Učiteľka MŠ - výpočet platu

oblivian
15. mar 2022

Ahojte, som v tom úplne stratená...
Mám VŠ 1.stupňa - učiteľka MŠ a VŠ 2. stupňa - učiteľka pre 1.st. ZŠ. Prax 9 rokov ako vychovávateľka ŠKD. Začala som poracovať v MŠ. Zaradili ma nasledovne: 6. platová trieda, 5. platový stupeň: 791,50 eur + zvýšenie platovej tarify 10% 91,00 eur.
Ak som v MŠ, počíta sa s VŠ 1. alebo 2. stupňa? Neviem, či som teda "samostatný učiteľ s VŠ 1. stupňa" alebo "začínajúci učiteľ s VŠ 2. stupňa" (oba patria do 6. platovej triedy). Platový stupeň 5 je čo vlastne? Platová tarifa? Takýto plat, aký mám, som v žiadnej tabuľke nenašla, nehovoriac o tom, že sa mi nikde neodrazilo tých 9 rokov započítanej praxe...
Okrem toho sa ma kamarátka pýtala, že keby sa vrátila zo zahraničia (z členského štátu EU), kde má odpracovaných 7 rokov ako uč. MŠ a vzdelanie VŠ 1. stupňa - predšk. pedagogika, koľko by u nás zarábala ako učiteľka MŠ? Neviem jej poradiť. Vedeli by ste pomôcť? Ďakujem!

vladimirka25
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
palicka
15. mar 2022

@oblivian 1. Pokial máte ukončené Bc. - A pokial sme doklad o ukončení adaptacneho vzdelávania, patrí vám 6 PT, pracovná trieda 1 ( pokial by išlo o špeciálnu MŠ tak pracovná trieda 2) pokial nie, len 5. Pokial by ste zatestovali, 7pt. Rok praxe, resp. odpracované roky máte zohľadnené v tých 10%. Na polatovoˇ dekréte máte uvedené, že oravdepodobne k ….. dátumu Vám započítaval xy rokov a podľa toho máte tie percenta. Sú presne podľa rokov uvedené v tabuľke platov pedagogických zamestnancov.
2. Pokial máte Mgr. a potvrdenie o adaptacnom patrí Vám 7 PT, pokial ho nemáte, 6 PT.

andrea1991
16. apr 2023

@palicka prosím vás a neviete mi poradit ze ak spravím adaptacne vRzdelavanie teraz (zamestnaná som ako pedagogický asistent, vyštudovaný Mgr.stupen SJL-FIL, plus rozširujúce vzdelanie učiteľstvo predprimárnej pedagogiky) do mi to adaptacne bude platiť ak pôjdem do septembra do Ms, čo budem musieť robiť nové? V akej platovej triede budem potom? Teraz som v platovej triede 5, stupeň 1

palicka
16. apr 2023

@andrea1991 áno, adaptačné robíte len raz ako pedagogicky zamestnanec a platí na všetky pedagogicke pozície. Tým padom budete samostatný PZ. Jedine, že by ste získali vzdelanie a šli robiť odborného zamestnanca (sociálny pedagog, skolsky psycholog, logoped), vtedy by ste ho robili nanovo. Zaradenie do PT bude podľa pozície (PA, vychovavatel, ucitel MŠ, ZŠ…)

palicka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
palicka
16. apr 2023

@andrea1991 teraz máte plastovú triedu 5, pracovnú triedu 1. Pracovná trieda zostava (v dvojke sú odborni zamestnanci a špeciálni pedagógovia), platova by bola po adaptacnom v prípade učiteľa MŠ s 2. stupňom VŠ 7.

pepit22
17. máj 2023

Dobry den prosim do akeh platovej triedy patrim ak mam strednu pedagogicku skolu- odbor materske skoly, VS odbor pedgogika a psychologia a mam aj adaptacne vzdelanie. Je to 7 platova trieda a 1 prac. trieda? Dakujem za odpoved

pepit22
17. máj 2023

@palicka Dobry den prosim do akeh platovej triedy patrim ak mam strednu pedagogicku skolu- odbor materske skoly, VS odbor pedgogika a psychologia a mam aj adaptacne vzdelanie. Je to 7 platova trieda a 1 prac. trieda? Dakujem za odpoved

palicka
17. máj 2023

@pepit22 čo je odbor pedagogika a psychológia? Z čoho konkrétne máš Bc., z čoho Mgr.?

ema1403
23. máj 2023

Prosím vás chcem s spýtat, mam ukončené VS 2 stupeň specialna pedagogika, strednú ped.skolu a adaptacne vzdelanie ukončené.do akej plat triedy budem zaradená ako uc. v Ms? Ďakujem.