Ahojte, pracujem od 1.7. a teda do 1.10. mi plynie skúšobná doba. Chcem však tento pomer ukončiť, pretože mi táto práca nevyhovuje. Musím to zamestnávateľovi oznámiť aj ústne vopred alebo stačí len písomne ? A vyplatia mi odpracované dni v septembri keď im oznámim že chcem skončiť ?
Určite nemusíš čakať do konca skúšobnej doby. Dnes oznámiš, že končíš a zajtra už nemusíš do práce.
@lentilka640 v rámci skúšobnej doby môžeš skončiť kedykoľvek. Čiže stačí doniesť papier, že končíš k dátumu XY (akýkoľvek dátum, hoci aj dnes) a dovidenia. Mzdu dostaneš vyplatenú za dni, ktoré si odrobila.
@ivkazba ďakujem za odpoved 🙂 chcem ale ešte vydržať do konca mesiaca aby mi prišla čo najväčšia výplata. Takze ešte počkám dva týždne a potom im to oznámim.
@lentilka640 na konci skúšobnej doby oznám že tam nechceš ostať, ale je pravdepodobné že zamestnávateľ to s tebou bude riešiť už skôr....treba na rovinu povedať či chceš ostať alebo nie, aj zamestnávateľ sa potrebuje zariadiť....plat za odpracované obdobie samozrejme dostaneš vyplatený....