Zdravim vas, rada by som sa opytala na odporucania ked mi ku dnu nastupu do prace ponukol zamestnavatel dohodu o ukonceni PP. K akému dátumu je pre mna lepsie podpisat nastup do PP? Citala som, ze je lepsie podpisat nastup do prace este par dni pred ukoncenim RD, ale neviem presne dovod, preco by to malo byt lepsie...? Viete mi poradit, prosim? Dakujem velmi pekne.
A nastup do prace po RD alebo pocas nej sa "nepodpisuje"-proste oznamis,ze nastupujes k tomu a tomu datumu-pisomne.
Ak teda tvoj PP konci a mas este nejaku dovolenku a narok na podporu,tak dohodu o skonceni PP treba datovat na den po skonceni RD,vycerpat 1 den dovolenky,ostatnu ti preplatia a budes mat max.podporu.
@evittam dakujem velmi pekne za info. Neviem preco pani na personalnom chce dohodu datovat na den kedy ma moje dieta 3 roky. Mne vychadza, ze by to mala datovat na nasledujuci den. Keby to datovala na den dovrsenia 3 rokov a nie ten nasledujuci, je v tom rozdiel, prosim? Dakujem.
@evittam Zamestnavatel mi navrhol dohodu, ale moj predpoklad bol, ze ak ma byt dohoda k dnu dovrsenia 3. roku, musim napisat nieco ako informaciu o nastupe do prace. Nemalo by to byt predsa napisane, aby potom nejaky urad nemohol namietat, ze som opatovne nenastupila do prace?
@emmaissabella Áno napíš normálne oznámenie o návrate do práce. A aký je v tom rozdiel či budeš mať skončenie PP bez čerpania dovolenky a s čerpaním som ti už napísala - teda ak máš zostatok dovolenky. Tak ešte raz - ak skončíš pracovný pomer bez čerpania aspoň jedného dňa dovolenky a máš nárok na podporu tak budeš mať podporu cca z toho platu čo si zarobila pred MD a RD. Ak vyčerpeš jeden deň dovolenky a ostatnú ti preplatia tak budeš mať max.podporu...
@evittam Dakujem velmi pekne za odpoved aj za trpezlivost. Vobec sa nevyznam, takze uplne presne este prosim o odpoved ako pre jednoducheho cloveka co v tom ma hokej: 1. najlepsie je predlozit oznamenie o nastupe do prace k dnu 27.1. (26.1. ma syn 3 roky) alebo k 26.1.?
Otazka 2: 🌞 Zaroven v ten isty den datovat aj podpis dohody o ukonceni PP s platnostou od 27.1. ci 28.1. (28. vychadza sobota) ci az dalsi pondelok, prosim? Mam 6 dni dovolenky, takze si mozem vziat dovolenku. Dakujem krasne.
@emmaissabella Ja fakt nechapem comu stale nerozumies. Nastup 27.1.,Cerpanie dovolenky 27.1. Dohoda o skonceni prac.pomeru 28.1. Ostatnu dovolenku preplatia. A to oznamenie o nastupe sa podava aspon mesiac pred nastupom do prace. A preco mas len 6dni dovolenky. Si nejaku cerpala alebi ti preplatili po MD?
@evittam No tak to oznamenie o nastupe uz v lehote nepodam. Mozem ho podat osobne najskor zajtra. Takze dohodu o ukonceni k 28.1. aj ked je to sobota?
@evittam
@majusqa77 Dakujem Vam dievcata. Takze to zhrniem: 1. napisem list, ze nadtupujem k 27.1. Dohodu podpisem k 27.1. Dovolenkovy listok vypisem na 27.1. a keby som nastupila na OCR od 26.1. z dovodu choroby syna, usetrim si dovolenku na preplatenie (kedze mi nepriznavaju zjavne zatial ani celu na ktoru mam narok...) a ovplyvni to vysku podpory, ze som isla na podporu z OCR a nie z dovolenky? Dakujem Vam obom veeelmi pekne!
@emmaissabella OCR nema nic spolocne s podporou.
Ale nebudes ju mat zaplatenu.
Ci sa mylim @majusqa77?
@emmaissabella Nehnevaj sa,ale co mas spravit sme ti uz napisali a nielen raz a nielen v tejto diskusii. Ja uz fakt neviem comu nerozumies. A OCR mas zbytocnu!
@evittam Ahoj mozem sa zapojit do diskusie? ake nalezitosti je potrebne vybavit po ukonceni PP co ste tu rozoberali t.j.dovrsenie 3 roku dietata a nasledne ukoncenie PP dohodou zo strany zamestnavatela v tomto pripade? Kedy treba dat odhlasku do SP?kedy sa treba prihlasit na UP a co zdravotka.?Dakujem.
@evittam ahoj chcela by som sa este dodatocne opytat k tejto teme: Som na druhej rodicovske dovolenke za sebou bez prerusenia.Po 1 materskej mi preplatili dovolenku takze som si ju uz celu vycerpala,nasledne som nastupila na druhu matersku a rodicovsku . KOnci mi teraz v maji 6.5.2017 co ale pripada na sobotu. Moja otazka znie : ak sa dohodnem so zamestnavatelom na ukonceni PP dohodou a da mi ten jeden den navyse dovolenku viem este dosiahnut maximalku v podpore?
Dakujem za odpoved.
No to si ma potesila.
Ak by som ale bola mala preplatenu aj tu druhu dovolenku tak by som uz maximalku asi nedosiahla? Ako sa to potom rata? Z platu pred MD ?A este sa opytat ked mi konci rodicovska 6.5.tak kedy mam podpisat skoncenie PP dohodou ?toho 6.5. a zaroven aj cerpat 1 den dovolenky ?
@evittam No to si ma potesila.
1 variant - Ak by som ale bola mala preplatenu aj tu druhu dovolenku tak by som uz maximalku asi nedosiahla? Ako sa to potom rata? Z platu pred MD ?Je na to nejaky vzorec ?
A tam asi nie je potrebny ten jeden den dovolenky cerpat pri skonceni PP dohodou?
2 variant : Ak som necerpala tu 2 dovolenku a rodicovska mi konci 6.5.tak kedy mam podpisat skoncenie PP dohodou ?toho 6.5. a zaroven aj cerpat 1 den dovolenky ?
@emmaissabella Tak do prace nastupujes ci ides podpisovat ukoncenie PP?