Ahojte,pls vedeli by ste poradit, ked mi pracovný pomer po rodicaku konci v piatok 10.9. A mam novu pracu nájdenú,kedy mam nahlásiť nástup tam? V pondelok 13.? A tie dva dni cez vikend ked nebudem zamestnana s tymi co? Dakujem vopred!
@lucka_ke a neviete prosim ci mozem aj skorej do tej novej nastupit ako mi skončí pracovný pomer v tej prvej praci?ze napr od6.9.?
no otázka je, či v prvej práci čerpáš dovolenku alebo od teba chcú, aby si bola na pracovisku... ak čerpáš dovolenku tak môžeš nastúpiť do druhej práce aj skôr
@lucka_ke necerpam nic, som na rodicaku a moje miesto zrušili,cize nastúpim 10.9. Len na papieri, inak mi vtedy aj konci pp ..kedze je to dohodou tak odstupné ..cize mozem skor nastúpiť? Dohodu o ukončení podpíšem aj tak skorej ako by som nastúpila do novej
ak nečerpáš dovolenku a preplatia ti ju, tak áno v novej práci môžeš nastúpiť aj v júli, môžeš mať súbežne viac pracovných pomerov
PP môžeš mať kludne aj tri🙂
@lucka_ke ďakujem, jednalo by sa vlastne len o tyzden ale dat si na nieco pozor?
kým nenastúpiš v novej práci, na tie dni medzi dvomi PP sa v zdravotnej poisťovni nahlásiš ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov, poistné za teba platí štát
nový zamestnávateľ ťa musí do poisťovní nahlásiť aspoň 1 deň vopred pred začatím PP, to si už potom musíte dohodnúť kedy prídeš podpísať pracovnú zmluvu a kedy nastúpiš