Údajná brigáda

Včera o 15:49

Ahojte,
všetko vyzeralo fajn, aj v registri som hľadala údajnú firmu, aj adresa pasovala ...

Takže takto mala som popri RD pracovať, pani ponúkala brigadu a po všetkých možných hladaniach po internete a že nikde nemala ani meno ani fotku, sídlo sedelo... aj adresa odfotila som OP a kartičku poistenca ... a ... už sa neozýva... nezdvíha... nakoniec som zistila že pred x dňami som komunikovala s pánom koho je údajná firma pod ktorou pracuje slečna... a tak som mu napísala.... a tam prišlo ebnutie o zem .... nepracuje nepozná všetko rieši sam ....

Takže takto som na RD Takže pôžičku nebankovku atď jej asi nedajú nič ... sama mam spotrebák (čiže neverím že takto by mohla využiť)
Registrovaná v stávkových veciach som (lebo môj partner má registroval)

Ako sa dajú ešte zneužiť informácie? Z OP a kartičky?

zuzanka.zuzu
Včera o 15:59

dúfam že si nečakala tých pár dní ale hneď si bola na polícii nahlásiť aká si sprostá (ale však ani prvá, ani posledná) a vybaviť si nové doklady, však?

nynia
Včera o 16:01

Karticku moze zneuzit u akehokolvek lekara ak ste v podobnom veku. Tam fotku nemas. Neviem ako velmi sa podobate aby bola realna sanca na preukazanie sa OP ale ked sa podobate moze sa preukazat hocikde. Ale to si myslim, zeby bola velka nahoda.

autor
Včera o 16:01

@zuzanka.zuzu je večer a som mamina dvoch detí

janai1
Včera o 16:02

Kde sa sa zobrať pôžička na fotku OP a kartičky poistenca? 😇

autor
Včera o 16:02

@nynia podľa fotky ktorú má na FB žiadna podobnosť ani nič

autor
Včera o 16:05

@janai1 to ja netuším, preto sa pýtam kde čo sa dá a ako sa dá využiť 🙂 údaje a to som naozaj že obozretna pýtam sa všetko zisťujem cez net cez fóra cez fb a nič...tak som padla na hudbu ako sa hovorí teraz už aj ja

autor
Včera o 16:52

Zistila som už ani neviem kde že maximálne registrácia v týchto stávkových by mohla ale keďže už som ....tak podla všetkého jej to bolo na dve veci ...
Takže dúfam ak náhodou bude nejaká iná žena dohladat ... tak meno MARIANA POKORACZKÁ blondínka na profile a na titulnej dve deti .... nič nerieš snou ... či už máš úvery registrácie alebo nie... len zbytočne nervy

zuzanka.zuzu
Včera o 16:53

čiže odpoveď na moju otázku je že stále máš ten istý OP čo pred pár dňami kedy sa to stalo 😂😂 z dôvodu že máš 2 deti a teraz je večer, no to dáva logiku... síce asi iba tebe, ale to nevadí. potom o pár rokov napíš ako si vyriešila exekúciu 😉

autor
Včera o 16:57

@zuzanka.zuzu kde píšem že sa to stalo pred pár dňami...písala som že pred pár dňami som komunikovala s pánom ktorý je majiteľ firmy ktorú mi zadala ;)
Stalo sa to dnes.

janai1
Včera o 16:58

Takže ty si pred pár dňami komunikovala s majiteľom o údajnej práci a aj napriek tomu, že ju nepozná si jej dnes poslala fotky?

zuzanka.zuzu
Včera o 16:58

no dobre a teraz vážne.... nemusí ísť o peniaze. tvoje doklady môžu použiť pašeráci ľudí alebo pri obchode s bielym mäsom, závisí ako vyzeráš. vedia ich skopírovať a keďže sú reálne existujúce (tzn.nenahlásila si krádež) tak si vyrobia duplicitné. vedia ich použiť v celej EU bez toho aby použili svoje, bez toho aby ich vedela vytrasovať polícia. lebo vyrobiť falošné vie len niekto s kontaktmi na políciu (akúkoľvek, aj tajné služby) tak radšej vyrobia duplicitné od mamičky s dvomi deťmi 😉 chápeš?

zuzanka.zuzu
Včera o 16:59

@janai1 jasné že nie, už sa do toho zamotala

hiro
Včera o 18:20

"údajná firma pod ktorou pracuje slečna"? Písala email z domény ktorá patrila firme? Internetová doména stojí asi 6€. Takže ak firma nemá ani na to je to podvod.

hiro
Včera o 18:26

Ten FB profil? 2 mesiace starý? Priatelia z Ruska a Turecka? No to znie dôveryhodne 😂

maranco
Včera o 18:29

Ak doklady priamo nezneužije podvodník, tak ich vie predať na čiernom trhu, rovnako je záujem aj o bankové účty založené v EÚ.
Zvyčajne banky už chcú na založenie účtu aj selfie.

Inak zamestnávateľ nemá oprávnenie/povolenie si kopírovať doklady, ani požadovať fotku dokladov, to môže len banka a telefónny operátor.

Keby tie doklady podvodníci nevedeli zneužiť, tak tomu nevenujú čas.

pimpa12
Včera o 18:43

Okrem toho čo tu dievčatá písali sa doklady dajú zneužiť aj v obchode. Nakradnu tovar- veľké množstvo a ak ich chytia, nejaká žena sa môže preukázať tvojím dokladom - kópiou. U nás v obchode sa to už párkrát stalo. Robia to organizovane skupiny.

maranco
Včera o 18:43

Ešte môžu využiť že si urobia identitu na tvoje meno a budú páchať podvody. Zaregistrujú si SIM kartu na tvoje meno, alebo ľudí oberú o peniaze nalákajú ich na investovanie a budú vystupovať pod tvojím menom, na dodanie dôveryhodnosti budúcim obetiam pošlú fotky tvojich dokladov aby ich uistili, že sú skutočný a komunikujú "s tebou".

janai1
Včera o 19:10

@pimpa12 každý kto má v hlave aspoň 2 mozgové bunky nezoberie fotku OP ako platný doklad ...

maranco
Včera o 19:57

@janai1 keby to podvodník nevedel na niečo zneužiť tak si nepýta fotky

janai1
Včera o 20:10

@maranco ako už bolo spomenuté, zakladajú cez to hráčske konta pre bonusy na stavkovacich stránkach

dancingqueen321
Autor odpoveď zmazal
Zobraz