Ukončenie doktorantského štúdia

bla_ma
18. okt 2016

Ahojte, vedeli by ste mi poradit?
Zvazujem ukoncenie doktorandskeho studia, uz si hladam aj novu pracu, chodim po pohovoroch, nieco sa aj crta.
No neviem, kedy to mam skolitelke oznamit, v akom casovom predstihu? Je tu niekto, kto to absolvoval?
Dovodov je niekolko, ale ten hlavny je ten, ze studium trva strasne dlho a bojim sa, ze budem co sa tyka hladania prace na tom istom o par rokov aj ked budem mat titul. Plus este planujeme svadbu a samozrejme aj babo a bolo by to tym padom este komplikovanejsie.

ekyna
18. okt 2016

@bla_ma ja som kvoli babu prerusila na 2,5 roka studium. Teraz som uz naspat. Mozes prerusit na max 3 roky. Je to potom super, ze sa mas kam vratit. V pripade chorobnosti dietata nemusis stresovat s OCR a podobne, nez v normalnej praci, teda aspon u nas to nikto neriesi. Aspon ja to pocitujem ako vyhodu a som rada, ze mozem taku moznost vyuzit. Neohovoriac o kratsej pracovnej dobe nez v beznom zamestnani

lubi40
18. okt 2016

Ahoj, no ja som ukoncovala par rokov dozadu, tusim 2008 po roku. Vtedy to nebol vobec problem, len stacilo dat podpisat skolitelovi papir o ukonceni a ist s nim na studijne. A bol koniec.
Ja som to urobila az po tom, co som mala istu pracu. Vedela som, ze o 2 tyzdne uz nastupujem.

bla_ma
autor
18. okt 2016

@ekyna My mozeme prerusit na 2 roky ale problem je s tym ze ziadnu matersku nedostanem, dobrovolne poistenie zvysili na plnu vysku (nestaci platit iba tu cast "nemocenske") a tak sa dobrovolne poistit neoplati.

ekyna
18. okt 2016

@bla_ma ano to je pravda. Preto som nemala matersku, ale celkovo aj napriek tomu vnimam doktorandske ako dobru prilezitost, ktora sa oplati vyuzit. Ja by som chcela na skole zostat. Nikdy to nebol moj zivotny ciel, ale kariera pre mna nepredstavuje v zivote nic dolezite a aspon jeden z nas musi mat na deti cas a ochotne sa toho ujmem. Takze ak chcem zostat na skole, tak aj kvoli platu je lepsie aby som mala phd

rebroza
18. okt 2016

@bla_ma Ahoj, tiez si myslim, ze mozes studium ukoncit kedykolvek. Na tebe zalezi, kolko dopredu to oznamis skolitelke. Zalezi, ake mate plany... napr. nejake konferencie, clanky rozrobene. Ja som PhD uspesne ukoncila v auguste a ako vyssie pisali, bolo to super k malym detom. I ked dost som robila cez vikendy a po veceroch, ale v skole som bola cca 5-6hodin denne, ked boli deti chore, bola som s nimi doma, cez prazdniny som bola s nimi doma tiez. Ale velmi to zalezi na podmienkach na skole a aky vztah mas so skolitelom.