Ukončenie zamestnania v skúšobnej dobe

7. aug 2022

Ahojte, prepáčte že zakladám novú podobnú skupinku či čo to je..no ale ked to zrekapitulujem. V stredu som voalla do lidlu, že už končím podotýkam že som v skúšobnej dobe…no a známa tiez davala a nepotrebovala nic pisomne este jej to povedali ze nie nič len pride podpisat niečo na to ukončenie…no tak som im to oznámila a velice ma prehovárala že veď este pridi zajtra a toto a tamto..jednoducho nie neprisla som…a to som volala so zástupkyňou pretoze mala vedúca dovolenku a zajtra tam uz ma byt..teraz som tam znovu volala že teda čo ako keď sa nikto neozval co som sa uz 4 krat tam musela dovolať a pytat sa ako postupovať a stale to odkladali na piatok sobotu nedelu tak dnes naposledy že mam zajtra zavolat…no ale zanama neboal v robote aj tyzden a nepotrebovali od nejak ziadne papiere od doktorka prpste potvrdenie o neprítomnosti…a u mna hej tak mi to nejde do hlavy jednoducho…čo si o tom myslite

autor
7. aug 2022

A ešte teda, keby tam teda zajtra zavolam a povie mi ze treba doniest od doktora potvrdenie..cca kolko by to asi u oktobra stalo ? Neviete ?

autor
7. aug 2022

*doktora

luccija
7. aug 2022

Nerozumiem co vlastne chces...ukoncila si skusobnu dobu pisomne?oni chcu za tie dni, ked si tam nebola potvrdenie od doktora?
Veduca, ktokolvek Ti mal podpisat, ze koncis...

autor
7. aug 2022

@luccija nie len telefonicky lebo že to netreba písomne dat..a vedúca pride az zajtra a známa ukončila ked tam vedúca ani nebola len isla podpisat papiere do druheho mesta do lidla kde bol regional…a dnes tá zástupkyňa s ktorou som volala ze ci mam od doktora za tie dni priepustku nieco take asi som pochopila…lenze nic take známa nepotrebovala a ani nic mi v piatok ani neppvedala do telefonu zme niečo také potrebujem takze neviem čo vymýšľa kedze v skúšobnej dobe mozem dat výpoveď hned a bez udania dovodu…

autor
7. aug 2022

@luccija a inak no…jednej hovoria inak a druhej tak…čistý chaos jednoducho…

januska12323
7. aug 2022

Jednoducho si mala spísať výpoveď, ísť do práce, nechať si to podpísať a ísť preč. Komplikuješ si to sama.

veronikaszabova
7. aug 2022

Mala si im to dat pisomne. Jednu kopiu im, jedno sebe. Ustne je nic - stale ti bezi PP

lienka.7
7. aug 2022

Aj v skúšobnej dobe sa PP ukončuje vylucne pisomne. Oznámis im, ze 7.8. je tvoj posledný pracovný deň. Oznámenie ti podpisuje nadriadený, resp.opravnena osobá. Nikdy sa to neoznámuje telefonicky. Cize z ich pohľadu si ty stále u nich zamestnaná, chcú od teba potvrdenie od lekára alebo iný dôvod ze si nebola v praci. Ak si mala smenu, môžu ti dat za to dovolenku a strhnu ti to z platu.
A sama pises ze známa bola daco inde podpísať... no bola podpísať ukončenie. Ty si co podpísala? Kde? U koho? Nic.

luccija
7. aug 2022

Takze si mala ist do prace a uz si viac neprisla...spravas sa ako decko aj pri skusobnej dobe platia nejake pravidla slusnosti.

iwesska
7. aug 2022

Pracovny pomer sa neukoncuje telefonicky. Ziadny. Tym padom ty si stale zamestnanec Lidlu,ktory do prace nechodi a z toho ti budu plynut sankcie. To,ze "ty si nevedela a ona povedala,ze netreba" nestaci a neznalost ta ani neospravedlnuje. Miesto toho ako tu zakladas diskusie a vypisujes opakovane, stacilo zadat do googla "ako ukoncit pracovny pomer v skusobnej dobe" a za 5sekund by si vedela,ake mas prava a povinnosti. To googlenie fakt neboli a je to zadarmo,ozaj sa nemusis bat ho pouzivat.

