritom stihnut vsetko porobit idealne hned. Ja skor obdivujem takych, co pridu domov a zvladaju rodinu, ja rodinu nemam a som uplne vycerpana. Dnes hned po praci som sa najedla a odvtedy lezim, cize nic okrem prace som nestihla a taketo mavam dni, v lepsom pripade, ak sa este doma neucim alebo nepracujem. Mozno ano, obcas povedat nie, ale nie vzdy sa to da. Aj tak ma najviac znepokojuju ti arogantni ludia tam a fakt mi praca berie vela zo zivota. Hoci plat mam dobry, na hodiny to ani nejdem preratavat, okrem toho som neustale v strese. Uz si pripadam byt vyhoreta.