Učiteľka v škôlke v zahraničí

mixa89
10. júl 2016

Ahojte,neviete naodou niekto,ak by som vystudovala ucitelstvo MŠ , niekde v zahranici mi to zoberu ? zeby som aj v zharanici sa mohla zmaestnant ako ucitelka? Alebo by som si musela urobit skolu v zahranici ?

janinah
10. júl 2016

Toto neviem,ale dcéra študuje vš učiteľstvo AJ+ŠJ a momentálne učí deti angličtinu v Kolumbii cez projekt EU.

tova
11. júl 2016

obycajne ked je to skolka pre 2,3,4r. deti tam nemusi byt ziadne extra vzdelanie. Ked je to povinna skolka, cize nulty rocnik tam uz musi byt diplom a zalezi na krajine. ale ucitelstvo MS sa v zahranici ani nestuduje, len ZS.

maslenka47
11. júl 2016

Ja si osobne neviem predstavit, ze by mi v skolke ucil dieta niekto, kto poriadne neovlada miestny jazyk. Samozrejme mam na mysli skolku v "modernom svete", nie v state, kde su radi za kazdu pomoc aj ked ti nerozumeju ani N.

saskah7
11. júl 2016

kamaratka toto prave riesi v CR, musi si dorobit statnicu z CJ a poziadat ministerstvo o uznanie nasho (sk) diplomu z VS... je to narocne, ale tiez v zmysle vplyvu na miestne deti to uplne chapem, pre kazde dieta je ideal pocuvat native speakra vo svojom rodnom jazyku 😉