Učiteľky prvého stupňa

matia556
31. mar 2023

Ahojte! Su tu nejake pani ucitelky prvostupniarky? Ako sa vam paci vasa praca? Co je na nej najtazsie? Pre koho je vhodna? Rozmyslam nad studiom 1-4 a neviem sa rozhodnut 🙂

sim10
1. apr 2023

@matia556 aj chces napíš správu

prosimopomoc
1. apr 2023

@matia556 ak chces mat viac volna a planujes deti, pri ktorych by si mohla travit prazdniny, tak rozhodne chod studovat. Ak chces byt ako zobrak za smiesny plat a neistotou, ze ti daju hypoteku, nechod studovat. Zhrnula by som to takto: ak mas bohateho muza, ktory ti pokryje vydavky, v pohode, inak budes denne lutovat, ver mi

benit
1. apr 2023

Praca je to super, ale narocna, hlavne rodicia. Vacsina kolegyn ma dobre zarabajuceho manzela, ktory taha domacnost. Smutne, ale zasa na vzdelavacke baby z vychodu a severu hovorili, ze u nich je to lukrativny plat.
Chapem, ked ja necham u kadernicky 60e a za to iste na vychode 15. A tak je to asi so vsetkym okrem drahych potravin uz pre vsetkych.
Ak chces nieco konkretne, kludne pis sukromnu spravu😊

sim10
1. apr 2023

@benit toto nemôžeš porovnávať. Učitelia majú predsa tabuľkové platy.. učiteľky zarobia to isté či pracuje BA alebo na východe čo sa týka štátnych škôl samozrejme. Súkromné sú platené inak.

benit
1. apr 2023

@sim10 ja porovnavam ceny sluzieb na vychode a zapade😊

vikiki29
1. apr 2023

@prosimopomoc no ja som VŠ nedokončila a rozhodne nežijem ako žobrák ani nepracujem za smiešny plat ani ma neživí bohatý chlap. To je už čo za názor…

prosimopomoc
1. apr 2023

@vikiki29 ste nepochopili.. Hovorim, ze ucitelky bez pomoci chlapa ziju na hrane. Plat je des. Nemyslela som to tak, ze bez vysky jej bude zle. Vysoku skolu treba vyberat s rozumom a ak sa chce mat niekot dobre, pedagogicka rozhodne nie je dobra volba

letfenixa
1. apr 2023

@prosimopomoc no áno, tie prázdniny, to je tak jediný dôvod byť učiteľom.

matia556
autor
1. apr 2023

Dakujem za reakcie. Plat viem aky je..skor ma ,zaujimalo, ci sa v praci citite naplnene, ci vas bavi alebo je to o okamzitej strate idealov, s ktorymi ste ucit sli. A ake su deti, ci s nimi vychadzate alebo je to tazke

letfenixa
2. apr 2023

@prosimopomoc moja reakcia na teba bola ironicka.
@autorka áno, mňa práca učiteľky napĺňa.

prosimopomoc
2. apr 2023

@letfenixa uf, spokojne, premotivovane ucitelky su peklo... Na strajk asi nepojdes, ze? Vsak plat mame top, tak naco

letfenixa
2. apr 2023

@prosimopomoc ooo, aký odhad na diaľku!

prosimopomoc
2. apr 2023

@letfenixa vdaka, vzdy som mala na takych ludi nos

sim10
3. apr 2023

@prosimopomoc presne... Väčšinu takýchto kolegýň mám ktoré len čušia a suchaju nohami. Pokiaľ sa všetky neuvedomíme tak sa to nikdy nikam nepohne. Lenže premotivane učiteľky ktoré ti nazývajú poslaním to celé kazia.

prosimopomoc
3. apr 2023

@sim10 presne, prefackat ich radom... Ze poslanie, strasne sa citia. Su obycajne ucitelky, ktore nemali v zivote na viac.

matia556
autor
3. apr 2023

Prepacte, nerozumiem, co tu citam. Ucitelky, ktore ich praca bavi a naplna su chudery, ktore nemali na viac a premotivovane? A to vy, @prosimopomoc ste tiez ucitelke a toto napisete?

prosimopomoc
4. apr 2023

@matia556 som a aspon sa nehram na spasitelku sveta, ktora krici, ze niet nad toto samozvane poslanie. Je milion prac, ktore su tazsie a podla mna je poslanie jedine lekarstvo. Dviha sa mi zaludok z uciteliek, ktore sa biju do prs, ze nad toto povolanie niet. A spokojnucko cusia za ten plat, ktory mame. A ked treba strajkovat tak hraju mrtveho chrobaka. A k tomu dodatku, ruku na srdce, sama dobre viete, ze by ste chceli mat na viac, no zial, asi tiez nemate, ked dobrovolne ostavate v skolstve.

jankaovecka
27. apr 2023

Praca ucitelky ta musi, autorka prispevku, bavit. Musis mat na to povahu, inak je to zlo. Blbe na tom je, ze ci na to mas povahu alebo nie, zistis az na vysokej...a moze byt uz sakra neskoro..

elisabethka
27. apr 2023

Vela mojich kolegyn by povedala, ze ked uz mali deti a rodinu, tak mohli ostať robiť túto prácu len preto, ze ich muž lepšie zarobil.
Je to krasna práca, ale vyzaduje dost času a pripravy aj po pracovnej dobe.
Takze ak ti nevadi, že tvoja práca nekonči po zvonení( ak ju chceš robiť dobre), ze budem občas najhoršia lebo rodičia aj deti su občas nevdační, tak to skús.
Ja mám prácu s deťmi rada, nemam pocit, že som v práci. Veľmi záleži aj od školy a vedenia. Bola škola, kde som vydržala mesiac a v inej som bola 4 roky spokojná až do MD.