Učiteľky na základnej škole

11. apr 2022

Dostala som dobrú ponuku a rozmýšľam, že sa vrátim do školstva.Kolko Vám trvá príprava na vyučovanie?učila som matematiku a anglicky jazyk jazyk druhý stupen.Neucila som 10 rokov

panelacikova
11. apr 2022

tak to záleží naozaj od viacerých aspektov. hlavnými sú to, koľko si z toho ešte pamätáš a ako to zvládneš po didaktickej stránke. lebo ak si pozabúdala, môžeš robiť prípravy pokojne aj 3-5 hodín. ak máš všetko v malíčku, nepotrebuješ ani prípravy. len si časovo v hlave rozvrhneš priebeh hodiny a učebné metódy.

marienocka173
11. apr 2022

Angličtinárky všade potrebujú, tak asi skôr budeš učiť ANJ. Učebnice sú rôzne. My sme v škole prešli z Project na Motivate. Museli sme sa preorientovať, ale dalo sa. Prvý rok bude určite namáhavejší, sú nové osnovy a tak, takže prípravy Ťa pohĺtia, ale potom sa do toho vžiješ. Ak máš malé deti, práca v školstve je super. Nemusíš ich riešiť cez prázdniny 🙂.

uriva
11. apr 2022

Ja som kdesi počula, a musím dať za pravdu, že učiteľovi trvá päť rokov, kým sa stane dobrým učiteľom a "nebude potrebovať prípravy", že bude zabehnutý. Po tomto čase už vieš, viac-menej, ako na žiakov, ako sa orientovať v učive/zastupku/pracovisku... A príprava j individuálna - ja mám SJL, niekedy 10 minút, niekedy aj dve hodiny - podľa náročnosti a vhodnosti. Ale, zas, ďalší rok akoby som našla a "už som to mala v hlave", tak to bolo nie dve hodiny, ale fakt že len sa rozpamätať a idem.

zuzanockamt
11. apr 2022

Autorka: Máš super kombináciu predmetov vyštudovanú. Matikárov niet.