Učiteľky v materskej škôlke a upratovanie

29. apr 2024

Ahojte, mám tu nejaké pani učiteľky zo škôlky? Potrebovala by som vedieť či aj inde v mš to tak funguje že p. Riaditeľka núti a dáva príkazom aby učiteľky upratovali teda dezinfikovali hračky v prípade chorobnosti a uzavretí MŠ. Nám to dala príkazom aj keď to v náplni práce nemáme. Mš sa uzavrela lebo máme stále choré deti. Treba dezinfikovať hračky a p. Riaditeľka povedala ,že v žiadnom prípade dovolenku čerpať nebudeme ale budeme dezinfikovať hračky. Nemala by to robiť p. Upratovačka?
Ďakujem za odpovede.

ktochytavzite
29. apr 2024

mala by to robit riaditelka,upratovacka toez asi nie ,nie je to v jej naplni prace.

osky
29. apr 2024

Vzdy sa to tak robievalo.
Aj cez letne prazdniny ucitelky umyvali hracky ,pripravovali triedu na novy rok...
To nie je upratovanie.
Ved tam je upratovacka....ale ta ma svojej prace dost...
Co vsetko by mala chudera za tie peniaze robit?

Praca v skolke je aj o tom.
Nielen byt s detmi...
To je ako keby si dietatu povedala -ja ti zadok neutriem ,musime niekoho zavolat, lebo ja to v naplni prace nemam....

roxy2
29. apr 2024

Upratovačka to v náplni práce nemá

autor
29. apr 2024

@roxy2 a potom kto ma dezinfikovať hračky? Kto to má v náplni práce? Lebo my nie… upratovat hračky ukladať pred začatím šk. Roka chápem…ale v prípade chorobnosti dezinfikovať…

januska12323
29. apr 2024

Nemáš v zmluve také niečo ako ďalšie úkony podľa zadania nadriadeného?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pininka1
29. apr 2024

Aj u nás sa to bežné robilo, teraz robíme všetko, maľujeme, tipujeme koberce, kosime, hrabeme. Mame len dve upratovačky a tie to nestíhajú robiť všetko a navyše v lete keď sme v skole co by sme tam robili. Mne osobne to nikdy nevadilo.

mimka1402
29. apr 2024

Ty asi nie si v školke dlho, čo?
Áno je to bežné, že ak je vysoká nakazlivosť, dezinfikuje sa škôlka, priestory a aj hračky. U nás bola firma, ktorá to robila. Neviem kde by upratovačka mala čas ešte aj toto stíhať. A ak jej závidiš jej prácu za minimálnu mzdu, tak sa sťažuj riaditeľke a nie na internete. Nenapadlo by ma pozastavovať nad tým, radšej by som si oddýchla takto pri upratovaní škôlky a dezinfekcii

autor
29. apr 2024

@mimka1402 zrejme v každej škôlke je upratovačka iná. Keby si vedela robiť prácu ktorú má počas roka nemali by sme s tým žiaden problém

ktochytavzite
29. apr 2024

alw to ie je orava upratovacky dezinfikovat hracky,nech si riaditelka najme firmu na to a zaplati ak to vy mie stw ochotne robit.A ak tam nemate deti,lebo je zavreta skolka tak co tam cele dni robite?Tolko mozes vydenzifikovat ved aj o tvoje zdravie sa jedna.

roxy2
29. apr 2024

viem o škôlke, kde to robia učiteľky a v inej to robí upratovačka, tak teda asi ako sa dohodnú...

lubkavargova1
29. apr 2024

My to mame tak, že to robia primarne nase asistentky...tiez to nemaju v naplni prace, ale pre dobre vztahy, si pomozeme navzajom....ja ako odborna, tiez si natiahnem rukavice, vezmem vedro so Savom do ruky a idem dezinfikovat.. aj nasa psychologicka...ta dezinfikuje asi najvac lebo ona to robi velmi rada...

