Dobrý deň, mám ukončený 2 stupeň mgr, vš v odbore špeciálna pedagogika a pedagogika mp. Možem pracovať ako učiteľka v mš?
musis mat aspon stredoskolske vzdelanie pre MS, teda Pedagogicku a socialnu akademiu
Presne ako ti pise @liz_lemon . Ale po znamosti mozes a popritom si spravis strednu ale to bude skoda lebo budes max v 8triede a nepojdes vyssie lebo so ss sa neda.
Urcite nie, to su uplne ine odbory. Ja mam TP s predskolskou, cize ja mozem, ale ani neviem ci sa to este da sucasne studovat. To bolo davnejsie☺
Zdravim....ja som ešte iba študentkou ŠPaPMP, ale tiež som už riešila ten problem a tak som sa obratila s touto otazkou na ministerstvo školstva a odpisali mi toto :
v súlade s vyhláškou MŠ SR č. 437/2009 Z. z., ktorou sa ustanovujú kvalifikačné predpoklady a osobitné kvalifikačné požiadavky pre jednotlivé kategórie pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov v znení neskorších predpisov príloha 1,
- časť I., písmeno B absolvent s ukončeným VŠ vzdelaním I. stupňa v študijnom odbore špeciálna pedagogika a pedagogika mentálne postihnutých nespĺňa kvalifikačný predpoklad na výkon činnosti učiteľa materskej školy, pretože ukončil vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa v inom ako požadovanom študijnom odbore,
- časť II., písmeno B/bod 1. absolvent s ukončeným VŠ vzdelaním I. stupňa v študijnom odbore špeciálna pedagogika a pedagogika mentálne postihnutých nespĺňa kvalifikačný predpoklad na výkon činnosti učiteľa materskej školy v triedach a školách pre deti so zdravotným znevýhodnením, pretože ukončil vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa v inom ako požadovanom študijnom odbore a nepreukázal ukončenie špeciálnej pedagogiky v študijnom programe zameranom na učiteľstvo pre deti predškolského veku.