Ahojte, som v tom úplne stratená...
Mám VŠ 1.stupňa - učiteľka MŠ a VŠ 2. stupňa - učiteľka pre 1.st. ZŠ. Prax 9 rokov ako vychovávateľka ŠKD. Začala som poracovať v MŠ. Zaradili ma nasledovne: 6. platová trieda, 5. platový stupeň: 791,50 eur + zvýšenie platovej tarify 10% 91,00 eur.
Ak som v MŠ, počíta sa s VŠ 1. alebo 2. stupňa? Neviem, či som teda "samostatný učiteľ s VŠ 1. stupňa" alebo "začínajúci učiteľ s VŠ 2. stupňa" (oba patria do 6. platovej triedy). Platový stupeň 5 je čo vlastne? Platová tarifa? Takýto plat, aký mám, som v žiadnej tabuľke nenašla, nehovoriac o tom, že sa mi nikde neodrazilo tých 9 rokov započítanej praxe...
Okrem toho sa ma kamarátka pýtala, že keby sa vrátila zo zahraničia (z členského štátu EU), kde má odpracovaných 7 rokov ako uč. MŠ a vzdelanie VŠ 1. stupňa - predšk. pedagogika, koľko by u nás zarábala ako učiteľka MŠ? Neviem jej poradiť. Vedeli by ste pomôcť? Ďakujem!
@oblivian 1. Pokial máte ukončené Bc. - A pokial sme doklad o ukončení adaptacneho vzdelávania, patrí vám 6 PT, pracovná trieda 1 ( pokial by išlo o špeciálnu MŠ tak pracovná trieda 2) pokial nie, len 5. Pokial by ste zatestovali, 7pt. Rok praxe, resp. odpracované roky máte zohľadnené v tých 10%. Na polatovoˇ dekréte máte uvedené, že oravdepodobne k ….. dátumu Vám započítaval xy rokov a podľa toho máte tie percenta. Sú presne podľa rokov uvedené v tabuľke platov pedagogických zamestnancov.
2. Pokial máte Mgr. a potvrdenie o adaptacnom patrí Vám 7 PT, pokial ho nemáte, 6 PT.
@palicka prosím vás a neviete mi poradit ze ak spravím adaptacne vRzdelavanie teraz (zamestnaná som ako pedagogický asistent, vyštudovaný Mgr.stupen SJL-FIL, plus rozširujúce vzdelanie učiteľstvo predprimárnej pedagogiky) do mi to adaptacne bude platiť ak pôjdem do septembra do Ms, čo budem musieť robiť nové? V akej platovej triede budem potom? Teraz som v platovej triede 5, stupeň 1
@andrea1991 áno, adaptačné robíte len raz ako pedagogicky zamestnanec a platí na všetky pedagogicke pozície. Tým padom budete samostatný PZ. Jedine, že by ste získali vzdelanie a šli robiť odborného zamestnanca (sociálny pedagog, skolsky psycholog, logoped), vtedy by ste ho robili nanovo. Zaradenie do PT bude podľa pozície (PA, vychovavatel, ucitel MŠ, ZŠ…)
@andrea1991 teraz máte plastovú triedu 5, pracovnú triedu 1. Pracovná trieda zostava (v dvojke sú odborni zamestnanci a špeciálni pedagógovia), platova by bola po adaptacnom v prípade učiteľa MŠ s 2. stupňom VŠ 7.
Dobry den prosim do akeh platovej triedy patrim ak mam strednu pedagogicku skolu- odbor materske skoly, VS odbor pedgogika a psychologia a mam aj adaptacne vzdelanie. Je to 7 platova trieda a 1 prac. trieda? Dakujem za odpoved
Prosím vás chcem s spýtat, mam ukončené VS 2 stupeň specialna pedagogika, strednú ped.skolu a adaptacne vzdelanie ukončené.do akej plat triedy budem zaradená ako uc. v Ms? Ďakujem.