Ahojte, som pn v skúšobnej dobe a chcela by som zajtra ukončiť pracovný pomer. Môžem im to dnes poslat poštou ak bude na papieri zajtrajší datum ? Pripadne môžem tam aj dnešný datum napísať ? Neviem ešte som neukončovala počas pn v skúšobnej tak sa radšej pýtam tu.
@aliaray1 no nechce sa mi ísť na barlách tam, preto sa pýtam či môžem aj poštou poslat so zajtrajším dátumom keďže im to príde asi až pozajtra
Bez odpovede ti neviem presnejsie odpovedat. Pytala som sa kedy ti ma koncit skusobna doba a este by bolo dobre vediet od kedy, resp ako dlho si PN - o dobu PN sa predlzuje skusobna doba.
Ak ti totiz konci tento mesiac, posta im to asi uz ani nestihne dorucit-oni prevziat a preto by sa slo podla vypovednej doby. Podstatne je prevzatie, nie kedy to ty posles. Ostatne plati ako som pisala vyssie.
Takze o tieto a info vyssie by si si to mala vediet vyhodnotit a dospiet k spravnej odpovedi.
@aliaray1 rozumiem, skúšobná by mala skončiť o dva týždne. Pn som dva a pol týždňa. Ako dlho budem to záleží od stavu kedy budem zdravotne ok. Takze to bude zrejme najjednoduchšie keby sa odveziem taxíkom a zanesiem osobne. Aby sa to nezdrzovalo poštou. Podateľňa zamestnávateľa je čo ?
Ak ma zamestnavatel podatelnu, ta zbiera a zodpoveda za postu. Ak nevies ze by mal, potom je otazne kto je zodpovedny za preberanie posty.
Najjednoduchsie to vidim poslat postou s podacim listkom a odporucam 1.triedou. Sleduj zasielku cez to cislo zasielky na zadnej strane podacieho listka.
Kedze ostavas PN, tak sa o tu dobu stale predlzuje skusobna 😉.
@aliaray1 no tu podateľňu myslím že má, viem že sekretárka chodila po postu
@aliaray1 ešte ma zaujíma ak to dám na podatelňu tak aj tak sa tam musím vrátit po papiere nie?
Ake papiere mas na mysli? Lebo zapoctovy list, podklad na dane aj vyplatnu pasku vedia poslat naspat postou. O podani skoncenia PP mas doklad - podaci listok.
@aliaray1 Jaj tak ak mi to pošlú tak potom okej
Ďakujem za pomoc veľmi
Ahoj, kedy ti konci skusobna doba?
Ak si na PN a chces ukoncit prac.pomer v skusobnej dobe, odporucam poslat postou na adresu zamestnavatela doporucene a podaci listok uschovat. Az den dorucenia bude den prevzatia zasielky, ktory si vies skontrolovat cez sledovanie zasielok na webe Slovenskej posty.
Dalsi sposob, rychlejsi je podatelna zamestnavatela, ucinky skoncenia PP su od dalsieho dna.
V Zakonniku prace je odporucana, tzv. 3 dnova (poriadkova) lehota, ja ju vzdy tiez odporucam dodrzat a neukoncovat na prekvapko zo dna na den, ale aspon tie 3 dni vopred - ak sa ale nedodrzi, nesposobuje to neplatnost skoncenia.
Do oznamenia o skonceni PP je potrebne uviest vsetky nevyhnutne nalezitosti vratane dna ku ktoremu PP konci. Dovody netreba uvadzat.
PN trva aj po skonceni PP, nezavisle a nepodmienene od seba.