Učiteľka v súkromnej materskej škôlke

20. júl 2024

Ahojte, mám ukončené stredoškolské vzdelanie s maturitou odbor hotelová akadémia. Chcela som ísť študovať predprimárnu a elementárnu pedagogiku ale mali plný stav ale možem ísť študovať odbor sociálna práca a vychovávateľstvo. Dávala som si žiadosť do škôlky ale myslela som si že mi príde email že sa skončilo výberové konanie a že našli iného uchádzača ale zavolala mi riaditeľka zo škôlky a dohodla som sa s ňou na pohovor. Moja otázka znie, môžu ma zamestnanať ako nepedagogického učiteľa s tým že si spravím počas zamestnania školu? Bude mi stačiť aj sociálna práca a vychovávateľstvo (Bc)? Alebo musím mať predprimárnu a elementárnu pedagogiku (Bc)? Či mi stačí aj stredná pedagogická škola 2roky do BA Bulová, Bieloruská? Ďakujem za každú radu 🙂

kiki68
20. júl 2024

Ano mozu. Aspon co ja viem, tak mozu

zuzkaaa11
25. júl 2024

Ja som socialna pedagogicka a vychovavatelka ten odbor je na pedagogickej fakulte a potom je zvlast socialna praca. Ak chcete robit vychovavatelku ok ak chcete byt ucitelka v ms tak jedine predskolska elementarna pedagogika inak vam nic neuznaju ako mne a musela som si po vyske urobit este strednu pedagogicku bullovu mam a uz som samostatny ucitel ale vysoku skolu mi neuznavaju nakolko nemam dany odbor. Ak chcete aby vam aj platova trieda sa zvysila urcite iba ten odbor predskolska a elementarna pedagogika

zuzkaaa11
25. júl 2024

@zuzkaaa11 tym padom som v platovej triede ako klasicka ucitelka s maturitou... Ak chcete byt vyssia platova trieda tak jedine vs daneho odhoru nie ineho

zuzkaaa11
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzkaaa11
25. júl 2024

@kiki68 zamestnat ju mozu to ano ale musi si dorobit skolu

zuzkaaa11
25. júl 2024

Samozrejme zamestnaju kazdeho u nas zamestnali ako ucitelku aj upratovacku ale dorobila si do 2rokov strednu pedagogicku skolu a socialna praca a ani socialna pedagogika sa neuznava na ucitelstvo ms

michaela329
25. júl 2024

Môžu Ťa počas štúdia zamestnať ako vychovávateľku aj v MŠ, vtedy ide o pomocného vychovávateľa. Pravdepodobne na nejakú výnimku aj ako učiteľku, no v oboch prípadoch počítaj s platom v dolnej časti tabuliek. A hlavne - učiteľka a vychovávateľka nie je len babysitting, ide tam o odbornú prácu s deťmi, zváž si, či na to bez nejakého odborného pozadia máš.

zuzkaaa11
25. júl 2024

A pokial ide o sukromnu ms tak tam si nic dorabat ani nemusis to je na zvazeni riaditelky to nie je klasicka ms.m statna tam je to jedno ale tam sa namakas viac ako v statnej ja by som uz do sukromnej nesla ani za svet

zuzkaaa11
25. júl 2024

A urcite bullova ked uz sa rozhodnete studovat na strednej pedagogickej tak bullova a nie sukromna stredna lebo zvacsa na pohovoroch sa pytali ktoru som si robila ... Nie su velmi nadseni zo sukromnej

kiki68
25. júl 2024

@zuzkaaa11 ak nie su zaradeni do siete skolok, tak je jedno ake ma vzdelanie

kiki68
25. júl 2024

@zuzkaaa11 pritom ta sukromna je rovnako narocna, kolegynu mali aj tu a museli z hudobnej strasne veci zmaknut. Cize iba diskriminuju ludi na zaklade toho, ze isli na sukromnu. Rovnako ako tie riaditelky nazvali deti zo sukromnych skolok “ odpadom “. Pritom tie deti su tiez rovnako sikovne.

zuzkaaa11
25. júl 2024

@kiki68 no ja poznam ludi co studovali sukromnu a nebolo to absolutne tak narocne... Ale ok a to asi 3 osoby