Ukončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe

23. nov 2021

Ahojte, ukončili ste niekedy pracovný pomer v skúšobnej dobe už na jej konci t.j. v 3 mesiaci ? Zaujímalo by ma, aký to má vplyv na životopis ? Píšete si to tam alebo nie ? Pripadne ďalší pohovor na nové miesto, nie je potom a tým problém, že ste z predchádzajúceho zamestnania odišli v skúšobnej dobe? Ako sa na to pozerajú personalisti?

marrynka112
23. nov 2021

Ahoj ja som takto ukončila pracovný pomer už dávnejšie ale nikdy to nikto neriešil a to som bola na viacerých pohovoroch a do životopisu som si to nepísala iba som si napísala odkedy dokedy som tam pracovala. A keby sa náhodou aj niekto pýtal tak by som povedala napriklad že som odišla kvôli nízkemu platu 🙂 veď skúšobná doba slúži na to aby si zistila či tam naozaj chceš pracovať prípadne aby zamestnávateľ mal možnosť ukončiť pomer ak nie je s tebou spokojný.

lilyianka
23. nov 2021

Ja som tak tiež raz ukončila pracovný pomer. Predtým som robila roky na špedícii, naskytla sa mi zmena tak som nastúpila, ale nebolo to pre mňa,to pravé orechové, tak som skončila po 3 mesiacoch. Ale bola som na ďalšom pohovore a hned ma aj vzali,čiže som znova išla z prace do prace. Myslím,že sa personalistka spýtala,že prečo som skončila ,vysvetlila som jej to a neriešila

humajnicek
24. nov 2021

Je to úplne v pohode, keď v tej skúšobnej dobe zistíš, že to nie je nič pre teba a zase radšej to zistiť teraz ako neskôr no nie? A presne, do životopisu si daj len od kedy do kedy a keď sa bude niekto pýtať normálne povieš dôvod.

tini27
24. nov 2021

Ja som isla na pohovor do novej prace s tym, ze som v starej v skusobnej a pokial sa podari, tak odtial viem odist vlastne hned. Vysvetlila som dovody preco, ze neplatia veci, ktore boli dohodnute, ze mi to proste nevyhovuje,novy sef s tym nemal najmensi problem. A ziskala som skvele miesto 🙂 Mne sa uprimnost zatial vyplatila 🙂