Ahojte.
Od mája 2013 pracujem-najprv do apríla 2014 a v apríli 2014 mi zmluvu predĺžili do 30.4 2015- už by som mala dostať zmluvu na dobu neurčitú. Teraz sa mi však vyskytla príležitosť novej práce. Uvažujem nad tým, že ak by mi vyhovovali podmienky v novej práci tak by som to skúsila. Chcela by som sa spýtať ak by vedel niekto poradiť tak vzťahuje sa na mňa 3-mesačná výpovedná doba? Teda v prípade odchodu do nového zamestnania by som sa so šéfom nedohodla na okamžitom ukončení pracovného pomeru dohodou? Zatiaľ som nepodpisovala žiadnu novú zmluvu v terajšej práci ktorá by bola už na neurčito.
Za každú radu ďakujem 🙂
podľa tohto pracuješ na čierno. ak ti po 30-tom apríli nedali žiadnu novú zmluvu,nie je to zákonné. čiže odísť by si v podstate mohla kedykoľvek.len neviem ako je to zo soc.poisťovňou,a zdravotnou
@huxy
@loginexistuje Bolo mi povedané, že sa to automaticky predlžuje. Zmluvu mám už nachystanú, len som ju ešte nebola podpísať. Preto neviem či by mi mohol dať 3 mesačnú výpovednú dobu keď v podstate nemám "žiadnu" zmluvu...
@4stanka4 ano zmluva sa ti automaticky zmenila na zmluvu na dobu neurcitu ...aj bez toho ze by si podpisala novu zmluvu ... nie je to ziadna nelegalna praca ani nic obdobne ..
Pockaj tvoja doba urcita skoncila 30.04.2015 a ty nadalej pracujes pre toho zamestnavatela? Ak ano tak prislo k automatickej zmene na dobu neurcitu a teda vztahuje sa na teba vypovedna lehota. Ale teda min. by som to skusila riesit dohodou ...