Ukončenie TPP v skúšobnej dobe

martinna181
28. okt 2024

Ahojte, chcem sa spýtať, keď prebehne ukončenie TPP v skúšobnej dobe, treba čosi potom ešte zamestnávateľovi podpisovať alebo si dávať na čosi pozor z jeho strany, keď by som si išla pre nejaké papiere od neho a chceli čosi podpisovať alebo podobne.Pracujem v oblasti obchodu. Ďakujem pekne.

thirstymonk
28. okt 2024

No zavisi od konkretnej práce. Ty dávať oznámenie o zrušení pracovného pomeru v skušobnej dobe (je to oznámenie, žiadna žiadosť, nezaujíma ťa súhlas zamestnávateľa). Podpíšeš to ty a mal by to podpísať aj ten, čo to vo firme preberie.

Dobrý zvyk hovorí, že sa to patrí dať 2 dni vopred, ale nie je to zákonná povinnosť. Ja som takto ušiel pol hodiny pred šichtou.

No a potom už špecifiká konkrétnej práce - jasne, že keď ti pridelili firemné auto, tak budú chcieť, aby si im ho vrátila a tam bude asi nejaký podpis. To isté, ak ti pridelili telefón, alebo hocijaku inú pracovnú pomôcku. Ja som musel vrátiť monterky a pracovnú obuv (aj tak bola úplne naprd).

lilinka76
28. okt 2024

@martinna181 ak Ti dali vopred finančný príspevok na stravu, majú právo Ti nepatriacu alikvotnú časť zraziť zo mzdy, resp. žiadať uhradiť ak Tvoj príjem nepokryje výšku.

martinna181
autor
28. okt 2024

@lilinka76 Áno dali na stravu na 10 mesiac, ale končím k 31.10

lilinka76
28. okt 2024

@martinna181 tak ak si odpracovala všetky dni, tak je to OK

martinna181
autor
28. okt 2024

@lilinka76 Áno🙂, ja len keď už odovzdám oznámenie o ukončení a skočím a potom ma budú volať, nech si ku nim niekedy prídem pre čosi? Či si mám dať pozor na čosi, aby som nepodpísal neskôr čosi

tiika
29. okt 2024

@martinna181 všetko si poriadne prečítaj, ak nerozumieš pýtaj sa, ak máš pochybnosti, daj si čas.
Podpísať ti môžu dať prebratie dokumentov, ktoré sú ti povinny odovzdať - zápočtový list, potvrdenie o prijme, preberaci protokol