Ahojte 🙂 Chcem sa informovať. V auguste mi končí pracovná zmluva na dobu určitú...zistila som však, že som tehotná a zmluvu mi už nepredĺžia. Predpokladaný termín pôrodu by mal byť až v januári. Rozmýšľam nad PN a potom hneď materská.Po materskej by som šla na úrad práce ( pracovala som nepretržite 4 roky, takže nárok budem mať aj na materskú aj na podporu). Je tu niekto taký, kto by mi vedel povedať, či ovplyvní to, že budem na PN výšku materskej a následne výšku podpory? Resp. Z čoho alebo ako sa mi vypočíta vymeriavaci základ...
@veronikaszabova aj keď mi už nebude trvať pracovný pomer? Vôbec sa do toho nevyznám🙈
@silvializak nie
Len nezabudni, ze podporu mas narok len 2 roky od skoncenia PP, neodkladaj to po RD. Potom narok mat nebudes
@silvializak akurát ty sa budeš zrejme na UP evidovať až o tri roky, 01/28. A vtedy sa bude posudzovať spätne, či si bola poistená 870 dni v poslednych štyroch rokoch, čiže spätne asi od 01/24. Takze pozor na to, je otázne, ci ti nárok vznikne. Pokial nie si v pracovnom pomere, tak sa materska dovolenka počíta do obdobia poistenia, ale rodičovská dovolenka už nie.
@tiika
Toto som si naštudovala😊 hneď po materskej pôjdem na UP a rodičák prehodím na manžela. Ďakujem dievčatá za každú spätnú väzbu, ani som to nečakala ❤️
@olimuc áno, áno toto som si už naštudovala 🙂 ďakujem žienky❤️
@veronikaszabova ďakujem krásne❤️
@silvializak PN ti nema ako ovplyvnit MP ani podporu