Ukončenie pracovného pomeru počas PN

9. jún 2020

Môže byť ukončený pracovný pomer zo strany zamestnanca počas PN? Ak ano, tak akým spôsobom (dohoda alebo aj výpoveď)? Vďaka.

ivkazba
9. jún 2020

Áno môže. Buď výpoveď s výpovednou lehotou (tá sa len oznamuje t.j. bez potreby súhlasu zamestnávateľa) alebo dohodou k dohodnutému dátumu (tu musí zamestnávateľ súhlasiť).

autor
9. jún 2020

@ivkazba Ďakujem

autor
11. jún 2020

A ak ukončím pracovný pomer dohodou ešte počas trvania PN, tak sa mám hlásiť na ÚP alebo až po skončení PN? A hneď po jej ukončení nastúpiť do nového zamestnania. Tam platí tá ochranná lehota - že vlastne medzi dňom ukončenia PP a nástupom do novej práce bude tá PN-ka. Je jedno koľko dní to bude? Či už to v niečom vadí?

ivkazba
11. jún 2020

Na ÙP sa hlásiš až po skončení PN. Alebo nastúpiš po skončení PN do nového zamestnania.

autor
11. jún 2020

@ivkazba A v prípade, že napr. ukončím PP aj PN v rovnakom čase a zamestnám sa napr. na 6. deň - medzitým sa tiež musím hlásiť na úrade práce?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
29. jún 2020

@ivkazba Dnes mi bolo povedané v práci, že pracovný pomer nemôžem ukončiť počas PN-ky. Tak ako to prosím je? Niekto tvrdí že ano, mne povedali iné.

ivkazba
29. jún 2020

Ty podávaš výpoveď resp. žiadaš o dohodu o skončení PP? Môžeš tak urobiť aj počas PN a aj počas PN ti PP skončí (či dohodou alebo uplynutím výpovednej lehoty). Dotyčnému v práci odporuč naštudovať si zákonník práce.

Čo sa týka obdobia kedy ti skončí PP/PN a zamestnáš sa... nemusíš sa nahlásiť na úrade práce, to nie je povinnosť, ale musíš si za tie dni potom sama doplatiť zdravotné poistenie. Ak sa nahlásiš na úrade práce hoci aj na 5 dní, zaplatia ti za tie dni zdravotku oni.