Ahojte,neviete naodou niekto,ak by som vystudovala ucitelstvo MŠ , niekde v zahranici mi to zoberu ? zeby som aj v zharanici sa mohla zmaestnant ako ucitelka? Alebo by som si musela urobit skolu v zahranici ?
obycajne ked je to skolka pre 2,3,4r. deti tam nemusi byt ziadne extra vzdelanie. Ked je to povinna skolka, cize nulty rocnik tam uz musi byt diplom a zalezi na krajine. ale ucitelstvo MS sa v zahranici ani nestuduje, len ZS.
Ja si osobne neviem predstavit, ze by mi v skolke ucil dieta niekto, kto poriadne neovlada miestny jazyk. Samozrejme mam na mysli skolku v "modernom svete", nie v state, kde su radi za kazdu pomoc aj ked ti nerozumeju ani N.
kamaratka toto prave riesi v CR, musi si dorobit statnicu z CJ a poziadat ministerstvo o uznanie nasho (sk) diplomu z VS... je to narocne, ale tiez v zmysle vplyvu na miestne deti to uplne chapem, pre kazde dieta je ideal pocuvat native speakra vo svojom rodnom jazyku 😉
Toto neviem,ale dcéra študuje vš učiteľstvo AJ+ŠJ a momentálne učí deti angličtinu v Kolumbii cez projekt EU.