Ahojte, chcem sa spýtať, keď prebehne ukončenie TPP v skúšobnej dobe, treba čosi potom ešte zamestnávateľovi podpisovať alebo si dávať na čosi pozor z jeho strany, keď by som si išla pre nejaké papiere od neho a chceli čosi podpisovať alebo podobne.Pracujem v oblasti obchodu. Ďakujem pekne.
@martinna181 ak Ti dali vopred finančný príspevok na stravu, majú právo Ti nepatriacu alikvotnú časť zraziť zo mzdy, resp. žiadať uhradiť ak Tvoj príjem nepokryje výšku.
@lilinka76 Áno dali na stravu na 10 mesiac, ale končím k 31.10
@martinna181 tak ak si odpracovala všetky dni, tak je to OK
@lilinka76 Áno🙂, ja len keď už odovzdám oznámenie o ukončení a skočím a potom ma budú volať, nech si ku nim niekedy prídem pre čosi? Či si mám dať pozor na čosi, aby som nepodpísal neskôr čosi
@martinna181 všetko si poriadne prečítaj, ak nerozumieš pýtaj sa, ak máš pochybnosti, daj si čas.
Podpísať ti môžu dať prebratie dokumentov, ktoré sú ti povinny odovzdať - zápočtový list, potvrdenie o prijme, preberaci protokol
No zavisi od konkretnej práce. Ty dávať oznámenie o zrušení pracovného pomeru v skušobnej dobe (je to oznámenie, žiadna žiadosť, nezaujíma ťa súhlas zamestnávateľa). Podpíšeš to ty a mal by to podpísať aj ten, čo to vo firme preberie.
Dobrý zvyk hovorí, že sa to patrí dať 2 dni vopred, ale nie je to zákonná povinnosť. Ja som takto ušiel pol hodiny pred šichtou.
No a potom už špecifiká konkrétnej práce - jasne, že keď ti pridelili firemné auto, tak budú chcieť, aby si im ho vrátila a tam bude asi nejaký podpis. To isté, ak ti pridelili telefón, alebo hocijaku inú pracovnú pomôcku. Ja som musel vrátiť monterky a pracovnú obuv (aj tak bola úplne naprd).