Od jula do konca augusta mam brigadu a chcela by som skoncit, pretoze mame v rodine problemy, neda sa to znasat plus aj ta praca mi dopomáha k psychickému zdraviu velmi zle…mam teda skúšobnú dobu v dĺžke 2 mesiacov…moc sa nevyznam v zákonoch ale v zmluve mam pod skončením pracovného pomeru: pracovný pomer mozno skoncit spôsobmi uvedenými v paragraf 59 a nasl. ZP..to mi je asi Jane ze akými spôsobmi ale potom sa dalej pise ,,ak zamestnanec nepotrvá pocas plynutia výpovednej doby u zamestnávateľa, zamestnávateľ ma pravo na peňažnú náhradu v zmysle paragraf 62 ods. 8 ZP….Ja by som naozaj potrebovala odist cim skor, viete mi prosim poradit ?
No je to tak ako píšeš, tam nič nevymyslis. Pracovný pomer to skončí 31.8.
Skôr len ak by si sa dohodla a zamestnávateľom a on bude súhlasiť.
Inak ma právo na náhradu škôd.
Ešte PN? Ale aj to je špekulácia čo neznášam a takí ľudia u mňa letia jak raketa, bez rozlúčky.
Ty máš brigádu na júl-august, t.j. 2 mesiace, skúšobnú dobu máš 2 mesiace a ešte aj výpovednú 2 mesiace? Či ako?
@luliu to asi neviete, od kolko do kolko sa pohybuje ?
@aliziana výpovednú tak to neviem… len citam co sa pise v zmluve pred ktorou sme sa následne dohodli
Keď máš ešte len skúšobnú dobu, môžeš odísť kedykoľvek, veľmi nejasné píšeš.....
Autorka zatri osobné a firemné údaje a zverejní zmluvu...
Ale ved ked ma len Brigadu tak tam nieje tiadna vypovedna zmluva ci sa mylim ? Nepise ze je na TPP ani nic… ja mam za to aspon u nas to tak bolo ze brigadnici niesu viazani nejakou vypovednou dobou proste povie ze chce skoncit a konci
Môžu tu nevyplatit výplatu, resp. od teba žiadať akoby pokutu za to, že si odišla skor