Ukončenie zmluvy na určito

17. feb 2022

Ahojte 28.2 mi končí zmluva na určito. V práci už pokračovať nechcem. Musím im to oznámiť alebo proste len nenastúpim do roboty?

ckocka
17. feb 2022

Predlženie zmluvy sa vačšinou komunikuje aspoň mesiac dopredu, aby obe strany vedeli na čom sú. Ak ty neprejavíš záujem a ani firma ti neponúka aktívne predlženie zmluvy, znamená to že s tebou nerátajú.
1.3. do roboty síce nenastúpiš, ale posledný pracovný deň musíš prejsť cez prepúšťacie ceremónie - odovzdať klúče, pracovné pomocky, podpísať výstupné papiere, vybaviť zápočtový list apod.

basska_b
17. feb 2022

Ja som to oznamila pisomne mesiac vopred personalistke. Ale sefka rozpravala o predlzeni zmluvy, tak som na nu vybalila, ze uz som bola na inom pohovore a zobrali ma... Ale akoze hej, je tu aj moznost, ze proste nedojst 1.3. do roboty...

ivkazba
18. feb 2022

To vážne? Proste len nenastúpim do roboty? Akoby sa tebe páčil takýto prístup? Keď nie si seriózna a nevieš to oznámiť s predstihom, tak to oznám aspoň posledný deň.

autor
18. feb 2022

@ivkazba to vážne? Veď preto sa pýtam.Mne tiež nikto ešte nič neoznámil či so mnou rátajú alebo nie a vzhladom na to ako to u nás chodí sa to dozviem v posledný deň aj to sa budú tváriť čo sa to pýtam...

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
loginexistuje
20. feb 2022

tak v prvom rade mala firma aktivne riesit ze je potrebne predlzit pracovny pomer a to min mesiac pred ukoncenim neurobili to tak dalej neries priprav si veci v piatok pred koncom oznam mailom na personalne ze pondelok je tvoj posledny pracovny den a teda je potrebne odovzdat veci atd a hotovo

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
27. feb 2022

Tak som im odovzdala papier že 28. Končím ale teraz problém malá ochorela má vysoké teploty a ja mám ešte 2 nočné.môžem ísť na očr? Komu v tom pripade odovzdam papier o očr? Ešte v praci či na soc.poiaťovni?