Učiteľ v MŠ bez pedagogického vzdelania

1. mar 2024

Prosím mohli by ste mi napísať, najlepšie osobný skúsenosť s prácou v MŠ,pokiaľ máte vs avšak,nie pedagogickú, zamestnali vás s tým,že ste si v priebehu 2 rokov dorobili školu,myslím,že je to stále tak. Keď ste už začali pracovať,našli ste v práci naplnenie? Išli by ste do toho znovu? Práca s deťmi, prípravy, komunikácie s rodičmi, platobné ohodnotenie,nevyhoreli ste casom? Človek to musí robiť jedine,keď ho to baví to si uvedomujem,len chcela by som si prečítať osobné skúsenosti, príbehy ak ste prešli do tejto profesie z úplne inej oblasti. Ďakujem

rakywanda
1. mar 2024

Ja. Z ekonomického smeru som išla. Urobila som si VŠ, až potom zmenila prácu. Milujem všetko okrem komunikácie s niektorými rodičmi.

nika11103
1. mar 2024

Pozor ale , neni to sranda . Ja som si vyskúšala pozíciu učiteľky slovenčiny . Mám ju vyštudovanú , ale jazykovedny smer. Bohužiaľ som to musela zabalit, lebo mi proste to vzdelanie v tom smere chýbalo. Ale jasne keď si tvorivá duša , vieš to s deťmi, v materskej škole to bude asi iné, ale aj tak. Ja si myslím, že tie učiteľky by to pedagogické vzdelanie mali mat a hovorím to “sama na seba” a všetka úcta a klobúk dole všetkým učiteľom a učiteľkám. Nie je to jednoduchá práca. Navyše v materskej si vždy “jednou nohou v base”, ale moc ti držím palce, aby sa ti všetko podarilo.

emm_i
1. mar 2024

Ja v školstve pôsobím. Od septembra mením a idem učiť na 1. stupeň, musím si popritom dokončiť vzdelanie, ale ja už vyštudovaná učiteľka som. Tiež som zistila, že viac ma to napĺňa s menšími deťmi než s pubertiakmi. Poviem za seba, vždy by som sa pre toto povolanie rozhodla ❤️ robila som predtým počas VŠ aj iné práce (1 rok som bola zamestnaná na TPP v administratíve, mala som prerušené štúdium), ale školstvo je pre mňa to pravé. Jediné, čo má zaťažuje, je niekedy komunikácia s rodičmi. Pretože pravda je taká, že často práve oni sú tí, ktorí nám "nevyžiadanými radami" zasahujú do práce. Bola by som radšej, keby si rodičia viac vážili našu prácu, a nepísali mi po večeroch ich rady hodnotenia prác a podobne. 🙂 Pretože ešte tu na SK sú učiteľky, ktoré to baví a naozaj v práci chceme ostať.
Ak ťa MŠ láka a naozaj máš v sebe lásku k deťom, choď do toho!