autor
7. aug 2022

@luccija ďakujem ale za to, že 1 krat chcem dat výpoveď ma nemusíte urážať 🙂

nina255
7. aug 2022

Chcu od teba normalne paragraf - priepustku na ktoru ti da lekar peciatku aj ked si tam nebola, neviem ci mas takeho ochotneho lekara…aby ti mali ako ospravedlnit tvoju nepritomnost v praci kedze si nedala pisomnu vypoved, oni sa mozu tvarit ze si im ju ani neoznamila ked si to riesila len telefonicky… ta pisomna vypoved je aj pre teba nie len pre nich

martul
7. aug 2022

Chaos robíš jedine ty. Vždy treba ukončenie oznámiť písomne a to je jedno akú druh pracovného pomeru a koľko trvá. Ty nechodíš do práce, čo ti evidujú? Dovolenku?! Paragraf? PN?
To tak nefunguje nikde že si jednoducho zmyslim že tam nechcem robiť tak nechodím.
Oni sa môžu tváriť že o ničom nevedia, že si im ,, telefonovala " ešte aby si si nezarobila na problémy

luccija
7. aug 2022

Ja Ta neurazam pisem pravdu.Ako by Ti bolo, keby si mala mat volno a kolegyna nepride ako si ty neprisla.Takto sa vypoved nedava....ako to mala kamaratka je jedno, ale ona aspon ukoncila pomer slusne pisomne...

autor
7. aug 2022

@luccija nic pisomne nepisala 😂povedali jej to ze nemusi pisat ze to pride podpisat do ineho mesta ukončenie..ale ziadne pisomne ukončenie nedavala tak isto volala ako ja..

janulik2008
7. aug 2022

ja som tak skončila v skúšobnej ale spravila som to tak že som šla na PN a po PNke som prišla len podpísať ukončenie presne deň po tom ako mi končila zmluva. Od Teba pýtajú potvrdenie PREČO si nebola v robote tie dni keď si mala byť.

autor
7. aug 2022

@janulik2008 no lenze čo keď som im to oznámila v piatok ze uz koncim a este sa pytam čo dalej ci nieco priniest a oni ze nic, len prehovarali nech pridem…..dnes mi len povedala ze ci nahodou nemam od doktora niak mi to neprekážala cize stale neviem ci jej to mam ako doniest aj ked nechapem preco ked uz som jej hovorila ze som dala výpoveď

martul
7. aug 2022

Neskusila by si to tak normálne napísať, zrozumiteľne a logicky? Z tých tvojich motanic sa ťažko dedukuje čo chces. Prečítaj si to po sebe.
Pravdepodobne potrebujú vykryť neodrobene hodiny kým ti dajú výpoveď. Napr volala si v piatok ale v sobotu si mala robiť ale výpoveď dostaneš až v pondelok. Tak tu sobotu potrebujú vydokladovať?

Ale aj tak som si není istá či myslíš toto.

veronikaszabova
7. aug 2022

Neplet sem furt vypoved - nakolko ty si vypoved nedala. Len si neprisla do prace

janulik2008
7. aug 2022

@martul ja som tak šla na PN a písala mi vedúca že mám prísť na druhý deň do roboty že ma čaká samozrejme som nešla, dali mi "Áčko" ešte sa mi vyhrážala že ak neprídem môžu mi siahnuť na plat či niečo také, už si to nepamätám. Tak či onak myslím že je to ako ty hovoríš že potrebujú zdokladovať prečo neprišla v sobotu

janulik2008
7. aug 2022

Inak k tomu doktorovi ako kde, niekto pýta za to peniaze niekto nie. Ja som neplatila prišla som k dr povedala čo je vo veci vypísala mi PNku a bolo.

autor
7. aug 2022

@janulik2008 dakujem krasne 😇

autor
7. aug 2022

@martul ano tak som to myslela..a pardon že píšem jak madar len mne uz od piatku z toho šibe neviem kde je sever

martul
7. aug 2022

Tak potom treba čím skôr podpísať skončenie PP a vydokladovať všetky smeny čo si nenastúpila.
Spätne ťa odhlásiť nemôžu.

iwesska
7. aug 2022

Samozrejme,ze ti veduca povedala,ze nic netreba,lebo ta potrevovala a velmi dobre vedela,ze kym to nie je na papieri,tak musis prist. Vo vyhode su oni,nie ty. Ty nemas v ruke ziadny papier,ze si skoncila. Btw,ak pojdes na urad prace,musis tam priniest vypoved. Aku prinesies? Ziadnu,lebo veduca povedala,ze netreba? 🙄

nina255
7. aug 2022

@janulik2008 a v sobotu jej akoze uznaju toho lekara ? Ved vtedy ziaden nepracuje, to sa berie len na pracovne dni P nie ?

janulik2008
7. aug 2022

@nina255 tak to neviem či napr sa neberie iba z pohotovosti. Ja cez víkendy nerobím ale ak je niekto na štvorsmenke tak tam sa robí ako vychádza smena. Ale myslím že v zmluve by to mala mať.

autor
8. aug 2022

@janulik2008 v zmluve nic takto nemam absolutne, len skúšobná doba a stiahnutý paragraf o skončení pp v skúšobnej dobe

janulik2008
8. aug 2022

Tak podaj normálne výpoveď a dni keď si nebola v robote skús u dr vybaviť paragrafy alebo PN

autor
8. aug 2022

Baby pre vsetky takto..prave mi volala a uplne v poriadku to odsúhlasila čiže žiadne písomné sa nemuselo doručovať pridem len podpisat papiere