Účtovníčka - odmena za prácu

geegee
20. dec 2013

Ahojte, rada by som sa dopátrala k nejakému číslu - ide o plat účtovníčky na živnosť. Máme malú materskú školu s 20 deťmi a 4 učiteľkami na pracovný pomer, 1 dohodárka, čiže rieši výplaty. Mesačne vystavíme 2 faktúry, pridu nám tiež 2 faktúry. K tomu ešte danove priznanie. A treba ešte zaúčtovať drobné nákupy - čistiace prostriedky, a pod. Spoločníčka dohodila ako účtovníčku svoju kamarátku a presadzujú za túto prácu odmenu 500€/mesačne. Zdá sa mi to predražené. Veď to by jednej účtovníčke stačili 3 takéto minifirmy a bolo by jej sveta žiť, nie? Ja by som jej za toto všetko navrhovala 250€. Málo?

petkave
20. dec 2013

@geegee A to máte súkromnú škôlku? Moja mamča robí v štátnej, tiež majú 20 detí, ale sú len dve učiteľky + kuchárka + vedúca jedálne na dohodu.Účtovníctvo rieši pani z obecného úradu, keďže škôlka podeň patrí...

geegee
autor
20. dec 2013

@petkave ano, sukromnu.

petkave
20. dec 2013

@geegee moja kamoška je účtovníčka a viem, že si účtuje podľa počtu operácií, ktoré za mesiac urobí... Idem jej napísať, že koľko by ťa to vyšlo u nej - čisto teoreticky 😎

petkave
20. dec 2013

@geegee Tak mi kamoška píše, že ona si pri firme, ktorá nie je platcom DPH, účtuje za každú zaúčtovanú položku 0.65 €. Ročná uzávierka s daňovým priznaním vyjde 50 €. Nie je zamestnaná ako účtovníčka, má na to živnosť...

geegee
autor
20. dec 2013

@petkave dakujem. Tak asi je naozaj 500euro vela. Ved to by musela byt aka velka firma, ak by bolo ucto za 500 😠

aduskatt
20. dec 2013

to je brutalne predrazene, mne chce uctovnicka dvihnut sumu☹( ale viac ako 100 EUR to nebude a robim mi podvojne s cca 40-50 FA mesacne

sutiakova
20. dec 2013

@geegee Ahoj, ja robím účtovníctvo pre menšiu firmu na dohodu o vykonaní práce. Mesačne účtujem cca 200 položiek, mzdy robím pre 5 zamestnancov, firma je platiteľom DPH a dohodnutú brutto odmenu mám 150 € mesačne. Škoda, že ste až v Ružomberku, hneď by som to brala. 🙂 🙂 🙂

geegee
autor
20. dec 2013

Tak ja na ne vytiahnem tieto vase sumy a som zvedava ako sa budu tvarit 😕

luciannka83
20. dec 2013

ja na tvojom mieste si to robím sama, keď je toho tak málinko a stále to isté. Není problém sa to naučiť a daňové p. by som dala urobiť niekomu.

mimka11111
20. dec 2013

@geegee fuuuu,tak tam by som chcela robiť aj ja za takú odmenu...mometálne učtujem firmu, cca 1500 položiek/mesiac....500,-eur/mes.

anos18
20. dec 2013

@sutiakova @mimka11111 A to nemate dajako malo?

tin007
20. dec 2013

@geegee
Suma 500 eur je sialene vela, je dost mozne, ze spolocnicka chce takto odlievat peniaze z firmy.
Manzel ma do 100 poloziek mesacne a plati pausal 100 eur, plus za danove 100 eur.
Takze mas moznosti:
- priebezne robit ucto sama (kludne do excelovskej tabulky) a danove priznanie dat urobit nejakej specializovanej firme, nebude to stat viac ako 100 eur/priznanie
- najst si niekoho, kto vam bude robit uctovnictvo ohodnotene za polozku (max 1 euro/polozka), plus pausal za danove

aduskatt
20. dec 2013

no, po tejto debate sa aj mne zda, ze platim vela...........pausal 60 EUR mesacne v podvojnom ucte, mam cca 10 faktur, ktore platim ja a cca 20-30, ktore platia mne. CO si o tom myslite?

