Učiteľka v mateskej škôlke

7. okt 2024

Ahojte idem si sem po radu, budem veľmi vďačná ak mi sem napíšete vaše tipy, rady, skúsenosti❤️začala som od septembra prvýkrát učiť ako učiteľka v MŠ, asi mi dáte každá za pravdu keď poviem že teória v škole sa nerovná praxi. S deťmi má to veľmi baví aj sa snažím vždy angažovať v rôznych pomôckach, materiáloch čo pre deti pripravujem. Ide však o to že detičky sú veľmi hlučné (mám zmiešanú triedu- väčšina je predškolakov ale máme aj zopár 4ročných ). Neviem si akoby nájsť spôsob ako ich zaujať tak, aby pri vzdelávačke dávali pozor. Samozrejme že máme aj deti ktoré sú tichučko a dávajú pozor ale polovicu triedy nám tvoria práve také, ktoré vyrušujú, bavia sa medzi sebou alebo chytajú okolo seba rôzne predmety a mňa nevnímajú. Čo sa vám osvedčilo ako najlepšia motivácia? Ako zvládnuť vzdelávaciu aktivitu tak, aby deti vnímali a dávali pozor? Alebo aj pri cvičení sa mi pri zopár deťoch stáva že sa predvádzajú a robia to čo nemajú. Vopred ďakujem za rady.

deti95060810
7. okt 2024

nájdi si skupinu tu na mk "učiteľky v mš "... tie ti poradia najlepšie.

autor
7. okt 2024

@deti95060810 vďaka idem pozrieť nevedela som že je tu taká skupina 😊

agentka017
7. okt 2024

ahoj ja som sice ucitelka na materskej ale mne sa vzdy osvedcilo zapojit ich do diania,porozdavat pomocky napr.vykresy podat nieco podrzat a ukazat....stale ich niecim zamestnavat spievanim tlieskanim rozmyslanim nad hadankami....vsetko podla témy alebo podla toho co prave vyucujes

kiki68
7. okt 2024

Vsak normalne ranny kruh spravit, vezmes gitaru alebo nieco hudobne a privolas, posadia sa na vankuse/ stolicky a potom 15 min cca aktivita. Vacsinou pesnicka, basnicka s ukazovanim a dalej mozes nieco tematicky predviest. My sme vacsinou Mali aj dramaticke hry a dalsi spievali do toho. Potom mali volnu hru, potom napr predskolaci isli k stolu a aktivita, ostatni mali skupinky podelene na 4 a jedna lego, dalsia knizky, dalsia sewa a pod. Predskolaci mali napr pisanie tvarov. Potom zase rozchod na volnu hru