Učtovníčka - rada

chrobacik41
27. jan 2022

Ahojte, je tu niektorá z vás účtovníčka? Potrebovala by som poradiť s jednou informáciou. Ďakujem zatiaľ. Prajem pekný deň. 😊

zaba21
27. jan 2022

@chrobacik41
Skús sa opýtať.

chrobacik41
autor
27. jan 2022

@zaba21 píšem ss

simonah73
27. jan 2022

ja to fakt nechapem, precho hned spravu, ako vies ze ti odpovie spravne? ved sa tu daju otvorit aj anonymne debaty ak uz to je tajne....

martul
27. jan 2022

@chrobacik41 prečo správa, veď sa opýtaj, možno aj nám bude užitočná rada a pomôžeme si navzájom.

chrobacik41
autor
27. jan 2022

Takže žienky, prepáčte že som to chcela riešiť súkromne, no nechcela som byť za blbú. Ale tak opíšem svoju situáciu. Chcela som vedieť informáciu ohľadom daňového bonusu. Keďže sa blíži marec tak chcem byť pripravená keďže si DP vyplnam sama. Ako vieme DB sa menil. Môj syn mal 4.11.2021 15 rokov.je deviatak. Cize som si do novembra uplatnila ten zvýšený DB. Od decembra sme vybavili dotáciu na obedy a teda uplatniť ten základný daňový bonus ( za december). V DP si uplatňujeme DB za celý rok. A chcela som vedieť informáciu či bude treba nejako vypísať ten DB po mesiacoch alebo ako som bola zvyknutá všetky mesiace a napíšem sumu. Som z toho zmätená preto sa radšej pýtam. Keďže od 1.1-30.6 je základný DB, potom od 1.7-30.11 ten zvýšený a od 1.12-31.12 ten základný. Toto som teda chcela vedieť ci sa to bude treba takto vypísať alebo nie. Dakujem vám za pochopenie. 😊