mimka1402
29. apr 2024

Ty si ale riadne namyslená a nepríjemný človek už len podľa reakcií. Nie, to, že ona upratuje neznizi šancu detských chorôb a problémov, nie je v jej náplní práce upratovať každú hračku. To sa nedá. Vás učiteľov je viac, to ti fyzicky ublíži jeden deň upratovať?😀 Nemám slov. Ak máš problém tak to rieš s nadriadenými a nie ako malá vyplakavat na internete na zlú upratovačku. Ak si s nou nespokojná, rieš to. A k otázke som ti už odpovedala.

autor
29. apr 2024

@mimka1402 je mi smiešno z odpovede😀 ja som sa iba pýtala ako to majú v iných škôlkach. Netrebalo hneď útočiť na človeka v prvých vetách to odrzkadlilo iba charakter. Ale dobre. Upratovať nemáme jeden deň ale týždeň. Otázky boli normálne, že kto to má v náplni práce keď upratovačka a učiteľky nie.

Za odpovede ďakujem a prajem pekný deň.

mimka1402
29. apr 2024

Ja reagujem na zvyšné komentáre a odpovede na upratovačku a podobne, nereagovala som na otázku ako samotnú. Reagovala som na to, že obviňuješ upratovačku z toho, že he takáto situácia a pritom keby sa zamysliš vieš, že to nemá žiaden súvis a dezinfikuje sa bežne škôlka v období chorôb. A na otázku no na ňu ti tu všetky odpovedali, že je to normálna vec.

traktor
29. apr 2024

... som kuchárka a vedúca zároveň, sme malá škôlka.. Ak treba keď je zátvor pôjdem aj dezinfikovat hračky, pôjdem pomôcť upratať, cez prázdniny plánujeme maľovať skoro celú škôlku (aj moju kuchyňu) a pôjdem pomôcť aj do triedy, pretože chcem...pretože sme kolektív, pretože to robíme pre deti aj pre seba, pretože ... A nie, nemám to v pracovnej náplni a napriek tomu to robím ako mnoho iných vecí...A ešte jedna vec.. Ak máte zátvor častejšie pre chorobnosť či iné, tak keď si vyčerpáš všetku dovolenku, bude zas problém.. Takto vám dala riaditeľka prácu, ktorá je aj vo vašom záujme, čo sa zdravia týka...

nikaeli
29. apr 2024

Cez vianočné a letné prázdniny umývame a dezinfikujeme všetky umývateľné hračky. Za deň to máme hotové. Učiteľky spolu s asistentkami. Moja asistentka každý piatok poobede prebehne všetky police Sanytolom.

stela01
29. apr 2024

U nás v škôlke to robia p učiteľky , nevyucuju deti ale Hold upratujú si svoje . Plat im ide . U nás je bežne zatvorená škôlka 3 aj 4 x za rok z dôvody zvýšenej chorobnosti škôlka v počte 60 deti .

simona20201309
29. apr 2024

Bud rada ze sa dezinfikuju. Ja som zažila škôlku kde na mňa v auguste pozerali ako na jelena, keď som sa čudovala prečo tie hračky neumyvame ale rovno vykladame hnusne špinavé pre 2r deti!
Ved trochu rozmýšľaj.... teraz si chceš čerpať dovolenku? Prečo si ju radšej nenechás na leto a na sviatky?
Aká veda? Ráno si uvaris kávu, namocite hračky do vedrá so savom, (alebo inou dezinfekciou), dáš vyschnúť, vypijes ďalšiu kávu, pokecas s kamoskou....

wilagrande
30. jún 2024

Jedna vec je vzajomna vypomoc v kolektive tak by to vsade malo byt bez hundrania kto ma aku poziciu… Druha vec je ta napln prace a bezpecnost prace… ked sa taka ucitelka alebo kucharka postavi kdesi na rebrik a dezinfikuje klucky na okne alebo neviem co a spadne tak bezpecak to vyhodnoti negativne a este by boli problemy.

verkafashion
14. aug 2024

Dobrý večer ,chcem sa veľmi pekne poďakovať za podporenie upratovačiek MŠ .