Učiteľka na 1. stupni s vysokoškolským vzdelaním úplne iného zamerania

danzela25
10. apr 2024

Ahojte, prosím vás o radu, ako by som sa mohla stať učiteľkou ( napr. na 1.stupni, prípadne na SŠ). Mám vyštudovanú VŠ - personálny manažment (Mgr.študium), prax v odbore 14 rokov a chcela by som učiť. Len sa neviem rozhodnúť, či by bolo jednoduchšie dorobiť si 3+2 pre 1.stupeň, alebo nejaký iný odbor pre učiteľstvo v mojom odbore napr. na SŠ? Vopred vám ďakujem 🙏♥️

klariska1
10. apr 2024

Ak chceš učiť na 1. stupni ZŠ, treba vyštudovať učiteľstvo pre 1. stupeň ZŠ na pedagogickej fakulte, celé štúdium. Ak by si chcela učiť na SŠ, tak si dorobiť DPŠ (doplnkové pedagogické štúdium, resp. pedagogické minimum) - myslím 2 roky a môžeš na SŠ vyučovať predmety, z ktorých máš štátnicu. Treba si zistiť, na akej strednej by si tieto Tvoje predmety mohla vyučovať (obchodná akadémia,....), či by to vôbec malo zmysel a mala by si čo učiť. Na vyštudovanie by bolo ľahšie a rýchlejšie urobiť si DPŠ, pre prvý stupeň treba celé štúdium.

cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
domkakvet
11. apr 2024

@danzela25 dvojrocne pedagogicke minimum a mozes ucit to z coho si statnicovala, alebo od znova skolu, alebo pedagogicke minimum plus odbor pre prvy stupen, alebo predmet ktory chces ucit to by bolo do kopy 4 roky, ja by som ti odporucila prvu moznost.