Baby,prijali ma do štátnej skolky,ako učiteľku.Mam VŠ,ale s iným zameraním,od septembra idem na 2rocnu pedagogickú nadstavbu.Riaditelka má zaradila do 9platovej triedy. koľko tam vychádza hrubá mzda? Na nete sú tabuľky,ale nevyznám sa v tom.Ze vraj mám aj nejaké príplatky,ako začínajúci učiteľ,neviem koľko plus daňovú úľavu,ako slobodná matka.Nevedela by mi niektorá z vás priblížiť,koľko je hrubá mzda,aké príplatky atď?možno mi budete vedieť poradit
@evittam 9tr. 690€ v hrubom + zalezi od rokov praxe. Zacinajuci ucitel ma v adaptacnom obdobi +39€ https://www.minedu.sk/platove-tarify-pedagogick...
@katarinka289 Mne je to naozaj jedno,mna to nezaujima. Nemám zaujem o prácu v skolstve.😉
Ja nechápem, máš VŠ iného zamerania a rovno ideš robiť učiteľku??? Bez školy, praxe??? A pedagogické minimum popri robote tzv. za chodu bude stačiť. To len tak na okraj, keďže téma bol plat
https://domov.sme.sk/c/20901322/skoly-prehravaj...
Už teraz musela presviedčať učiteľky, ktoré chceli robiť už len vychovávateľky, aby sa vrátili k výučbe.
"Situácia sa opakuje každý rok, ale teraz je to zatiaľ najvyhrotenejšie,“ hovorí Weisová. Nových učiteľov márne hľadajú už viac ako tri mesiace. Na niektoré pozície sa neprihlási nikto, na ďalšie ľudia bez kvalifikácie, elektrikári či predavačky.
Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/20901322/skoly-prehravaj...
a situacia bude len a len horsia, pritom aj tu na Mk sa vo velkom nadava na ucitelov, ale ked odide generacia ucitelov dnesnych 50-tnikov a 60-tnikov, tak nebude mat kto ucit, resp budu ucit naozaj predavacky? nemam nic proti predavackam, ale kto naozaj chce, nech ide studovat a nech ide pracovat do skolstva
@anett9 ja som pocula (a tiez som zhrozena), ze "ucitelka v MS" nemusi mat ani pedagogicke minimum, ze moze nastupit ako pedagog a zacat si robit pedagogicke minimum popri tom. Toto su tie "kvalifikovane" ucitelky, ktorymi sa niektore skolky chvalia. Ale vraj je to podla zakona, tak neviem.. 😨
@zuzana76 v našej MŠ napríklad má riaditeľka na stole 4 žiadosti kvalifikovaných učiteliek, ale máme plný stav.Na základnej je toľko učiteľov, že za našich čias bola tak polovica uč. zboru ako je teraz a žiakov oveľa viac. Bežne mali triedy vyše 30 žiakov. Napr. žiadosť vyštudovanej učiteľky o miesto asistentky bola zamietnutá, zato externá študentka ped. minima /ešte neukončené/bez akejkoľvek praxe rovno z kuchyne od hrncov zo dňa na deň je asistentkou učiteľa na TPP. Celé zle
@evittam cuyba techniky. Neoznacila som ta. Ked som pisala prispevok, este jej nikto neodpovedal
@anett9 lenze ti mladi ani tolko neznesu a nevydrzia ako starsia generacia, tak casto odchadzaju, ku vsetkemu maju vyhrady, kladu si podmienky, co vsetko nebudu robit, nakoniec aj sami usudia, ze sa im v skolstve nepaci, ze vela roboty a tak odchadzaju, napr do poistovni, su na volnej nohe, prekladaju , do roznych firiem atd...alebo dostanu vypoved a ano aj take pripady su, ako ty spominas, staci mat asi konexie
@anett9 krajcirka si urcite nerobi ped.minimum.To si mozu urobit jedine absolventi VŠ. Ucitelka v MŠ si robi maturitu
@zuzana76... A v skolke neucime, ale poznavame hrou
@katarinka289 ano tema je o skolke, ale anett pisala asi vseobecne , tak reagujem na nu
@zuzana76 ano no ucitelka, ktora ma pedagogicke minimum, ma uz nejaku vysoku skolu v obore, ktory uci. Tak preco by nemohla ucit?
@katarinka289 a regujem na to, ze pedagogicke minimum si nerobia ucitelky do skolkz, preto pisala asi o ucitelke vseobecne
@katarinka289 ale anett pisala o krajcirke, ktora si urobila pedagogicke minimum, to sa neda
@zuzana76 samozrejme, ze nie. Ved to pisem. Mozno ma odbornu vychovu. To nie je ped. minimum. Pletie dve na tri
@katarinka289 ale verim tomu, ze niekde, na niektorých skolach ucia aj "ucitelia" bez skoly, ked moze byt "lekar" bez medicíny, /ta afera v tom domove dochodcov/, tak preco by mohol byt ucitel bez studia, je to hrozne
@katarinka289 dneska je tých nejakých pedagogických škôl po milú riť s prepáčením, dvojročné, trojročné... stačí mať nejakú maturitu a môžeš ísť študovať aj externe
@anett9 A co je na tom zle? Externe vzdelavanie je bezne uplne vsade na svete. Tiez som si robila externe ucitelstvo v MS a na skusky sme dostavali vysokoskolsky material
A vôbec, toto všetko asi ťažko nahradí klasickú strednú pedagogickú školu, pekne denné štúdium 4 roky a povinná prax v škôlkach počas školského roka aj cez prázdniny každý rok
@katarinka289 vôbec nič
Baby ďakujem tiež mi to vychádzalo tých 690e plus priplatky,čo na 6h nie je zle,teším sa aj na štúdium 🙂
@misenkoskolka drzim ti palce. urcite si vies este aj inak doplnit kvalifikaciu. odporucam kurzy evy starkovej, kurz prvej pomoci v cervenom krizi ci falcku, kurz respektovat a byt respektovan, montessori kurzy. zvaz ami vzdelavania napriklad. drzim palceky najma.ked budes mat rada deti a rozumiet im pojde to super.
@juliet86 ďakujem 🙂
@misenkoskolka "Danovu úľavu" cize uplatnenie si nezdanitelnej casti základu dane budeš mat rovnaké ako aj vydata matka.