tin007
20. dec 2013

@aduskatt Zalezi, co okrem spracovania mas v tom pausali. MM ma napr aj poradenstvo; akonahle je nejaka zmena, vzdy mu povedia, ako ho to ovplyvni, vopred ho upozornuju ako mu vychadza DPH, zisky (este pred koncom roka, aby mohol napr nakupit novu techniku), dane, ake legislativne zmeny boli schvalene ... Raz zabudli urobit nieco okolo auta, ked to zistili (mm dostal list z nejakého uradu), tak sa hned zacali ospravedlnovat, uhradili pokutu za neho, napravili to (zadramo).

aduskatt
20. dec 2013

@tin007 no tak mne akurat zauctuje doklady, nie som platca DPH, takze toto im odpada. Legislativne zmeny neriesia vobec so mnou a kedze som jednoosobova sro, tak ani so mzdami nema vela prace si myslim a uz mi oznamila, ze ak neznizim pocet faktur, tak dvihne na 100 EUR

tin007
20. dec 2013

@aduskatt Asi by som sa poobzerala po inej uctovnickej firme, mozno by sa ti oplatil aj niekto na MD/RD tu z konika, ktory by si tak privyrobil.

aduskatt
20. dec 2013

@tin007 no, aj ja zacinam uvazovat o tom, ze sa asi zacnem obzerat inde

dominka11
20. dec 2013

@geegee ta pani sa s konom zrazila? 😠 500eur by mohla brat za ucto nejakej velkej firmy s xy zamestnancami a nie za zauctovanie 4fa a 5vyplat...aj tych 250 je velmi vela. Nedaj sa osuskat 😉

mimka11111
21. dec 2013

tá moja firma je sro a platca DPH, má 4 zamestnancov, samozrejme akákolvek zmena v zákone je na mojej informovanosti, kontakty s úradmi, vybavovačky s úp, dotácie a pod. .....vyplnenie daň.priznania DPH, dane z P, dane z MV, súhr.výkaz DPH...v skratke všetko,čo súvisí s prácou učtovníčky na komplet, všetko v cene 500,-/mes. .....keby som brala podla nejakých tabulkových kritérii,napr. 0,8 za zápis, bola by som už milionárkou.....žial, ked potrebujem nejaké peniažky a som v kraji, kde si nemôžem dovoliť nejak extra vyskakovať, je to tak ako to je

kaktusik007
21. dec 2013

@sutiakova sak pre tie prachy by sa ti do ruzomberka nedalo chodit???? 😀 😀 😀 akoze ja by som to brala aj za 250 mesacne, sak to je supeeeer.... a nie ze 500,
@geegee
som najprv myslela, ze tam mas o nulu viac, ale ked potom si pisala 250, tak som si uvedomila ze vidim dobre.....
nuz -- kamoska chce mat dobry zivot a tvoja spolocnicka mozno v tom nie je najcistejsie a de facto by si uctovnicku platila iba ty -- taky moj tusaaaak 😒

mimka11111
21. dec 2013

@aduskatt tak to ti nezávidím, sro majú povinnosť prvý krát od r. 2015 platiť daňové licencie, vzťahovať sa budú na rok 2014....neplatci DPH = 480,- na dani z P, aj ked ti nevyjde platiť žiadna daň,resp. budeš v mínuse, budeš platiť daňovú licenciu vo výške 480,- eur.....napr. už aj o tomto som konatela firmy informovala, na nás sa samozrejme vzťahuje vyššia suma

aduskatt
21. dec 2013

@mimka11111 ja o tom viem..... ani ja si nezavidim, pretoze som mala jednoosobova sro a toto je pre mna zatial likvidacna suma, jasne, ze som sa o tom dozvedela z vlastnych zdrojov a nie od uctovnicky

fadyf2014
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patkaba
4. dec 2018

Ja som to vyriesila tak, ze si faktury vystavujem sama cze online softvr profit (www.profit365.eu), mam najnizsi tarif, teda cena uplne v poho a raz rocne povolim uctovnicke pristup do tohoto konta, ona si vsetko z toho vytiahne, plus jej dam naklady a vypis z uctu a urobi mi cele danove za 100 eur.. teda da to urobit aj efektivne a za dobre peniaze, len treba rozmyslat ako a u koho.

lukasko18
12. feb 2020

Nejaky uctovnik uctovnicka ?? Sro 1 osoba ....