Ahojte baby. Ktoré sa vyznáte prosím pomôžte mi. O mesiac mi končí rodičovská- maly bude mat 3 roky. So zamestnávateľom som ústne dohodnutá ze nastúpim spat na povodne miesto. Zo zákona však by som mala oznámiť pisomne ci sa vrátim alebo nie najneskôr mesiac pred skončením RD co je vlastne o par dni. Pri rpzhovore s nadriadeným mi bolo vysvetlene akým spôsobom budem fungovať v práci a co sa odo mňa očakáva majú volne miesto veľmi machceli naspat avšak ked sme to s manželom doma prebrali tak sme dospeli k záveru ze by som sa tam nemala vratit nakoľko by som bola časovo dost vyťažená a muz by nezvladal po večeroch po práci deti a ešte aj domácnosť tahat. Chcela by som teda tento týždeň doručiť zamestnávateľovi oznamenie o nenastupeni spat do orace a teda chcela by som výpoveď dohodou kde samozrejme by sa mi oplatilo vyčerpať jeden deň dovolenky a zvyšok dat preplatiť ale s tým zamestnávatel asi nemusi suhlasit však? Ak ma budu nútiť vyčerpať celu dovolenku cca 20 dni tak asi nemám na vyber ci? A ako sa to potom odrazi na podpore? Budem mat tým pádom nízku dávku v nezamestnanosti?
Ak môžem pripnem sa 😊
velmi dobra skupinka je tu, pridajte sa aj tam
https://www.modrykonik.sk/group/2172/
ano, idealne je vycerpat 1-2dni dovolenky po RD, mesiac pred skoncenim RD treba zamestnavatelovi pisomne oznamit, co mate v plane
potom by vam mohla vyjst maximalna podpora
ak by ste cerpali viac dovolenky, tak podpora by bola 50% z vasho vymeriavacieho zakladu
ak by vas zamestnavatel nepotreboval a bolo by skoncenie PP z jeho strany, tak mali by ste este aj narok na odstupne (keby nemal pre vas miesto)
Baby prosím vás ak sa nedohodneme a nebudú mi chciet dat preplatiť dovolenku co sa mi viac oplatí z týchto variantov: vyčerpať dovolenku v jednom mesiaci a potom ist na podporu alebo nesúhlasiť s vycerpanim dovolenky a dat výpoveď tým pádom by som mala 2 mesiace výpovednú lehotu a keby som bola v tom čase PN? Teda do ukončenia PP ci an pn sa neoplatí byt?
@sajsa3 pokracovanie: ak nenastúpim ani na deň tak by sa mi mala podpora rátať z toho co som zarobila pred MD ale musia mi vyhovieť? Ked mam zmluvu na neurčito a 2mesacnu výpovednú lehotu?